Ban i tribunal

Zawsze tak jest, ze prosimy, całą drużyne o report np. Nasusa(za feedowanie, czy cokolwiek), a przeciwna drużyna sie odwraca d*pą i pisze "nmoooo, nooobz" więc, ani sprawdliwośći, ani uprzejmość, poza tym często wysyłam reporty(pech mnie trzyma do drużyn) i szczerze mówiąc, nie wiem czy mój jeden coś daje.

Zawsze tak jest, ze prosimy, całą drużyne o report np. Nasusa(za feedowanie, czy cokolwiek), a przeciwna drużyna sie odwraca d*pą i pisze "nmoooo, nooobz" więc, ani sprawdliwośći, ani uprzejmość, poza tym często wysyłam reporty(pech mnie trzyma do drużyn) i szczerze mówiąc, nie wiem czy mój jeden coś daje.

Daje daje, niejednokrotnie widziałem pojedyncze reporty na jakiegoś gracza w Trybunale. Liczba reportów nie ma znaczenia, liczy się ich sens (bo jak nazwać sensownym fakt, że 4 osoby zreportowały Sorakę z przeciwnej za pomaganie drużynie przeciwnej - faktycznie, leczyła swój team i dostała za to reporta).

@zizi: i dobrze że dostają, nie cierpię ludzi którzy wywyższają się jakby byli niewiadomojak potężni.

@n4zArh: masz racje , raz takiego kolesia dodałem po meczu i chciałem z nim zagrać 1v1 zgodził się i dostał , oczywiście w połowie gry wymyślał swoje głupie zasady jak to 10'latki heh ^^

1v1? Człowieku to nie Tekken ;)

Temat można zamknąć.

Polecam też komuś założyć nowy temat o reportowaniu bo widze, że cieszy się On dużym zaangażowaniem z waszej strony.

Myśle, że można tutaj pisać, warny są wszedzie, nawet ze zwykłej zazdrości reportują. Ostatnio miałem sytuacje w grze na topie był rammus i ryze(nasz team)(takie poza tematem: byłem na midzie soraką z caytlin, nie dochodziła do wierzy, cały czas miałem pełną mane i życie, a ona nie wiedziała co robić :D) riven i bodajże tristana(przeciwnicy) rammusa chcieli reportować, za (cytat):"spit hack" mysle ze nie wiedzieli, ze rammus moze mieć conajmniej 500 movmenta(nie wiem ile dokładnie) :D Albo mamy staty 15/0/15 i zaczynają wymyślać i 5 osób z przeciwnej drużyny zaczyna pisać na chacie:"noob, report hackz" więc... obojętnie czy to EU west, east, czy NA. Ludzie są tacy sami(polacy najgorsi) za bardzo sie stresują.../

@UP ludzie umawiają sie czasami 1v1 na mida. Zabawa denna, nudna i bez celu. Nie polecam takiego rozwiązywania konfliktów :D

Za darmo bana nie dostałeś. tyle co się na mnie raportów posypało za niewyparzony język i nie dostałem żadnego bana ani ostrzeżenia. Jeśli trafiłeś do trybunału to znaczy że musiało być bardzo dużo skarg na ciebie. Od razu pisze że ich nie obchodzi to ile czasu ma twoje konto ile wpłaciłeś pieniędzy itd. Jeśli sądzisz że dostałeś bezpodstawnie tego bana to napisz do supportu.

obojętnie czy to EU west, east, czy NA. Ludzie są tacy sami(polacy najgorsi) za bardzo sie stresują.../

Zazwyczaj narzekamy że Polacy najbardziej płaczą , ale moim zdaniem to że polak z polakiem się kłóci to normalka , w końcu ten sam język i więcej do powiedzenia , a że się mniej kłócimy np z ruskimi czy z kimś innym to mniej więcej zależy od tego że nie każdy zna angielski w wystarczającym stopniu żeby sobie dogryść "ze szczegółami" zwłaszcza że ci z którymi się kłócimy to zazwyczaj dzieci lub osoby dla których gra i komputer to całe życie >.< nie zależnie od tego z kąd są. Moim zdaniem gdyby wszyscy mówili w jednym języku to byli by takimi "polaczkami" jak to my ich nazywamy , a co do czego wszyscy jesteśmy Polakami , więc mówimy dosłownie o sobie :>

Sorry że wykład trochę off topic :>

A co do 1v1 to powinien być limit np 30 killów , bo żeczywiście monotonia ...

No najczęściej ludzie lądują za wulgarne odzywki itp. Ostatnio często trafia się rasizm. Jeśli ktoś dostał bana to widać uzasadnionego, a gry bywają różne, dziś na trybunale miałem kolesia którego historia gier listopada sięgała. Mnie osobiście najbardziej wkurzają odzywki typu "3 v 1 noooobs, come 1 v 1". A Polacy nie tylko cisną sobie na innych też i to gęsto. Ale właśnie raz miałem gracza który trafił za rasizm, chyba dostał 8 reportów, cisnął na Polaków, jedyne co zostało mi w pamięci z jego rasistowskiego spamu to "white trash".

Ja nie wiem czemu uważacie że to Polacy najbardziej klną, wyzywają i płaczą. Owszem, zdarzają się tacy, ale nie wiem czemu równie często spotykam płaczących Ruskich, Bułgarów, Chorwatów, Czechów i wszelkich innych graczy. A gram na EUNE. Ba, nawet z czasów serwera EU pamiętam więcej negatywnych zachowań ze strony graczy niemieckich czy francuskich, którzy nie przejawiali chęci pisania po angielsku jakichkolwiek innych słów niż te uważane za nieparlamentarne. Poza tym kto by się przejmować że "kurva" to przekleństwo w 5 różnych językach - ważne że wini się o to polaków, którzy piszą te słowo w inny sposób (a tak, widziałem ludzi którzy wyzywali nas na forum ze względu na to że ktoś nobił i pisał w/w słówko - i jednocześnie nic z Polską wspólnego nie miał).

3v1 noobs to mój ulubiony tekst, dzieci nie potrafią zrozumieć że to gra oparta na współpracy teamu a nie sile 1v1 :) najgorsza jest właśnie obecność dzieci w grze, bo to z ich strony widzimy najwięcej ragequittów i wyzywania. A że LoL zrobił się ostatnio tak popularny w naszym kraju jak taki Metin, to efekty widać...

Co do samego reportowania - ja nawet ostrzeżenia nie złapałem. Owszem, zdarza mi się wyzywać innych albo mieć gorsze mecze, ale nigdy nie feeduję wroga (przynajmniej nie gram z taką intencją - po prostu robię co mogę) i staram się sam nie rozpoczynać kłótni. Inna sprawa że zdarza mi się przyczepić o jakąś debilną akcję do mojego teamu... Ech, muszę znaleźć ukojenie dla moich nerwów :)

BTW. 1v1 w grze opartej na teamplayu to kompletny idiotyzm. Jak skutecznie poradzić sobie w 1v1 Veigarem? Przecież to ma siłę dopiero w mid...

@Down: no oczywiście. Veigar jest beznadziejny 1v1, chyba że złapie kogoś w combo (grając na jakimś low koncie mając mid Ahri vs Veigar na 6 lvl zbiłem Ahri z full hp do zera całym combo). Inna sprawa że jeśli ma się obstawę to Veig jest bardzo groźny w late, zwłaszcza dla AP... i to tyle jeśli chodzi o sens grania 1v1.

@up z veigarem... kupujemy opaske i w droge.

Przed chwilą grałem gre gdzoe wyskoczył tekst "3v1 noobs!". Miałem też taką gre, że na początku kłuciłem sie z moim kompanem na lajnie i ani nam nie szło ani nie szło reszcie. Dopiero po udanych akcjach się udało wyjsc z tego i wygrać przegraną gre :D oczywiście sie pogodziliśmy. Co do kłutni po ang. patrze polacy na początku gadają po ang. a dopiero jak nie wiedzą jak napisać to piszą k**wa pi*do j**ana etc. Z tego co widze to polacy są również najaktywniejsci na czasie jak i w grze, mało mam gier gdzie nie ma polaków. I mało jest gier gdzie nie pojawi sie k**wa. Co do reportów, też dostawałem za język, bo same gwiazdki nie znaczą nic dobrego :D, a jakoś nic nie dostaje i czuje sie bezpieczny bez względu na to ile sie reportów posypie :D

Jedna uwaga co do klikania "Punish" itp.

IP dostaje się jeżeli osobę zaraportowaną uznało się za winną i rzeczywiście została ona za taką uznana, jeżeli została "uniewinniona", a my chcieliśmy ją ukarać, to nic nie dostajemy i analogicznie, jeżeli osobę uznamy za niewinną i zostanie ona "uniewinniona", to dostajemy te kilka IP.

Nie ma to jak niesienie światła między niewidzących ^^', bo z waszych komentarzy wynika, że ludzie nie czytając raportów, klikają tylko "Punish", "Punish", żeby nabić IP, pewnie część tak robi, ale niewiele to daje.

Witam. Dnia 23.09.2012 dostałem bana w grze League of Legends dosłownie za nic! ;( . Zacząłem grać postacią Caitlyn. Grałem cały mecz, który przegrałem. Nie wiem co się stało i po meczu wyskoczyło mi okienko, że mój przywoływacz zostanie wyrzucony, coś w tym stylu. I dostałem bana do 30.09.2012.!! Nie wiem nawet za co! Ten trybunał i Leave Busters bardzo mnie denerwuje i innych ludzi też! Czemu nic z tym nie zrobią! Prosze o jakąś odpowiedź! Tego tak nie można zostawić . Prawda?

Witam. Dnia 23.09.2012 dostałem bana w grze League of Legends dosłownie za nic! ;( . Zacząłem grać postacią Caitlyn. Grałem cały mecz, który przegrałem. Nie wiem co się stało i po meczu wyskoczyło mi okienko, że mój przywoływacz zostanie wyrzucony, coś w tym stylu. I dostałem bana do 30.09.2012.!! Nie wiem nawet za co! Ten trybunał i Leave Busters bardzo mnie denerwuje i innych ludzi też! Czemu nic z tym nie zrobią! Prosze o jakąś odpowiedź! Tego tak nie można zostawić . Prawda?

Raz, niniejszym przyznaję ci honorowy order nekrofila. Wyciągnąć z dołka temat sprzed prawie 9 miesięcy, to już jest wyczyn.

Dwa... nie dostałeś kary za przegraną grę Caitą. Ban poleciał za twoje wcześniejsze mecze, gdzie albo flamowałeś, albo afczyłeś, albo nie komunikowałeś się z teamem, albo trollowałeś... Jak przejrzysz sobie w głowie swoje zachowanie w ostatnich XX meczach to powód za który zostałbyś zreportowany i zbanowany na pewno się znajdzie (Trybunał z reguły nie skazuje osób bez winy). A Leave Buster nie ma cię co denerwować, bo to bot który reportuje ludzi którzy wyszli w trakcie meczu; jeśli poleciał report od niego, to w 100% zasłużenie.

Po Primo. Gratuluję. Stowarzyszenie archeologów przyznało ci medal za to wykopalisko.

Po Secundo. Bana nie dostaje się za nic. Musiałeś coś odwalić w poprzednich meczach.

Po Tertio. Tygodnia bez League Of Legends nie wytrzymasz? Nie no idź poczytaj jakąś ciekawą książkę lub wyjdź na dwór spotkać się ze znajomymi.

Jako uczestnik trybunału odpowiem:

Żeby otrzymać bana musi zgodzić się kilka osób z trybunału,a więc nie możliwe jest otrzymanie bana za np. bg noobs.

Jako uczestnik trybunału odpowiem:Żeby otrzymać bana musi zgodzić się kilka osób z trybunału,a więc nie możliwe jest otrzymanie bana za np. bg noobs.

Nie jest? Czemu? Ja tam za takie teksty bezwzględnie PUNISH wduszam, bo nie akceptuję ludzi którzy po meczu wygranym wyzywają wrogów, a po przegranym - obwiniają team. I dlatego że w moim słowniku pomeczowym istnieją takie skróty jak gg i wp, a nie bg.

EDIT: @down: sorki blaumro, ale jeśli widzę mecz 4v5, 3v5, czy nawet 1v3 (zdarzyło mi się z miesiąc temu) to piszę wp (well played) - żeby uhonorować te osoby, które grały dobrze mimo tego że kogoś w teamie brakowało. Jakoś bardziej pozytywne mi się to wydaje niż pisanie gg easy 4v5 albo bg, zwłaszcza że jestem osobą nerwową i łatwo popadam w konflikt z ludźmi :)

Ja bg używam. Zwłaszacza jak gra była 3 vs 5 lub ktoś specjalnie trollował. Gra jest dobra jak jest wyrównana.

Nie gram w LoLka, gram w Dotę, ale stwierdzenie gg nie tylko oznacza dobrą grę. Jest to także okazanie szacunku i przeciwnikom i swojej drużynie. Dużo osób wykorzystuje ten moment na uświadomienie wszystkim jaki to X jest Y, a tak w ogóle jak ktoś napiszę gg "to jest ciota bo gra wyraźnie nie była dla mnie dobra!" a tu nie o to chodzi, dziękujemy sobie za czas i za grę.

Sory nie chcialo mi sie czytac calosci ale jezeli chodzi o trybunal to wyjasnie zasady jego dzialania gracze ktorzy glosuja w trybunale dostaja 5IP jesli glos bedzie trafiony bo kazda sprawa i tak leci przez rece riotu (oczywiscie ta na ukarz) jedyne za co mogles dostac bana to za wychodzenie z gry , jest taki program leavebooster ktory wylapuje za wychodzenie z gier a potem kara na 3 dni jezeli w ciagu 2 tygodni miales duzo wyjsc to automatycznie dostajesz bana na 3 dni

PS. nie wazne czy sam wyszedles czy tez Cie wywalilo leavebooster lapie wszystkich bez wyjatku

W 'nowej' wersji trybunału do użytkownika (tudzież gracza) wysyłana jest wiadomość na email o ban(nan)ie wraz z kartą zgłoszenia trybunału. I tak btw. nie ma ban(nan)ów za nic...