Bardzo tani Laptop

(nie wiem czy dobry dział)

Jako że po wakacjach ląduję w internacie to chciałbym sobie kupić jakiegoś lapka bardzo taniego do grania...

W co chciałbym na nim pograć:

CS;GO

HoTS

ToS - jak już wyjdzie

PoE

Eden Eternal - chyba coś takiego nie jestem pewien nazwy

i gdyby dał rade trzymać Wildstara na średnich z jakimiś 40 fpsach był bym nadzwyczaj szczęśliwy

i jeszcze win 7 :)

Fundusze są bardzo ograniczone sądzę, że 550 max. może być używany. Sądzicie, że znalezienie takiego lapka jest możliwe w tej cenie?

Za taką cenę to możesz pograć w Wildstara na najniższych detalach z 20-30fps max myślę. Laptopy za 1k mają słabe parametry. Taki będzie wyjątkowo kiepski.

@ up co do tych najniższych to podobnie mam na aktualnie kompie w głównym mieście ;p

Za 550 max watpie by wogle wildstar byl grywalny...za 1k ciezko nawet bedzie pamietaj ze wildstar ma straszna optymalizacje.

za 550 nie ma takiej opcji żebyś coś kupił, dozbieraj do 1000 i może nowsze produkcje (wildstar, Teso) ruszysz na minimalnych

To ja w mieście jak mam maksymalnie rozmazany obraz (nie pamiętam jak ta opcja się nazywała) + na minimalnych mam te 30-40 fps w Wildstarze, przy czym lapek 4x droższy od Twojego budżetu. Jednak myślę, że jest szansa na znalezienie jakiegoś ziemniaka na którym CS:GO odpali ;)

Ilość dostępnych środków okaże się pod koniec wakacji, ponieważ idę zbierać maliny, mam zamiar uzbierać jakieś 400 zł potem rodzice dołożą 100 i może jakimś cudem trochę brat pożyczy, idąc tym tropem być może będę mieć nieco więcej środków.

Możecie mi napisać na co powinienem zwracać uwagę przy wyborze? Jaka grafika, jaki procesor, rozdzielczość itp? http://allegro.pl/laptop-lenovo-thinkpad-t61-15-4-win7-gw-fv-i5255378393.html ten wydaję się być dosyć.

I jeszcze jedno, można wymieniać sprzęt w lapkach? Tak mógłbym kupić jakiś ze słabszym procesorem albo czymś, a później uzbierać na lepszy, czy to nie wypali?

Większość laptopów nie ma dalszej możliwości rozbudowy(w niektórych możesz sobie dołożyć ram/zmienic dysk i nic więcej). Na tym laptopie co dałeś możesz sobie co najwyżej w tibie pograć.

Mógłby mi ktoś odpowiedzieć na poprzednie pytanie? :)

lapek musi mieć grafikę dedykowaną przynajmniej 4gb ramu i jakiegoś i3-i5, to gwarantuje ci, że grę odpalisz mówię o tych lpszych Teso i wildstar choć ta ostatnia podobno ma skopaną optymalizację, więc na duzo klatek bym ni liczył z csgo nie powinno być problemu i jeszcze ważne jak kupujesz używkę szukaj takich z jakąś gwarancją

Tak naprawdę, żeby grać optymalnie na laptopie to musiałbyć wydać bliżej 2k zł niż 1k np tp: http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/dell-inspiron-15-3543-i5-5200u-8gb-1tb-gf820m-w8-1-czarny.bhtml Jednak cena jest taka jaka jest. Gdybyś miał jakąś pracę na dłużej to rozwiązaniem byłyby raty, bo możesz 229,90zł x 10.

EDIT Chociaż jak tak spojrzeć to allegro też można znaleźć dobry towar: http://allegro.pl/laptop-lenovo-gamer-4x2-4ghz-8gb-1tb-radeon-win8-1-i5234698207.html Cena już bliższa tego co masz. Może znajdziesz jakiś sposób na dodatkowy zarobek.

Trochę idziecie za wysoko z ceną, o ostatecznych środkach dam znać pod koniec miesiąca ;p

PS. czym się różni grafika dedykowa i zintegrowana? D: i czy procesory Inter Core Duo są na jakimś poziomie czy do niczego?

Trochę idziecie za wysoko z ceną, o ostatecznych środkach dam znać pod koniec miesiąca ;pPS. czym się różni grafika dedykowa i zintegrowana? D: i czy procesory Inter Core Duo są na jakimś poziomie czy do niczego?

tym ze jest ona "dedykowana" termin tego slowa powinien ci byc blizej znany , ale zeby ci uproscic to cos jak osobny uklady przeznaczony doo grania.

a zintegrowana too uklad scalony , z procesorem lub z plyta glowna najczesciej o slabej mocy .

Zreszta nie wiem cos sie tak uwzial na laptop i too za 500 zl czy istnieje takowy doo grania ... raczej nie , wogole sie zastanawiam czy jakis laptop sie nadaje doo grania ... powyzej 5000 zl jakies tam sa ale szkoda kasy na to ...

I nawet za 5000 zl too ciezkie maszyny ktore trudno by nazwac na mobilne...

@up jak pisałem jadę do internatu i chciałem coś mieć do grania/pracy domowej (technikum informatyczne) jednak muszę go kupić za własne pieniądze dlatego taki tani.

(nie wiem czy dobry dział)

Jako że po wakacjach ląduję w internacie to chciałbym sobie kupić jakiegoś lapka bardzo taniego do grania...

W co chciałbym na nim pograć:

CS;GO

HoTS

ToS - jak już wyjdzie

PoE

Eden Eternal - chyba coś takiego nie jestem pewien nazwy

i gdyby dał rade trzymać Wildstara na średnich z jakimiś 40 fpsach był bym nadzwyczaj szczęśliwy

i jeszcze win 7 :)

Fundusze są bardzo ograniczone sądzę, że 550 max. może być używany. Sądzicie, że znalezienie takiego lapka jest możliwe w tej cenie?