Ban i tribunal

Witam. Dzisiaj dostałem bana za pomocą trybunału. Nie mam kompletnego pojęcia za co, zawsze trzymam język za zębami. Nie dostałem żadnego ostrzeżenia na email, dosłpownie nic. Szukam też na tym tribunalu, NIC. Słyszałem tylko że ludzie reportują tam na "pałę" by dostać IP. Gdzie mogę znaleść ten wątek o reportowaniu mnie? I tak wogóle co mam teraz zrobić?

Reportować można po skończonej grze i za to nie dostaje się IP. Dopiero jak się głosuje w trybunale, to za każdy głos dostaje się 5 IP. A co do bana to albo premade report, albo coś musiałeś zrobić.

Pisze ze przez trybunal, nic na maila nie dostalem, nie wiem gdzie tego cholerstwa szukac. Baaaa, nie pisze nawet na ile.

Możesz też dostać bana za feedowanie, pomaganie drużynie przeciwnej lub AFK/wychodzenie z gry.

Nic takiego w moim przypadku nie mialo miesjca. Moglby ktos znalesc ten report na mnie na tribunale? nick to AmmonPL

Ni da się odnaleźć reportu w trybunale. Jak chcesz to możesz napisać do supportu: https://support.leagueoflegends.com/home .

No wiec musisz napisac do ich supportu. Dostales bana byc moze dlatego, ze wyzywales, feedowales, czesto wychodziles z gry, za to ze miales PL w nicku inni gracze mogli po prostu wymyslac reporty bo nie lubia Polakow.

Nie wiem jak oni dają te bany, ostatnimi czasy nad gminnie wychodziłem z gry, to lagi, to coś musiałem zrobić a gra się przedłużała, czasem napisałem coś niecenzuralnego. I nic, nawet głupiego ostrzeżenie nie dostałem co mnie zdziwiło. Może dlatego że konto mam już ponad rok? Nie mam pojęcia.

Nie mam pojęcia, gram w to jakieś 1.5 roku, ponad 600 winow, leavow moze 3, i to w początkach mojej gry, nigdy nie wyzywam, nie feeduje. To moj pierwszy ban, więc trwa 1 dzien tak?

http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/1-4-graczy-League-of-Legends-zostało-zbanowanych-Infografika

I wszystko jasne.

A jak to się ma niby do mnie? Powiedziałem prawde, gdybym tego nie zrobil nie prosilbym bym was o pomoc, bo i tak nie moglibyscie mi pomoc. Po to zalozylem ten temat BO NIE MAM POJECIA za co otrzymalem bana. Najsmieszniejsze jest ot ze cala akcja, z tego co widze, odbywala sie za moimi plecami. RIOT przechodzi samego siebie.

Oto odpowiedz. Nie wiem, czy noobiłeś, i teraz w desperacji zakładasz temat, czy byłeś przykładnym graczem, jakich mało. Prawda jest taka, że byłeś raportowany przez playerów wielokrotnie, może z zemsty, może dlatego że byłes idiotą, nie wiem jakie metody nimi kierowały.

Możesz jedynie pisać do supportu, ale wątpie by cokolwiek z tym zrobili.

A gdzie moge dowiedziec sie cos o tym banie? Zadnego info nie dostalem o Riotu

Hmmm, dlaczego mialbys dostawac jakiekolwiek info od riotu? Zakladam, ze dziennie przez trybunal rozdawane sa setki banow, pewnie wyszedles kilka razy z gry, moze miales lagi, moze lamiles albo ciskales sie do kogos, zreportowali Cie, Twoja sprawa trafila do trybunalu, ludzie chcieli sobie natluc troche IP i klikali PUNISH, no i dostales tego bana, nie da sie juz tego cofnac (chyba, ze przez support ale watpie, pewnie szybciej minie Ci ban niz oni rozwiaza Twoj problem), nie mozesz tez nigdzie tego zobaczyc, ani na trybunale, ani na stronie, ani na mailu, najlepiej poporstu poczekaj az minie, napewno nie masz perma.

@down

wtf? xD

jak dla mnie to ci co wydaja kase na skini i co maja konto za takzwana zelazna kurtnam tutaj przeie nie ma trybunalu

jak wydajesz na rp to raczej bana ni dostaniesz

Pierwszy raz mam doczynienia z bannem. Ile on trwa?

Edit: Odbanowany ;)

Juz tlumacze o co twardemu chodzilo : Ludzie, ktorzy placa pieniadze za RP, maja tak jakby posade. Dzieki tej posadzie sa uznawani za VIP'ow, gdyby zostali zbanowani zbraklo by pieniazkow dla RIOT :)

P.S Tez jestem VIP'ka bo mam ponad 15 skinow :)

Juz tlumacze o co twardemu chodzilo : Ludzie, ktorzy placa pieniadze za RP, maja tak jakby posade. Dzieki tej posadzie sa uznawani za VIP'ow, gdyby zostali zbanowani zbraklo by pieniazkow dla RIOT P.S Tez jestem VIP'ka bo mam ponad 15 skinow

A no widzisz to by sie nie zgadzalo ( labo zgadzalo ^^) bo ja również mam 15 skinów ;).

A no widzisz to by sie nie zgadzalo ( labo zgadzalo ^^) bo ja również mam 15 skinów .

Bo to jest takie pier**lenie, bo jak takie rzeczy mają miejsce w innych grach to tu na bank też. Nie oskarżajcie dopóki nie macie dowodów albo dopóki czegoś bardzo wyraźnie nie widać.

Co do całej sprawy to pozostaje pisać do supportu. Nawet jeśli będzie po banie, to staraj się wyjaśnić sytuację.

Ludzie dają też reporty za głupie powiedzenie "GG noobs" czy coś podobnego i ja się z nimi zgadzam , może za to dostałeś ;]

Nie raz widziałem w trybunale takie reporty , przez całą grę czat czysty , a tu na koniec ktos walnoł głupie "gg lows" i 6 reportów dostał.