Battlefield 3 czy mam szanse zagrać w multiplayer

Witam,

Chciałbym się was poradzić gdyż chcę kupic battlefield'a 3. Orientowalem sie na stronach jakie ma wymagania ale i tak chcialbym sie dowiedzie , a nie wiem czy pójdzie na moim sprzencie, jego parametry to:

-Procesor AMD athlon 64 x2 2.5Ghz

-Karta graiczna Nvidia Geforce 9600GSO 384MB

-Płyta głowna Gigabyte ga m61 pme s2

-Pamięć RAM 3GB 800Mhz

Z góry dziękuje za pomoc;)

NIE , nie masz szans zagrac:)Wyrzucisz pieniadze w bloto:)

Wejść, wejdzie ale gdzieś w 20-25fpsach ze względu na grafikę. Ściagnij demo i sprawdź

Na lowach spokojnie powinieneś popykać w 30 fps'ach przynajmniej. Sam mam praktycznie identyczny sprzęt i działa. Możesz sobie ew. na CYRI sprawdzić, czy spełniasz minimalne wymagania.

Ale w multiplayera grasz?

Nie pograsz sobie chyba że granie w 10 fpsach nazywasz grą. Ja mam 4 rdzeniowego intel quada z tą samą kartą grafiki co ty, 4GB RAM i niestety bardzo słabiutko to wygląda. Już nie mówię o multi bo jak chcesz mieć równe szanse to gra musi płynnie hulać inaczej lipa :(

Ale mogę ci polecić Call of Duty Modern Warfare 3. Pójdzie na każdym przeciętnym komputerze a poza tym (według mnie) gra jest znacznie lepsza od BFa. Chociaż po twoim opisie widzą że gra nie jest ci obca :)

A najlepiej będzie jak ściągniesz demo albo ... no wiesz, korzystaj to może zdążysz przed ACTA xD

na low bedzie mial z 5 fpsow gora czyli klatkeriada:) jego karta to slabiak...cmw3...smieszny jestes...to powiedz m uze pojdzie mu bf bc albo crysis...i on chyba mysli o grze w multi gdzie wymagania rosna i to znacznie;]

5 Fpsów jest na karcie 8500Gt więc wybacz.

http://www.systemrequirementslab.com/cyri/intro.aspx

CYRI odpowie ci na twoje pytanie - po prostu znajdź BFa. :)

http://www.systemrequirementslab.com/cyri/intro.aspxCYRI odpowie ci na twoje pytanie - po prostu znajdź BFa.

Sa strona jest tak rzetelna jak słowa Tuska po wyborach....

A MW3 ssie... BF3 tez ale znacznie mniej :D

Azargo w mw3 to ja naginam ostro tylko chcialem zagrac w gre ktora bardziej wymaga gry zespolowej bo w mw3 na trybach wymagajacej gry druzynowej ludzie wpadaja i nabijaja sobie killstreaki i graja tylko dla koncowych stat.

5 Fpsów jest na karcie 8500Gt więc wybacz.

bf 3 zeby grac bez scinek na multi potrzebuje minimum 9800gtx i jakas 4 rdzeniowke... 4-8 gb ram:)

bf 3 zeby grac bez scinek na multi potrzebuje minimum 9800gtx i jakas 4 rdzeniowke... 4-8 gb ram:)

Na niskich detalach. No dobra z antyaliasingiem MSAA na 2x a co :D

Ja gram na wiekopomnym Intel Core 2 duo e4300 z 1.8 podkręconym do 2.7, 3 GB RAM i GTS 450 GDDR5 i na nisko-średnich czasem przytnie, ale z przycinkami dużo osób ma problem nawet osoby z Core i5. Śmieszne jest to, że na wysokich detalach działa mi czasem płynniej.

-Pamięć RAM 3GB 800Mhz

2GB wystarczy do BF3

Procesor AMD athlon 64 x2 2.5Ghz

Szkoda, że nie masz jeszcze jednego rdzenia - zobacz czy nie jest przypadkiem zablokowany.

Test CPU:

Intel Core i5 750

4 rdzenie @2,66 GHz 36FPSmax 29FPSmin

Intel Core i5 750

3 rdzenie @2,66 GHz 35FPSmax 28FPSmin

Intel Core i5 750

2 rdzenie @2,66 GHz 15FPSmax 7FPsmin

Intel Core i5 750

1 rdzeń @2,66 GHz 4FPSmax 2FPSmin

Źródło: http://www.benchmark.pl

-Karta graiczna Nvidia Geforce 9600GSO 384MB

Radzę zmienić przynajmniej na 9800GT, bo przy Twojej obliczam, że będzie ok. 18-20FPS'y - czyli w skrócie "slow motion" (płynna rozgrywka = >30FPS).

Procesor wymagany do BF'a na minimalne to przynajmniej Athlon x2 2.7 lub Core 2 duo 2.4

ja mam core 2 duo 2,44 podkrecone do 3,0

radka 4890 1gb

4 giga ramu 800

i ciagnie mi na 45+55

I tak dobrze. Na mojej płycie wyciągnałem najwięcej ile się da. Z Core 2 duo e4300 z 1.8 do 2.7 po więcej czyli 300FSB komp nie wstaje ^^.

Ja na AMD Turion Dual core 2,3

3gb RAM

i jakas rumunsko/vietnamsko/amerykanskiej karcie 2gb Ati Mobility Radeon hd 4200 1,9gb

na low jade ultra plynnie na medium troche tnie, a momentami na high dziala lepiej niz na low.

Ta gra jest jak Tusk, za grzyba sie nie dowiesz jak nie sprobujesz..

Mój komp:

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2.70GHz

Nvidia GeForce 9800GT 1GB (najnowsze sterowniki)

4GB RAM

Chodzi mi na średnich, ale się tnie, na najniższych się tnie przy ogromnej masakrze. Da się grać na mapkach do 32 osób spokojnie, wtedy masakr takowych nie ma ^^ Po aktualizacji z DLC wyraźnie bugi ustąpiły, ale przy zmianach map w miare często nie chce się załadować kolejna mapa.

Właśnie też tak mam. Na jednej mapie na HIGH mi chodzi płynniej mam mniej ścinek niż na low. To jest głupie, między HIGH a LOW mam max 2 fps róznicy, a ścin jest więcej.