Byłbym za CSNS bo to gra neutralna i otwarta na modyfikacje.
Bardzo nietypowy i unitatowy pomysł
pewnie m32 sobie kupił i bedzie szpanował
niee ; )
chętny bym był ,ale właściwie w czym byłyby te walki prowadzone?
Imo projekt szybko upadnie, o ile powstanie, bo żeby ściągnąć ludzi potrzebna jest:
-reklama
-domena
-dobry, płatny hosting
-autorski skrypt
Kolejna sprawa to nie do końca przejrzyste zasady, dziwny podział, jakaś "zbiorowa odpowiedzialność", osobiście nie widzę nic co by odciągnęło ludzi od CB czy ESL, gdzie każdy pracuje na siebie i nie karcą go przegrane innych drużyn. Na dziś dzień macie tylko pomysł zainspirowany e-republic, a gracze sieciowych FPS'ów w sumie wolą jak już napisałem pracować na siebie niż na jakieś wspólne dobro, gdzie ktoś inny decyduje za Ciebie.
No i jeszcze jak skupicie się na no-steamowej wersji CS'a to przyciągniecie głownie dzieci promujące czity i piractwo.
Lepiej zostańcie przy e-republic bo z tego imo nic nie będzie. Niemniej jednak powodzenia.
erix walki byłyby prowadzone w grach takich, jak Battlefield heroes, Combat arms i Warrock. Co do projektu to powstanie, potrzebuję tylko garstki ludzi, których ten projekt interesuje i się do niego dołączą. Potrzebuję co najmniej 16 chętnych aby wystartować z całością. Close beta będzie obejmowała tylko tereny Polski i Niemiec.
Cree- co do tego, co napisałeś:
-reklama (znam kilka stron, które mogą nam pomóc- najwięcej znajomych mam na Battlefield zone, ale na innych forach i stronach również, będę mógł reklamować projekt.
-domena (mam stałe IP, a więc to nie problem, i to mogę ją mieć bezpłatnie)
-dobry, płatny hosting (na taki raczej nie pójdę, ale mój router chodzi non-stop i ma wystarczającą pamięć, aby na niej założyć stronę, z internetem problemy są rzadko.
-autorski skrypt (więc, że to więcej roboty, ale całość będę aktualizować samodzielnie, zautomatyzuję raczej niewiele rzeczy)
Mac70: nie istnieje emulator PS3 ani XBOX360 ;/
Co do gry... proponowałbym stworzenie ankiety z wszystkimi grami i po prostu wybrałoby się tą jedyną z największym poparciem...
Co do możliwości ataków tylko na sąsiednie regiony i przewadze Polski oraz Hiszpanii to powiem tak, przecież w naszych czasach można wykonać całkiem udany desant z powietrza lub wody prawda? powinna być możliwość zaatakowania prawie każdego regionu.
Drako bardzo dobry pomysł- wtedy państwa z teoretyczną przewagą by takiej nie miały, ale raczej będą istnieć budynki, które będą mogły zablokować w pojedyńczych regionach desanty (ale ich cena byłaby co najmniej spora). Proszę o więcej takich pomysłów na polskim forum gry. :-D
Tworzę obecnie sondę, w której się zapytam o gry i uczestnictwo.
Z powodu, że nie wiem, jak taki pomysł można nazwać, od razu przechodzę to najważniejszego.
Otóż, można by było zrobić coś takiego: jest mapa Europy podzielona na państwa, które z kolei dzielą się na sektory. Początkowo państwa byłyby takie, jakie są w rzeczywistości. Dalej wchodzi już innowacyjność- weźmy grę MMOFPS taką jak choćby Battlefield heroes, Warrock, Combat arms (a najlepiej wszystkie naraz), po czym organizujmy w nich różne rozgrywki (w miarę często). Wynik tych rozgrywek zmieniałby sytuację na mapie świata. Poza tym do każdego państwa mogliby przyłączać się nowi ludzie, co stworzyłoby pewnego rodzaju społeczność. Wybierałaby ona raz na pewien czas prezydenta, który decydowałby o następnych krokach. Oczywiście szanse państw muszą być jednakowe, a więc do jednej grupy nie może należeć zbyt dużo osób. Po rozgrywkach będzie naliczana również przewaga, dająca danej stronie punkty (na przykład jeśli w BH był mecz zakończony wynikiem 7:0, pierwsza drużyna otrzymuje 7 punktów). Za punkty będzie można stawiać dające przewagę budynki w danych sektorach.
Grywalne państwa:
-Polska+Kaliningrad+Czechy
-Niemcy+Słowacja+Austria+Holandia
-Francja+Belgia
-Wielka Brytania+Irlandia
-Hiszpania+Portugalia
-Włochy+Szwajcaria
Reszta państw jest obcięta, a na przykład Francja i Belgia są ze sobą połączone.
Sam zgromadzę sporą bazę danych i skonstruuję wyważoną mapę. Co sądzicie o tym pomyśle? Jeśli pomysł wam się spodoba, przesyłajcie go dalej, nawet na zagraniczne strony- oczywiście po tłumaczeniu.
Wszelkie nielogiczności i tym podobne będę wyjaśniał poniżej.
Mac70