Baldur's Gate

Mam problem nie mam pojęcia dlaczego ale różdżka magicznych pocisków znika sama z siebie. Nie mam pojęcia o co chodzi nie sprzedaje jej ani nie wyrzucam a znika. I nie jest to pierwszy raz a 3. Pierwszy raz gram w Baldura tutaj itemy się zużywają ?

Niektore magiczne przedmioty maja okreslony ladunek, ktorego ubywa wraz z ich uzytkowaniem. Zaliczamy do tej kategorii wlasnie rozdzki. Wczytaj sie w opis przedmiotu, gdzies jest napisana informacja o pozostalej ilosci "uzyc"

Wielkie dzięki a ja ciągle wczytywałem save :) Bo myślałem że to bug.

Nie, nie, to nie bug ;). W opisie przemdiotow masz zawsze tego typu informacje. Pamietaj, ze np, niektore przedmioty mozna uzywac raz dziennie, inne trzy razy dziennie, itp. Wiec wszystko musisz miec zawsze dobrze rozdysponowane, aby na najwazniejsze walki starczylo magicznych sztuczek.

Mam problem nie mam pojęcia dlaczego ale różdżka magicznych pocisków znika sama z siebie. Nie mam pojęcia o co chodzi nie sprzedaje jej ani nie wyrzucam a znika. I nie jest to pierwszy raz a 3. Pierwszy raz gram w Baldura tutaj itemy się zużywają ?