Bardzo rozbudowany MMORPG

Witam!

Sprzet: Póki co pociągnie 87% gier na rynku, a za 2 miechy raczej wszystko więc bez ograniczeń

Gatunek: RPG

Siedze w temacie gier MMORPG wiele, oj wiele lat, przegrane mam wszystkie te znane tytuły i dużo mniej znanych gier. Niedawno powróciłem po rocznej przerwie od MMORPGOW i szukam czegoś co pozwoli mi się wciągnąć na nowo. Te najważniejsze warunki to napewno handel...... i to nie taki ze idziemy na jakiegoś dunga (i znalezienie na niego ludzi graniczy z cudem) dropimy za milionowym razem rękawice i sprzedajemy by było nas stać na potki. Bardziej chodzi mi o żyjący handel, tak bym wszedł do świata gry, wbil odpowiedni poziom i mógł zarabiać pieniądze w grze. Świetnym przykładem handlu był dla mnie Devilian, którego ogrywalem 12h dziennie, co prawda przez parę złamań nóg, ale zawsze. Niestety gra została doszczętnie zniszczona przez IS, mimo że to MMO pobudzilo moje chceci do gry od wielu lat. Chodziło o to, że dropilismy ekwipunek, craft itemy, biżuterię, klejnoty ulepszajace, wystawilismy na sprzedaż a na drugi dzień zostało to sprzedane. Kolejny myślę dla mnie warunek konieczny to populacja. Nie chodzi mi o nawał botów i afkow sprzedających coś tam lub tańczących sobie, tylko o ludzi, którzy biegaja po mapie robią dungi, questy i biegaja za world bossami usiłując je zabić. Klasy postaci były by też mile widziane w liczbie więcej niż 3. Co do uniwersum to może być fantasy, dark fantasy, anime, kreskówka, chinszczyzna, ale nie żadne space opery, gwiezdne wojny etc. Zależy mi również na czymś co ginie w MMO czyli PVP i to takie normalne PVP, a nie jakieś areny czy coś. Mam po prostu chęć obic czasem komuś morde w mieście. Kolejna rzecz, która już wymarla w MMO i w tych co sie pojawia jest główną atracja czyli PK. Nie jest to warunek obowiązkowy, może go też nie być ale miło by było gdyby można było bez podstawnie mordować innych graczy i można by było ponosić za to konsekwencje. Jakieś raidy, dungi coś by pomyśleć. Moze być rozwiązanie jak w ESO ze są normalne dungi/raidy lub jaskinie bez czasu, bossów, wypełnione mobami i sobie tam wycinamy wszystko co się rusza. Polubiłem również bardziej drużynowe starcia. Dziele to na 3 grupy. Wojny nacji, czyli nawalanka na arenie, każdy wie o co chodzi. Wojny o zamki, takie rozbudowane wojny nacji gdzie walczymy o każdy skrawek ziemi. I GvG czyli bezlitosna walka gildii. Fajnie jak by którys element występował. Nie pogardze personalizacja postaci i podobnymi rzeczami. Nie chce typowych dungeonowek jak Vindictus. Najlepiej jak by każda klasa miała swoją określoną rolę na dungach, by wymagało to zgranej drużyny, ale jak by była opcja, że ktoś ma świetny gear i ogarnia postać to jest w stanie zrobić to solo, tylko mówimy o paru osobach, a nie połowie serwera. Craft, łowienie ryb itd. Itp. Jak najbardziej mile widziane. Czesty update z nowym kontentem, czyli mapy, dungi, moby, klasy postaci, skille. Chyba wszystko z tych warunków. Najważniejsze i mysle takie, które zakwalifikuja się bym pogral to napewno handel i populacja.

Gry które przypadły mi do gustu:

-Cabal Online gra idealna, gram już od 2008 ale poprostu zmęczenie materialu, ale ciagle rozbudowywana i nawet w krótkim odstępie czasu zostały dodane dwie postaci. Genialne PVP, jest PK i prosty system GvG.

-Dekaron wsumie to co Cabal w tym ze PK i PVP jest bardziej wymagające

-ESO gra swietna, grałem na PC, teraz na PS4, ale chcę coś innego. Wojny o zamki były tu świetne.

-Devilian miał wszystko czego potrzebuje, cudna grafika, dobre PVP, wary, wojny, dungi, handel i populacja, ale płatności i postaci za kase.... żegnam niestety

-Martial Heroes juz zamknęła gra, ale chinszczyzna idealna, na koreańskim serwerze nie chce grac.

-Rappelz przed fuzja z turkami nie było gdzie się ruszyc bo tyle ludzi, śmiało mogę powiedzieć najlepszy system petow ever, ostry grind i również co prawda inny system handlu, ale był dobry i jako newbie mogłem się dorobić. Teraz populacja średnia i strasznie ułatwione rozgrywka.

- Wiele innych tytułów ale wypisywać nie będę bo bez sensu

Gry które nie przypadły mi do gustu:

Wszelkie WoWy i inne wynalazki, dungeonowki jak vindictus oraz wiele innych gier.

Chciałbym byscie opisywali grę, może byc krótko w 2 zdaniach lub litania na 4 strony, przeczytam. Najlepiej by wypowiadali się ludzie, którzy znają sytuacje w danej grze, a nie ze kiedyś tam gral i było ok. No i przepraszam za błędy. Pisze na telefonie juz dość długo ten post i pewnie coś sie wkradło, będę poprawiał na bieżąco. Mam nadzieje że pomożecie :)