Awaria sprzętu?

Witam panowie, może wy będziecie w stanie mi pomóc, otóż kupiłem swojego PC'ta jakieś 2 lata temu spisywał się dobrze (Black Ops III na najwyższych działał bez problemu), lecz ostatnim razem coraz częściej wyrzucało mnie z serwerów BO3 więc postanowiłem że i tak format mu się przyda, więc jak pomyslałem tak zrobiłem, akurat zbliżała się beta Overwatcha więc ściągnąłem tylko i wyłącznie to i raz na 5 meczy może się załadowałem a tak to byłem wyrzucany za bezczynnośc a podczas gry w Black Desert nawet na najmniejszych ustawieniach nie jestem w stanie grać gdyż mam po prostu pokaz slajdów. Wiecie może dlaczego tak się dzieje? a może po prostu mój sprzet jest do ...?

sprzęt.png

Zmień wersję sterownika na: 353.62. jak to nic nie da to: upewnij się że to napewno komp a nie karta sieciowa albo ruter nawalaja ewentualnie kabel internetowy. jeśli lecisz po WiFi. to przestań i połącz się kablem.

Pobrałem sterownik 353.62 ale nadal to samo, co do routera faktycznie miałem ostatnio problemy z łącznością, często zrywało połączenie mi a wifi działało normalnie, zamówiłem już nowy w tym tygodniu powinien być, mam nadzieję że to pomoże bo internet mam przez kabel a sieciówka sprawna :/

No to sam sobie odpowiedziałeś. Pamiętaj przed powiedzeniem "komputer mi się scina itd." a mówisz o grach online. Upewnij się że to nie INTERNET. :)

Dokładnie , sprawdź na jakimś singlu czy coś się zmieniło .

Ahh wlaczylem BO3 nawet sie single nie zaladowalo, zrobilem jeszcze 1 formata wlaczylem testy na GPU na CPU i mdsched wszystko jest ok ale chyba sprawdze jeszcze paste bo moze byc juz potrzebna nowa, no chyba ze to faktycznie przez ten router...

Napisze ci tak u mnie miałem problem tylko z grami sieciowymi, czyli random freezy, wywalanie itp. myślałem że router, nawet tak mi ludzie z forów komputerowych pisali, później myślałem, że ram, procesor a na końcu okazało się że to karta graficzna wysiadała, oddałem na gwarancje i miałem racje nie do naprawienia problem.

Z nową grafiką działa wszystko świetnie, to było na prawdę bardzo dziwne bo problemy były tylko z grami online, temp itp były ok, singlówki nawet na ultra działały :)

zobacz jeszcze przegląd zdarzeń w windowsie

Ukryty. to mogło mieć wspólnego to że karta graficzna w MMO dostaje bardzo dużo danych od procesora bo aktualizuje ileś tam rzeczy na raz na ekranie itd. Itd. Bardziej niż w single. A widocznie był uszkodzony kontroler tego ale nie na tyle by single nie działało.

No niestety chyba oddam go do jakiegos serwisu bo nic nie pomoglo, ani format, ani wymiana routera (dzisiaj odebralem), a skany pokazuja ze wszystko jest ok.

Edit: wlasnie sprawdzialem jeszcze raz tak jak znajomy podpowiedzial bym nie dosc ze ustawil priorytet na wiekszy to jeszcze zmienil koligacje, odznaczylem tam 1 z procesorow i Black Desert dziala nawet na ultra, nie wiem co polecacie?

Komputer byl u 2 roznych informatykow i obydwoje powiedzieli ze wszystko jest ok a grac dalej nie moge nawet w AoEII

Komputer byl u 2 roznych informatykow i obydwoje powiedzieli ze wszystko jest ok a grac dalej nie moge nawet w AoEII

informatycy w serwisach to pseudo informatycy. dajesz im sprzęt oni albo przy tobie go oglądają. albo każą przyjść za kilka dni. a oni w tym czasie nic z nim nie zrobią. w obu przypadkach powiedzą jeden z kilku standardowych tekstów: "Wszystko jest ok" ,"nic się z tym nie da zrobić, (...) , (...) i (...) są do wymiany." (gdzie (...) znaczy "wstaw jakąś część.") , "naprawione i wszystko będzie działać jak trzeba" (będzie działać 1 dzień albo tydzień albo wcale) , "Cały sprzęt do wymiany" , "proszę dać nam jeszcze parę dni bo już wiemy co nie działa" , " spalił się (...) zamówimy panu nowy w dobrej cenie" (oczywiście 30-40% drożej) i jeszcze wiele innych tekstów. w każdym przypadku albo nic nie zrobili albo ledwo co i każą sobie zapłacić 100-200 czy nawet 300zł za "naprawę"

sprawdź inne gry które nie wymagają internetu. jak będzie dalej słabo to możesz sprawdzić czy nie poszła karta sieciowa. ewentualnie można sprawdzić czy w BIOS'ie nic się nie poprzestawiało.

Witam panowie, może wy będziecie w stanie mi pomóc, otóż kupiłem swojego PC'ta jakieś 2 lata temu spisywał się dobrze (Black Ops III na najwyższych działał bez problemu), lecz ostatnim razem coraz częściej wyrzucało mnie z serwerów BO3 więc postanowiłem że i tak format mu się przyda, więc jak pomyslałem tak zrobiłem, akurat zbliżała się beta Overwatcha więc ściągnąłem tylko i wyłącznie to i raz na 5 meczy może się załadowałem a tak to byłem wyrzucany za bezczynnośc a podczas gry w Black Desert nawet na najmniejszych ustawieniach nie jestem w stanie grać gdyż mam po prostu pokaz slajdów. Wiecie może dlaczego tak się dzieje? a może po prostu mój sprzet jest do ...?

sprzęt.png