Bardzo powolny internet

Witam. Otóż mam problem z moim łączem, a mianowicie chodzi mi o to, że moja prędkość internetu wynosi 2 mbps (w umowie jest 6mbps) ale ta prędkość utrzymuje się tylko na moim komputerze, na innych urządzeniach jest taka jaka ma być czyli 6. Nie znam się za bardzo na sieci. Używałem różnych programów np. Combofix, F-Secure DNS Reset. One nic nie dały nie wiem co może być tego przyczyną. Mój router to d-link dir 300. Jeśli ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać proszę o pomoc.

Z góry Wam dziękuje.

Dzwoń do operatora sieci. :|

Może ktoś podłączył się do Twojej sieci? Router dzieli internet. Zgoła moje podejrzenie jest idiotyczne, ale kto wie...

Nie raczej nikt by się nie podłączył do mojej sieci jest zabezpieczona hasłem. Ale wpisując ipconfig /all odkryłem jakieś karty tunelowe może to one dzielą łaczę. Może ktoś wie jak je wyłączyć czy coś ....

http://imgur.com/VBRUj

Refresh

warn_ico.png
Refresh co 72h. - Cree

Na tym forum regulamin pozwala na odświeżanie tematu raz na 72h.

Niecale 1h20min minelo a ten juz refresh ...

Niecale 1h20min minelo a ten juz refresh ...

Oh, straszne.

@Topic.

No cóż nie pozostaje Ci nic innego jak skontaktowanie się z 'Operatorem Sieci' w celu wyjaśnienia tego nieporozumienia. Jeśli chodzi o podejrzenia z 'włamaniem' to raczej bym je odrzucił.

Może dostawca źle przedzielił prędkość. Wejdź w opcje routera i podziel na równe wartości.

Witam. Otóż mam problem z moim łączem, a mianowicie chodzi mi o to, że moja prędkość internetu wynosi 2 mbps (w umowie jest 6mbps) ale ta prędkość utrzymuje się tylko na moim komputerze, na innych urządzeniach jest taka jaka ma być czyli 6. Nie znam się za bardzo na sieci. Używałem różnych programów np. Combofix, F-Secure DNS Reset. One nic nie dały nie wiem co może być tego przyczyną. Mój router to d-link dir 300. Jeśli ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać proszę o pomoc.

Z góry Wam dziękuje.