Badanie wybranych psychologicznych aspektów gier komputerowych

Dzień dobry,
Nazywam się Paweł, jestem studentem studiów podyplomowych „Psychologia Zachowań Społecznych” na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach. Zwracam się z prośbą o wzięcie udział w poniższej ankiecie której celem jest badanie wybranych psychologicznych aspektów gier komputerowych. Bardzo proszę o udzielenie szczerych odpowiedzi na pytania zawarte w ankiecie. Wyniki badań zostaną wykorzystane w pracy dyplomowej. Badania mają charakter dobrowolny i anonimowy.
Serdecznie dziękuję za poświęcony czas oraz udział w badaniu.
Link to ankiety:

Szczerze? Trochę lipna ta ankieta bo stawia sporo ważnych aspektów przed czarno-białym “tak lub nie”. Wydaje mi się, że to nie jest takie proste i będziesz miał wyniki dalekie od prawdy.

Pierwsza rzecz. Czemu są 2x opcja inne (przy czym jedna pozwala ci wpisać jakie).
Wyścigi to nie gatunek? MMO, MMORPG MOBA osobno? (logiczniej by było dać MMO, SIeciowe i tyle).

Tabela w której wybiera się jedna z 4 opcji (Zdecydowanie nie Raczej nie Raczej tak Zdecydowanie tak)
pozwala na wybranie wszystkiego zamiast 1. Idealne miejsce do trollowania.

W skrócie strasznie nie przemyślałeś tą ankietę (zwaliłeś ją po całości).

Może to jest zamaskowanym zwolennik “gry to zuo” i dlatego ta ankieta jest taka śmieszna :rofl:
Zobacz, że on dopiero co stworzył konto.

Wydaje mi się, że koleś miał mało wspólnego z grami. Ciekawe czy faktycznie ma jakieś doświadczenie w temacie, czy wybrał go bo brzmiał ciekawie…

Jak najbardziej mam wiele wspólnego z grami ale głównie RPG, strategie i ekonomiczne. Do tego dochodzą jeszcze swego czasu plemiona i Lord of Ultima. Są dwie opcje inne ponieważ nie każdemu chce się zapewne pisać. A co do ostatniej tabeli to nie widzę nigdzie opcji zablokowania wielokrotnego wyboru i liczyłem na uczciwość ankietowanych. I nie nie jestem zwolennikiem “gry to zuo”, sam spędzam czasami za dużo czasu grając i nie widzę w tym nic złego gdyż znajduję również czas na pracę, naukę i znajomych.

Nie wiem o co goscie aie rzucaja xD przyjemna ankieta, mam nadzieje ze pomoglem uzupelniajac ja :wink:

ankieta wg mnie wymaga poprawy, wyniki zbyt zakłamane, zrobiona na szybko byleby zrobić i odklepać.

Zrobiłem, ale bez urazy jakbyś poświęcił troszkę więcej czasu na ankietę to byłaby ona zdecydowanie lepsza i bardziej prawdziwa. Nie miej mi za złe, ale sam magisterkę 2 lata temu robiłem, jeśli chce się to można zrobić naprawdę fajną ankietę, a materiał zebrany rzeczywiście wykorzystać w pozytywnym sensie w tworzeniu pracy dyplomowej czy to licencjackiej czy magisterskiej. Moja rada- chcesz napisać dobrą pracę dyplomową, siądź, przerób ankietę i za tydzień napisz nowego posta.

Pozdrawiam i życzę samozaparcia bo patrząc z boku, mam wrażenie, że go trochę brakuje (chyba że się mylę)