BAN za nic

witam. dostalem bana na tera europe bez powodu.. pograłem do 10 lvla, pozniej nie logowalem sie na gre ze 2 miesiące.

Więc łatwo se wyborazić moje zdziwienie kiedy próbowałem się logować po tym czasie.

Support gry ma ludzi w d*pie. Odpisali ze mam bana za tam jakiś punkt regulaminu odnoszący sie do sprzedaży golda i używania botów i innych nielegalnych metod.

Nigdy z takiego czegoś nie korzystałem w żadnej grze...

Pisałem do nich kilka razy, żeby dali mi dowód ze niby gralem nieuczciwie ale na to też nie doczekałem się odpowiedzi i ogólnie olali że zbanowali gracza, który mógl dostarczać im zysk bez powodu.

Co robić? Chętnie pograłbym sobie w Tere bo gra jest dobra, a granie na amerykańskim lub prywatnych serwerach raczej mnie nie interesuje.

Ban jest na IP więc tworzenie innych kont nic nie daje, co ciekawe inni mogą sie nawet logować na moje konto tylko nie ja.

Jeśli nic więcej nie odpisują to musisz olać support i kombinować z IP.

Męcz ich aż sprawdzą wszystkie logi i cię odbanują, jeśli rzeczywiście jesteś niewinny.

A na amerykańskiej TERA nie jest tak źle. Ping jest nieco wyższy, ale grywalny, mają dobry support, lepsze eventy i fajniejsze kostiumy w item shopie.

hotspotshield kiedys mi pomogl gdy w pewnej grze zablokowali IP EU.

http://www.hotspotshield.com/

hotspotshield kiedys mi pomogl gdy w pewnej grze zablokowali IP EU.http://www.hotspotshield.com/

A co ten program robi?

Jeśli nic więcej nie odpisują to musisz olać support i kombinować z IP.

Zmiana IP nic tu nie da..., bo ma konto zablokowane tylko..., ja gram na nowym bo mi z tego samego punktu regulaminu co kolegi z tego tematu zbanowali konto a miałem konto z edycji kolekcjonerskiej...

Edit: Kolega rzeczywiście ma na IP blokadę ;p, dziwnę bo ja tylko na konto ;p, ale fakt jest faktem że z supportem GameFaila się nie dogadasz..., szczególnie jak Ciebię maniolnba na IP zbanowali... i dowodu ci nie dadzą..., ta korporacja jest zachłanna na kasę jak EA oni są najmądrzejsi i jak coś ci się nie podoba to s***dalaj..., kasy też ci nie oddamy!, takie jest przesłanie tej firmy Niemieckiej..., bardzo jestem z tego powodu nie zadowolony że BlueHole producent tej gry dał licencję Europejską firmy kiedyś o nazwie Frogster teraz GameForge bo to banda złodzieji i s***wysynów!

BlueHole to tak samo warta firma jak i Gamefail chyba nie trzeba przypominać problemów z L3.. A co do bana, zacznij spamować im aż do skutku albo aż tobie się znudzi, bo inaczej oni nic z tym nie zrobią ( i tak pewnie będzie, przykre ) a takich jak Ty oni mają dziennie pełno. A morał z tej bajki jest krótki i nie którym znany, omijaj GameFail jeśli nie chcesz być wydymany ;) .

Nie wiem po co wymagasz od nich jakiś dowodów, skoro uważasz, że jesteś niewinny. Skąd pomysł, że mogli by ten dowód jednak mieć w takim razie ? Jak zostałeś ukarany przez pomyłkę adminów, to dalej to samo pytanie: po co ci dalej dowody skoro one rzekomo nie istnieją, gdyż nic nie zrobiłeś ? :huh:

Z mojej strony, nie wydaje mi się że to jakiś błąd administratora, czy kto tam jest za to odpowiedzialny (jeżeli chodzi o PERM bany aż na IP, albo i na konto). To nie prywatny serwer gdzie co drugi mod czy admin to małolat, któremu zdarzają się pomyłki częściej niż kiepskie oceny w szkole. Takie pomyłki raczej się załatwia w niedługim czasie, chyba, że support jest zapchany, to nic dziwnego u popularnych mmorpgów. Ale dalej, sprawy supportu to ciągle praca osób za którą dostają kasę... każdy klient jest normalnie/poważnie traktowany, a jego sprawa jest ogarnięta jak należy.

Albo jesteś zwyczajnie jednym tej masy graczy/cfaniaków, którzy pomimo, że oszukiwali ("bo to przecież anonimowy internet gdzie nie ma zasad, a gdy zapłaciłem za coś to mam prawo do nieprzestrzegania prawa"), to domagają się zniesienia kary, robiąc tym samym szum gdzie się da pod tytułem "nic nie zrobiłem, a zostałem ukarany".

Jeżeli naprawdę jesteś czysty, to tak jak ktoś wyżej napisał- spamuj ich aż przyjrzą się twojej sprawie bliżej, w końcu chyba straciłeś kasę. -_-

Pamiętaj, że tutaj flame też Ci nic nie da.

nie nie jestem :D jakbym faktycznie cos kombinowal to bym olal to skoro bym dostal bana za coś... kasy nie straciłem na szczęście, a było blisko bo chciałem tydzień przed banem kupować tera club. No pospamuje ich jeszcze. dzieki za odpowiedzi, bo z tego co wiem dużo osób dostało takiego bana za nic w europejskiej Terze.

A zalezy mi poporstu na odzyskaniu możliwosci grania , bo nie ma co ukrywać, że nie ma teraz żadnego wartościowego mmo na rynku (moim zdaniem).

A apropo zmiany IP. probowalem zmiany ip, niewiem jakim cudem też nie pomogło, więc banują pewnie po MACU albo jeszcze czymś innym, niewiem.

To zmien adres MAC tylko jak uruchomisz ponownie kompa to mac powroci na domyslny i co uruchomisz kompa to musisz zmieniac a troche to trwa.

witam. dostalem bana na tera europe bez powodu.. pograłem do 10 lvla, pozniej nie logowalem sie na gre ze 2 miesiące.

Więc łatwo se wyborazić moje zdziwienie kiedy próbowałem się logować po tym czasie.

Support gry ma ludzi w d*pie. Odpisali ze mam bana za tam jakiś punkt regulaminu odnoszący sie do sprzedaży golda i używania botów i innych nielegalnych metod.

Nigdy z takiego czegoś nie korzystałem w żadnej grze...

Pisałem do nich kilka razy, żeby dali mi dowód ze niby gralem nieuczciwie ale na to też nie doczekałem się odpowiedzi i ogólnie olali że zbanowali gracza, który mógl dostarczać im zysk bez powodu.

Co robić? Chętnie pograłbym sobie w Tere bo gra jest dobra, a granie na amerykańskim lub prywatnych serwerach raczej mnie nie interesuje.

Ban jest na IP więc tworzenie innych kont nic nie daje, co ciekawe inni mogą sie nawet logować na moje konto tylko nie ja.