Ban

Witam,

Jako, że odpowiedzi na maila, którego wysłałem na kontakt z głównej strony portalu nie otrzymałem, to po powrocie do akademika wykorzystam sytuację i zgłoszę się bezpośrednio na forum. Temat jest bardziej poszukiwaniem wyjaśnienia, niż samym zażaleniem, także jeśli moje oczy nie dostrzegły innego, prawidłowego miejsca dla tego tematu, to proszę o jego przesunięcie.

Treść maila:

Witam,
Ponawiam pytanie.
Przy próbie wejścia na forum/zalogowania/rejestracji, dostaję informację o banie na forum i braku uprawnień do jego przeglądania. Co jest powodem takiej sytuacji?
Nick: krakers123, o ile dobrze pamiętam, byłem stałym bywalcem forum

Pozdrawiam
Niestety z internetu w domu, z którego konto było zakładane nie jestem w stanie korzystać z forum, z wyżej wymienionego powodu. Będę wdzięczny za wyjaśnienie sytuacji.

Masz może zmienne IP?
Jeżeli tak, to pewnie akurat to IP które Tobie wylosowało dostało bana.

Posiadam stałe IP, jednakże zewnętrze IP jest takie samo dla różnych użytkowników korzystających z usług tego dostawcy internetu na danym terenie. Nie wiem czy to jest w ogóle możliwe, ale takie mam podejrzenia. Wiążą się one z tym, że moje IP różni się od tego, które jest wyświetlane choćby na mojej poczcie lub innych stronach na których widnieje mój adres.

Witam,

sprawdź teraz, powinno być wszystko w porządku.

W domu będę dopiero na Wielkanoc, więc wtedy sprawdzę czy wszystko działa. Cokolwiek by się nie działo to dziękuję za odzew i pomoc w rozwiązaniu problemu ;)

Od tego tu jestem, w razie gdyby nadal był ten problem odezwij się do mnie na pm, a jeśli wszystko zostało wyjaśnione to zamykam.

Witam,

Jako, że odpowiedzi na maila, którego wysłałem na kontakt z głównej strony portalu nie otrzymałem, to po powrocie do akademika wykorzystam sytuację i zgłoszę się bezpośrednio na forum. Temat jest bardziej poszukiwaniem wyjaśnienia, niż samym zażaleniem, także jeśli moje oczy nie dostrzegły innego, prawidłowego miejsca dla tego tematu, to proszę o jego przesunięcie.

Treść maila:

Witam,
Ponawiam pytanie.
Przy próbie wejścia na forum/zalogowania/rejestracji, dostaję informację o banie na forum i braku uprawnień do jego przeglądania. Co jest powodem takiej sytuacji?
Nick: krakers123, o ile dobrze pamiętam, byłem stałym bywalcem forum

Pozdrawiam
Niestety z internetu w domu, z którego konto było zakładane nie jestem w stanie korzystać z forum, z wyżej wymienionego powodu. Będę wdzięczny za wyjaśnienie sytuacji.