http://www.reddit.co...producer_in_la/
Jest duże prawdopodobieństwo, że ArenaNet pracuje właśnie nad "gildłarsową" wersją rajdów. Więcej guild contentu to dobry znak, niemniej szkoda, że ArenaNet zaczyna podążać drogą wiecznie nam panującego WoWa
Jest duże prawdopodobieństwo, że ArenaNet pracuje właśnie nad "gildłarsową" wersją rajdów. Więcej guild contentu to dobry znak, niemniej szkoda, że ArenaNet zaczyna podążać drogą wiecznie nam panującego WoWa
Przydałby się jakiś trwały content, bo już to living story zaczyna się przejadać.
Tak przy okazji: Prawdopodobnie element przyszłego "update" i nowe steampunkowe seciki (więcej info 20tego czerwca)
Dokładnie, te living story jak dla mnie są bardzo słabe. O wiele lepszy klimat miały eventy związane z Halloween czy też Wintersday, były jakoś bardziej rozbudowane i wciągające. Chętnie ujrzałbym jeszcze jakieś dungi z np scalowanym poziomem trudności - typu 2 osoby mogą zrobić dung, nie 5 , albo jakieś pvp dungi z elementami pve. Szczerze to przez ostatnie pare tygodni loguję się praktycznie by zrobić daily pvp lub pve i monthly (zależy co szybciej), gra już praktycznie mnie niczym wielce nie przyciąga. Mam 32 rank pvp, 6k achiev pointów i kasy wystarczająco do zrobienia 1 legendarki, chociaż jej nie robię - już wolę sprzedać kasę na allegro (a mało by nie wpadło
). Liczę, że ANet niebawem zaskoczy nas jakimś ciekawym i sporym contentem, nie omieszkałbym spróbować innych trybów pvp czy też bardziej rozbudowanego WvWvW, gdzie nie latają bloby/zergi wrogich serwerów doszczętnie niszcząc inny serwer używając wyłącznie normal attacków, bo z tym morzem pełnym czerwonych nicków przybywają lagi
Pozdro dla Blobbadons Mouth - oni by wiedzieli o co chodzi hehe.
Ten steampunk kijowy, nie moje klimaty. No i tradycyjnie medium to płaszcz, bitch pls...
Ponoć ma powrócić Super Adventure Box. Ma też powócić więcej rzeczy z Living Story, ale już na stałe.
Ja nie mam im za złe. Próbują z Living Story i dobrze im to wychodzi. A jeśli z living story, niektóre zawartości mają już w przyszłości zostać na stałe, to tym lepiej.
Zergi na 3W są mega denerwujące. Pozdro dla Niemców - oni wiedzą jak to robić.
Ponoć w ciągu najbliższych miesięcy mają wejść ogromne, kluczowe zmiany do systemu WvWvW, widać, że ludzie w ArenaNet nie za bardzo zadowoleni są z rezultatu w jaki zaimplementowali WvWvW.
Ja sobie jedynie życzę więcej contentu dla gildii, to z czego słynęło GW1 . Fajnie jakby też wprowadzili sojusze między gildyjne (tzn te sojusze są, ale fajnie jakby ArenaNet wprowadziła narzędzia, które pomagały by takim sojuszom, lepiej można by się było organizować na WvWvW, czy nawet guild misjach, gdzie mniejsze gildie miały by szanse brać udział w tych największych jak np Guild Challange). Możliwe, że jeszcze w tym roku GvG będzie. Guild Housing to na pewno kwestia płatnego dodatku
.
Trochę źle temat nazwałem, bo zdanie "our answer to raiding may very well be in the works!" nie oznacza, że zostaną dodane rajdy takie jak np są w WoWie, ale ich odpowiedź na rajdy, czyli jakiś unikatowy dla GW2 system przypominający rajdy, ale nie będący rajdami...cholera nie wiem jak to nazwać, pewnie taki mass content dla zorganizowanych gildii nie będący koniecznie ripoffem z EQ, WoWa, RIFTA itd
Na pewno sporo zmian się szykuje, płatnego dodatku raczej w tym roku nie zobaczymy, z prostego powodu, gdyby dodatek miał wejść w tym roku trąbili by o tym głośno już na E3, a ArenyNet na E3 nie było. Wk***ia mnie jedynie NCsoft, ostatnio dość głośno było o tym, że pieniądze z IS nie idą bezpośrednio do konta ANet, ale te pieniądze są redystrybuowane przez NCsoft, czyli np pieniądze z IS od ArenaNet mogą równie dobrze iść na GW2, co na Wildstar, Lineage Eternal, Blade and Soul etc. Myślałem, że NCsoft będzie miało jedynie udział w kwestii sprzedaży pudełkowej a IS zostawią ArenaNet...
A propos tego, że ANet nie dostaje kasy z Item Shopu, to polecam obejrzeć ten filmik:
Ziomek mocno wspiera GW2 i nie dziwię się, że ludzie dostają świra jeżeli chodzi o to, że to co myślą, że wspiera ANet i rozwój dodatku niekoniecznie wspiera ten tytuł, a równie dobrze kasa może być dystrybuowana na inne tytuły opatrzone NCSoftem.
Największy grzech Guild Wars 2?
NCsoft ;x
lepsze to niż crapstar czy gameforge
Tak apropo trwałego contentu, to macie post Colin'a Johansona, jednego z głównych developerów:
We feel like our fractals dungeon is the perfect fit for this kind of “historical” experience, similar to the way the BMP worked in Gw1. Even better, it already exists and has explanations behind why these slices of time are available to discover and experience within.In the future, you’ll see certain types of content that was part of larger story experiences be updated to work within the fractals dungeon and return there where it makes sense to do so. Of course, the specific rewards and achievements will not return since those are intended to be completed as the story unfolds, but the content itself will be used to expand out our fractals experience and serve as a place to continue to experience great (and strange) moments in history.
Czyli mówiąc krótko: Jeśli ominąłeś jakieś living story, to będziesz miał możliwość doświadczenia go w fractalowej wersji.
IMO dobre info, przydałoby się więcej fractali.
@edit
Przeglądając reddit'a natrafiłem na screena nowej mapy sPVP
Wg mnie tej grze brakuje wlasnie contentu na wiecej osob. w tej chwilii jedyna taka rzecza sa misje gildyjne i wvw. Cos na ksztalt raidow byloby swietnym uzupelnieniem. Jednak brakuje tez czegos do robienia w mniejsza liczbe osob np w 2-3. Fajnie by bylo jakby te niskie lvle fractali, dalo sie robic wlasnie w kilka osob, a nie, ze odrazu full party potrzeba
Fajnie by bylo jakby te niskie lvle fractali, dalo sie robic wlasnie w kilka osob, a nie, ze odrazu full party potrzeba.
Nie wiem jak teraz ale do 10lvl'a spokojnie można było robic w 3 ;d
Chcecie więcej osób na dungeonach, a mnie już z LA wywala, jak mam maksymalne ustawienia.
GW2 ma skopaną optymalizację i żeby grach np. 10 osób, będzie trzeba latać na medium.
to słabo masz mi na piecyku wychodzi coś koło minimum 20 fps w full LA na wysokich
Na WvWvW udało się ogarnąć optymalizację, to prawdopodobnie niedługo ogarną optymalizację w zwykłym świecie gry. Planowano to już miesiąc temu, ale jeszcze nie wszystko było gotowe.
Nie wiem, mnie w LA przy multum ludzi fps nie spada poniżej 40...ale jak powszechnie wiadomo LA to jest niszczyciel kompów najbardziej niezoptaymalizowane miasto w historii MMO ...niemniej jest przepiękne.
Normalnie w dungach, czy w świecie nawet na dużych eventach mam 60.
Spec to i7 2600k 4.5GHz
gigabyte ghz 7970 (ostatnio zakupiony)
16GB ramu 1600Mhz.
Dopiero w przyszłym roku planuję modernizację, jak wejdzie DDR4 (o ile wejdzie, jeżeli nie to zmienię kompa dopiero wtedy jak wejdzie DDR4, zmieni się interfejs pamięci i wszystkie aktualne sockety pójdą w pizdu )