jw. mam problem z zainstalowaniem gry, a raczej przy pobieraniu. Po pobraniu ze strony instalatora, zainstalowaniu gry, uruchomieniu lauchera i naduszeniu przycisku 'update', po jakimś czasie, wyskakuje ów komunikat. Odinstalowywałem i instalowałem, pobierałem jeszcze raz instaler ze strony gry, uruchamiałem komputer ponownie, wyłączałem i włączałem zaporę, już nie mam więcej pomysłów. Ktoś wie co zrobić z tym fantem?
B&S Problem przy instalacji
Spróbuj opcji: "File repair".
Jeśli nie pomoże rada kolegi, spróbuj wyłączyć antywirusa.
W moim przypadku coś się ubzdurało ESETowi i nie dał ściągnąć jakiegoś śmiesznego pliku podczas uruchamiania gry.
File repair nie pomaga, podobnie z wyłączeniem antywirusa. Teraz spróbuje zainstalować na innym dysku, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Może robię błąd zmieniając, przed pobieraniem patcha, region z NA na EU? Dobra, nie wiem jak to zrobiłem, ale pobieranie w końcu zaskoczyło, dziękuje wszystkim za zainteresowanie i chęć pomocy
@up
Bez znaczenia, ja zrobiłem to samo i ściągnęło całość bez problemu.
Rozumiem, że żadnego firewall'a nie masz?
Jeszcze może być tak, że ściąga Ci na dysk systemowy, na którym nie masz miejsca? Z tego co próbowałem, to nie mogłem zmienić miejsca pobierania klienta, a tylko miejsce jego instalacji.
Jeszcze jedno, wie ktoś kiedy, w jakich godzinach, jutro będzie otwarta możliwość grania na Windrescie?
Jako, że powstał temat to się przyczepię.
Gra do pewnego momentu się ściągała normalnie, aż nagle prędkość pobierania zaczęła spadać do 0 i tak w kółko. Nie ma możliwości dalszego pobierania. Ktoś coś?
Ciężko powiedzieć bo Windrest jest oblegany i był już zablokowany nawet w godzinach kiedy miała być możliwość tworzenia na nim postaci, nie zdziwię się więc jeśli tworzenie postaci na Windrescie zablokują na 2-3 dni.
edit: na forum B&S pojawiła się już nawet informacja że tworzenie postaci na części serwerów w tym Windresci będzie ograniczone/zablokowane
Ten sam błąd nadal wyskakuje, no może nie do końca ten sam, za każdym razem, gdy wyskoczy error, duszę 'repair', co prawda, problem się naprawia, ale zaraz wyskakuje inny i znów robię 'repair' i kolejny, nowy.... Wszystkie z folederu(?) COOKEDPC, czy jakoś tak.. Spróbuję przetrwać ten etap, dusząc non-stop 'repair', zobaczymy co dalej, będę zdawał relację @kamikadze, tak to jest jak pobiera się na ostatnią chwilę, znam ten ból. Twój problem, podobno(tak piszą ludzie), wynika z przeciążenia, bo za dużo osób pobiera grę jednocześnie...
Zauważyłem, ze już 2 z przedstawionych w temacie problemów rozwiązały się same, więc chyba jedyne co pozostaje to restarty i czekanie
Dusiłem do skutku "repair', gra pobrała i zainstalowała się poprawnie
Jeszcze jedno pytanie, czy wybór frakcji ma większe znaczenie? Przypuszczając, że mój znajomy będzie w 'czerwonych', a ja w 'niebieskich', to z jakimi ograniczeniami dotyczącymi wspólnej gry się spotkamy?
jw. mam problem z zainstalowaniem gry, a raczej przy pobieraniu. Po pobraniu ze strony instalatora, zainstalowaniu gry, uruchomieniu lauchera i naduszeniu przycisku 'update', po jakimś czasie, wyskakuje ów komunikat. Odinstalowywałem i instalowałem, pobierałem jeszcze raz instaler ze strony gry, uruchamiałem komputer ponownie, wyłączałem i włączałem zaporę, już nie mam więcej pomysłów. Ktoś wie co zrobić z tym fantem?