BAN bez powodu

Witam.

W tere grałem przez jakieś dwa tygodnie po tym jak wyszła. Ostatnio, jakies 5 dni temu kupiłem keya na allegro i doladowalem konto. Zrobiłem nową postać na tym nowym serwerze PvP, zrobiłem 42lvl. Dzisiaj zostawiłem na chwilę zalogowaną postać, poszedłem do kuchni coś zjeść, jak wróciełem gra była już wyłączona. Przy próbie zalogowania na dole pojawia mi sie tylko "This account is currently banned or suspended". Co mam zrobic? Pisałem już na oficjalnym forum, do ich supportu, na ich twitterze i email do firmy. Nikt się nawet nie odezwał. Ktoś miał podobny problem? Czy ci złodzieje oddadzą mi konto albo pieniądze, które straciłem na tą gre?

Jesteś śmieszny. Jeszcze więcej mogłeś kupić tych kodów na allegro. Gz.

Kod kupiłem na allegro od firmy fabrykakluczy. To złodzieje tak? Oprócz tego kupiłem od nich jeszcze kilka innych kluczy do innych gier a takżę samą tere. Więc to klucz, który działa jest problemem tak?

Prawdopodobnie klucz został zakupiony z lewej karty kredytowej, stąd ten ban. Jednak może być inaczej. Zapewne nie napisałeś wszystkiego tak jak było.

Napisałem wszystko tak jak było. Nie mam żadnej karty kredytowej, zapłaciłem przelewem z banku. Jeśli dalej bez powodu masz mnie oczerniać i obrażać najlepiej w ogóle się nie odzywaj, bo nic nie wnosisz do tematu.

A może w samiej grze coś nawywijałeś?Wiesz jakiś chamski flame na czacie,rasistowskie żarty czy cuś w tym rodzaju.Może z tym wiąże sie ten ban?Tylko pytam oczywiście.Przewiń sobie taśme w głowie do tyłu ,być może był jakiś dziwny incydent.

@QQi, jesteś śmieszny. Fabryka kluczy to bardzo dobry i zaufany sklep, kupuje w nim klucze tysiące ludzi i nie ma żadnych problemów. Nie ma to jak komentować coś o czym nie ma się pojęcia.

@czarodziej

na 100% nie, nikogo nie obrażałem ani nic, pelna kultura, nawet /global'a nie uzywalem zbyt czesto, jedynie /lfg gdy szukalem jakiegos party czy cos

Może to mieć związek z oprogramowaniem? W między czasie gdy nie grałem w tere zmieniłem antywirusa z avasta na bitdefendera i zainstalowalem 1 nowa gre - Far Cry3. Oczywiście oba programy kupione w sklepie.

Przede wszystkim napisz do suportu dowiedz się z jakiego powodu jest ten ban potem zaczniemy jakoś działać :D

Offtop: Czy tylko mnie QQi zaczyna wk***iać ?

Jak już wcześniej wspomniałem, napisałem już do supportu i nie tylko. Widze, że mój problem jest odosobniony. No cóż, pozostaje mi jedynie czekać i mieć nadzieje, że ktoś z supportu się odezwie. Jeśli coś ruszy w tej sprawie to pewnie jeszcze o tym wspomne. Mimo wszystko dzięki za pomoc.

Pisz do supportu nie szukaj pomocy u takich idiotów jak QQi bo to jest niewyżyty 14 latek.

warn_ico.png
Warn za obraze użytkownika, ban na 5dni za ilość warnów -Revolutio

dawniej lubiłem QQi.. teraz coraz mniej... a w sprawie tematu.. za nic raczej banna nie dali... może błąd popełnili, albo coś w in-game zrobiłeś... Skoro w GW2 dają perma za wykorzystanie glitcha albo bugga, albo za exploit...

Lub było tak jak z World of tanks kto kupił golda nie od nich tylko np z Allego dostał bana

Ale Tera to nie WoT. Tam chyba nie ma możliwości dokupywania goldu tylko masz konto płatne(no niedługo wejdzie F2P.) Pisz do supportu do skutku, Tylko on coś poradzi..

Poczekaj do f2p może jakimś sposobem Ci odblokują konto jak będzie już w pełni darmowa gra. :)

Co mam zrobic? Pisałem już na oficjalnym forum, do ich supportu, na ich twitterze i email do firmy. Nikt się nawet nie odezwał. Ktoś miał podobny problem? Czy ci złodzieje oddadzą mi konto albo pieniądze, które straciłem na tą gre?

Czekaj na odpowiedź supportu. Z tego co mi wiadomo, to mogą nie odpisywać w piątki popołudniu/wieczór + weekendy, więc pozostaje czekać do poniedziałku.

A co do nowo powstającej kłótni i wyzwiskach, to opanujcie się, bo polecą kolejne warny.

Wkońcu dostałem odpowiedź od tego ich śmiesznego supportu:

Hello ******,We hereby inform you that we terminate our mutual contractual relationship, since you, or an account linked to you, violated Section 6.3 of our Terms of Service.Your conduct is unacceptable for us and cannot be tolerated as it violates our ToS and/EULA and has a significantly negative effect on the game as such.You can find our Terms of Service here:http://tera-europe.com/terms-of-service.htmlPlease note that we will terminate your Master Account which you will not be able to access. Furthermore, we cannot offer any refund of already purchased game time. See Section 11: “Contract term; deletion of user accounts” regarding this.This decision is final and will not be reversed.We cannot give you any different answer and we will not deviate from our principles.Best regardsFlederlaus

W tos natomiast przeczytałem:

6.3 The user may under no circumstances a) create or use cheats, mods and/or hacks as well as any other third party soft-ware products that may change the gaming experience of TERA, use software that allows "data mining" or otherwise intercepts or collects infor-mation relating to TERA, c) use the virtual objects used in TERA outside of TERA, buy or sell them for "real" money, swap them or attempt such activities. This also includes all evasions, similar actions or actions that correspond in their effect to the aforementioned bans.

Oczywiscie, nie uzywalem zadnych cheatów and nie sprzedawalem golda. Napisalem o tym do supportu ale napewno nie odpowiedza.

Na oficjalnym forum znalazlem informacje o tym, ze ludzie dostawali bana za tunelowanie ip przez to, ze posiadali wolne lacze i ich ping przekroczyl jakistam poziom. W moim przypadku bylo pewnie tak samo, bo mam lacze tylko 1mb i czesto sciagaja mi sie jakies aktualizacje do av jak gram. Oczywiscie gdy chcialem o to zapytac na forum to moj temat zostal usuniety a konto zablokowane. Grałem juz w wiele MMO, ale taka sytuacja przydazyla mi sie pierwszy raz. Mam nadzieje, ze ta ich je***a firma zbankrutuje i wszyscy którzy tam pracuja zdechna z głodu jesli beda tak dalej okradac ludzi(oczywiscie z calym szacunkiem do graczy, którzy zainwestowali w ta gre). To chyba tyle, koniec mojej przygody z terą.

Pozdrawiam.

A co by tu więcej mówić, w końcu to gameforge. Grałem w Runes of Magic 2,5 roku, w 4story około rok i RaiderZ (2 miechy) i śmiało mogę powiedzieć, że GF posiada najgorszy support.

Witam.

W tere grałem przez jakieś dwa tygodnie po tym jak wyszła. Ostatnio, jakies 5 dni temu kupiłem keya na allegro i doladowalem konto. Zrobiłem nową postać na tym nowym serwerze PvP, zrobiłem 42lvl. Dzisiaj zostawiłem na chwilę zalogowaną postać, poszedłem do kuchni coś zjeść, jak wróciełem gra była już wyłączona. Przy próbie zalogowania na dole pojawia mi sie tylko "This account is currently banned or suspended". Co mam zrobic? Pisałem już na oficjalnym forum, do ich supportu, na ich twitterze i email do firmy. Nikt się nawet nie odezwał. Ktoś miał podobny problem? Czy ci złodzieje oddadzą mi konto albo pieniądze, które straciłem na tą gre?