Battlefield 3 czy 4?

Witam,

wiem, że temat wałkowany milion razy, ale każdy post, który czytałem, był daaawno temu, a od tamtego czasu mogło się sporo pozmieniać. Tak więc, teraz na origin jest promocja i można BF4 dostać za 30 zł. Myślicie, że warto? W bf3 spędziłem ostatnio jakieś 30 godzin i w sumie bawiłem się fajnie

Ja bym radził raczej bf4, bo poprzednia część niedługo zostanie całkiem wyludniona.

Jeśli nie grałeś dużo w BF3, to weź BF4. Obie gry mają więcej wspólnego z Call of Duty niż z Battlefieldem.

Czwórka jest w zasadzie taka sama jak trójka, ale jest nowsza, więc będzie miała więcej graczy. W czwórce popsuli to czego jeszcze nie udało im się popsuć w trójce i dodali tryb Dowódcy, o którym najwyraźniej zapomnieli przy projektowaniu trójki.

Chcesz dobrego Battlefielda to wybierz 2 lub 2142. Ale graczy, to tam pewno nie ma wielu. Ewentualnie Bad Company 2, bo też był dobry, ale ta gra bardziej skupia się na walkach piechoty, niż na pojazdach i latajkach (samolotów nie ma wcale, a helikopter lata bez absolutnie żadnego modelu fizyki).

ps. 30zł to grosze. Nawet jak Ci się nie spodoba, to nie będziesz żałował dwóch paczek fajek :D

ps2. Ja jednak bym żałował, bo ta gra to syf, a nie ten Battlefield, którego znam...

A ja Ci radzę wziąć Battlefield Bad Company 2. Niedawno powróciłem do tej pięknej gry i serwerów z ludźmi nadal jest masa.

Miałem ten sam dylemat i po poście Skrytka instaluje właśnie BF:BC2 ^^

Powiem o ile w BC2 można się bawić świetnie bez posiadania tego DLC do BC2 o tylce B3 i B4 bez wszystkich DLC to jak granie w wersje demo. Bezsensowne. Nawet w jeszcze większym sensie niż kupowanie podstawowej wersji CK 2 Civ V czy EU 4.

Dzięki za rady, ale BC2 mnie nie interesuje :D Grałem kilka lat temu, trochę więcej niż BF3, ostatnio wróciłem i gra była dla mnie taka no... zbyt surowa? Może brzmi to śmiesznie z ust człowieka, który ostatnie 3 lata spędził przy cs-ie, ale jakoś mi to przeszkadza :P Jestem teraz bardziej casualem, niestety i zależy mi na przyjemnej grze, z ładną grafiką :P Chyba się skuszę na tego BF4. A te dodatki dużo dają? Bo w sumie jest premium za 60zł. A co z bf hardline?

Wg mnie BF3>BF4, natomiast jak ktoś już wspomniał, ostatnimi czasy ubywa ludzi z BF3 (chociaż niekoniecznie jest to zasługa BF4).

Dodatki w bf4 dodają więcej map , broni i innych pierdół , polecam kupić te premium to będziesz mógł grać bez żadnych ograniczeń , zabawa na wiele godzin.W samej podstawce masz 10 map a z dodatkami , których jest 5 dostajesz 16 map o ile się nie mylę :)

Ja bylem mega zadowolony grajac w BF:BC2. Potem sie rozczarowałem BF3 i BF4 nawet nie kupilem. Dopiero ostatnio zainwestowalem w BF4 z premium i mozna powiedziec ze wywalilem kase w bloto. Jeżeli mowisz ze BF3 zbyt surowy to nie spodziewaj sie ze czegos innego po BF4. To jest ta sama gra z trigerami ktore zmieniaja mape. Teraz wlasnie odpalilem BF3 i sprawdzilem jak ma sie populacja graczy... ja tam roznicy nie widze :).

W BF:BC2, BF3 i BF4 mam przegrane po około 1000 godzin każda i najlepsza z tych części to moim skromnym zdaniem to BF:BC2, nie wiem jak BF3 na PC, lecz na konsolach powoli chyba już ginie. Niestety jako, że na PS4 nie ma BF3 ani BC2 to jestem zmuszony do grania w 4 i moim zdaniem jest najsłabsza część ze wszystkich trzech. Teraz niedawno wyszedł nowy Patch do czwórki, który dodał nocną mapkę, poprawiając z 2 błedy, ale dodał za to kolejnych 10 błedów, do tego jest trochę zbugowany itp, itd. Moja wypowiedź jest ukierunkowana wersjami konsolowymi (Xbox360 i PS4, a PC to tylko BF:BC2 i to krótko z resztą) nie wiem jak to na PC wygląda z ludźmi i bugami, lecz jak nie rozważasz kupna BF:BC2 to ja bym brał BF3, myślę że w trójce są dalej jakieś klany i ludzie, bo na wersjach konsolowych poprzedniej generacji raczej już pusto na serwerach.

BF3 PC nadal ma wielku graczy, nasze rodzime serwery (przynajmiej dwa) są często przepełnione. Ach... czasy BF2... zobaczymy co numerek 5 nam pokaże.

BF3 PC nadal ma wielku graczy, nasze rodzime serwery (przynajmiej dwa) są często przepełnione. Ach... czasy BF2... zobaczymy co numerek 5 nam pokaże.

Na numerek 5 jeszcze poczekamy :P Co do 3 to na podstawowych mapach są jeszcze serwery zapełnione, ale o granie na mapkach z premki i jakimś porzadniejszym serwerze jest ciężko.

Witam,

wiem, że temat wałkowany milion razy, ale każdy post, który czytałem, był daaawno temu, a od tamtego czasu mogło się sporo pozmieniać. Tak więc, teraz na origin jest promocja i można BF4 dostać za 30 zł. Myślicie, że warto? W bf3 spędziłem ostatnio jakieś 30 godzin i w sumie bawiłem się fajnie