Azjatyckie kino

Witam ostatnio zainteresowałem się azjatyckim kinem, lubię filmy typu Dom latających sztyletów czy Cesarzowa i wojownicy niestety nie mogę odnaleźć innych o podobnej tematyce czyli dobre sztuki walki, miłość i honor jeżeli ktoś z was film godny uwagi proszę o posta:).

Polecam Azumi, świetny film w azjatycki klimatach. Są 2 części i oby dwie są świetne.

Wyznania Gejszy. Shoter Widmo. Opowieść o dwóch siostrach.

Hero, władcy wojny, przyczajony tygrys ukryty smok, siedem mieczy, ong bak (3 czesci),The Forbidden Kingdom (nawet fajne tylko amerykanskiego dzieciaka mogli sobie podarowac), ip man. Jak jeszcze jakies dobre sobie przypone to napisze.

Polecam filmy Chan-wook Parka, w szczególności "Pani Zemsta", "Pan Zemsta" i "Oldboy", ale to zgoła inne kino aniżeli ww. tytuły , niemniej jednak pierwsza liga jak dla mnie :)

Witam ostatnio zainteresowałem się azjatyckim kinem, lubię filmy typu Dom latających sztyletów czy Cesarzowa i wojownicy niestety nie mogę odnaleźć innych o podobnej tematyce czyli dobre sztuki walki, miłość i honor jeżeli ktoś z was film godny uwagi proszę o posta:).