Hm... sądzę, że coś musiało ci się w kompie przegrzać lub też spalić... i chodzi mi tu o coś na płycie głównej. Wyszukłem na tym obrazku co zapodałeś temperature 500 stopni Celsjusza, a przy takiej temperaturze nie zależnie jaka to część komputera to poprostu jest jedno wielkie pieczenie się elementu. Możliwe, że mogły ci się przypalić jakieś ścieżki przy RAMie, ponieważ masz go mało, a w LOLu po pojawieniu się minionów masz ten swój problem. U mnie w kompie też kiedyś tak było, że miałem przypalone ścieżki na płycie głównej przy ramie do takiego stopnia, że komputer co pół godziny mi się zawieszał. Nie jestem pewien, ale problem tkwi w płycie głównej albo w RAMie i mówie to tylko ze względu na tą wysoką temperature ( 500 stopni ). Radze sprawdzić, czy nie ma jakiś przypalonych miejsc na płycie głównej i zainwestować w jakieś chłodzenie, lub jak ja kiedyś zrobiłem, że wyjąłem całą płyte główną z obudowy i ona po prostu leżała sobie na biurku XD. Co do reszty, z procesorem nie ma problemów patrząc na temperature, tak samo jak z kartą graficzną. Mam kumpla, który mając 1 GB ramu, czasami gra w LOLa ma góra 18 fps ( na czarnym polu tyle ma ), a normalnie w grze 3-5 fps i ten problem wynika z małej ilości ramu (1GB), ale nie zawsze mu sie tak robi, więc skoro ty masz takie ściny zawsze i w niejednej grze, to przy takiej temperaturze jaką znalazłem na obrazku wynika z tego fakt, że coś musiało się uzmażyć w kompie ( w okolicach RAMu, lub on sam).