Badanie do pracy magisterskiej nt. graczy gier MMORPG

Cześć wszystkim!

Jestem studentem 5. roku psychologii i piszę pracę magisterską na temat związku samooceny gracza z postępami w grach MMORPG oraz identyfikacją ze swoją postacią. Proszę Was zatem o wypełnienie ankiety skierowanej głównie do graczy dla których istotnym elementem są cechy swoich postaci, zarówno fizyczne wybierane w kreatorze, jak i osobowe wynikające z podejmowanych decyzji, czy po prostu wyobrażenia o postaci.
Ankieta jest anonimowa i zajmuje 7-10 minut. Będę bardzo wdzięczny za jej wypełnienie i ewentualne udostępnienie w swoich społecznościach.
Z góry wielkie dzięki za pomoc i życzę udanego dzionka.

Ankieta

oho, przyszły pracownik mcdonalds się tworzy

2lajki

Oj tam, nie marudź tylko pomóż chłopakowi.
Szkoda że w mmorpg nie znalazły się nieco jeszcze inne gatunki, jak Warframe, The Division 1/2, Diablo/Last Epoch/Path of Exile, czy nawet Fallout 76 (bo również ma wiele wspólnego z mmorpg), a i jeszcze nie tak dawno otwarty The First Descendant.
Ja chętnie pomogę :), ale ciężko będzie konkretyzować, bo dziwne te pytania. Pierw jakie gry potem czy jestem wartościowy.
“Ogólnie rzecz biorąc, jestem skłonny(a) sądzić, że nie wiedzie mi się najlepiej.”
Nie powinno być […] nie wiedzie mi się najgorzej ? Czy to może jakiś rodzaj podpuchy?

Drogi kolego, wypełniłem, i zostawiłem uwagi odnoszące się do twojej ankiety :slight_smile: - może to coś pomoże, ale nie ukrywam dziwny, i nie pełny ten formularz, a można było jeszcze ciekawiej go rozwinąć. Nic o podejściu do gry w odniesieniu np do pomagania innym, o agresywności, o realizacjach celów, podejściu strategicznym. 5Rok studiów z psychologii i chodź poruszasz może i ciekawy temat to tak wiele braków? Mało to przykładów na tej stronie jak ludzie atakują innych za to, że np nie znali strategii ubicia bosa, masz proste przykłady z samego portalu, więc gdzie pytanie “jak często pomagasz nowicjuszom” - już masz piękne pytanie odnośnie i podejścia do gier jak i obcych ludzi, oraz identyfikacji swojej postaci w grze. Jak masz szanse pozmieniać pytania w ankiecie to rato by było uzupełnić lub pozmieniać niż dublować pytania o budowe ciała i to jak komuś się często nie powodzi (dziwne pytanie). Pewne pytania niby w odniesieniu gier nie powinny być zadawane, to tak jak zapytać “pechowca” alkoholika jak często mu się nie powodzi - pozostaje mu skłamać, że cały czas realizuje cele :smiley:

Oho, kogoś po zawodówce piecze czyiś żywot.

Co ma Pile of Excrements 2 wspólnego z Mmorpg?

1lajk