Battlefield 3 wielkie ściny na multi

Witam. Mam problem z bf`em 3 ;/ otóż chodzi o to, że gierka strasznie szarpie na multi, nie chodzi o to, że się tnie, bo mam 60fps na ultra tylko po prostu co chwile jest takie zacięcie i trwa jakąś sekunde, jest to uciążliwe bo grać się nie da :/ Jakieś pomysły co może byc przyczyna? Zmiana detali nic nie daje. Moj sprzet: i5 4x 3,4 ghz , 4 gb ram, hd 7850

Wygląda na problemy z łączem. Jaki internet posiadasz?

2,5 MB/s, lecz teraz działa tak...

http://www.speedtest.pl/test/88643217

Problem z takim zacinaniem nie jest spowodowany komputerem, a łączem. Na jakich grasz serwerach? (znaczy z jakim pingiem)

Bo z tego co pokazał Speedtest to masz łącze 100 Mb/s xD Wejdź na speedtest.net tam jest to bardziej dokładne.

Takie łącze i lagi? Coś jest nie tak z testerem.

ale właśnie o to chodzi, nie wiem czemu tak teraz działą, ten internet ma odpały xD i nie 100 tylko 10 xD a grałem na niemieckim serwie jakimś z pingiem bodajże 34

3617885415.png xD

No właśnie 100.
Prędkość pobierania = 1/8 prędkości łącza. 100/8 = ~12

Np. ja mam internet 4 Mb. To oznacza, że pobiera mi się wszystko z max prędkością (4/8) ~0,5 Mb/s ; )

Sry mój błąd. Zapomniałem jak działają te testy xD
Czyli masz ten sam problem co ja czyli skoczną prędkość łącza. To przekłada się na skoki pingu = zacinanie się gry. Rozwiązanie jest tylko jedno, przedzwonić do dostawcy i poprosić o ustabilizowanie łącza na danej wartości. U mnie się jakoś udało.

A nie mozna jakos inaczej? boje sie ze mi zmniejszy transfer i internet bedzie chodzic tak jak powinien czyly 2mb XD

Wejdz w cmd, i wpisz ping onet.pl -t

I zobacz jaki ms ci wyświetla w ciagu 15-30 sekund

szczerze wam powiem że bf3 także mi się ścina na multi a neta mam dobrego komputer to już w ogóle kosmos. Wszystkie gry mi chodzą bez żadnego problemu a z bf3 niestety coś jest nie tak jakbym tracił fpsy i nie ogarniam dlaczego

Pingi mieszczą się w granicach 20-30

Fujivarr no i co teraz mamy zrobić xD

@takise

Ostatnio równiez miałem problem z ciągłymi ścinkami w bf3, które trwaly przez 1s.

Problem rozwiązałem grzebiąc w Originie i wystarczy w ustawieniach ustawic aby Origin był wyłączony w czasie gry.

Zaraz spróbuje

jest jakas zauwazalna poprawa, nie duza nie mala, ale nadal występuja scinki, wprawdzie rzadziej :D jeszcze jakies pomysly? :D

Na TDM nie da sie grać tak zacina :(

Komputer złożony? Czy kupiony? (i gdzie?)

BF3 tak miał od zawsze jak dobrze pamiętam, ale czy teraz też powinno tak być/tak ma ? Nie wiem czy aż sekundowe, albo 0,4s - 0,6s ma prawo być od czasu do czasu i nie chodzi tutaj o ping. To sposób na łączenie się klientów z serwerem bez większych lagów (jakieś tam wynalezisko tworców, niby miało rozwiązywać problemy, no ale... ludzie się przyzwyczaili i tak). BF3 jest znany z tego rodzaju "niedogodności" ale nawet pomimo tego, nigdy mi to nie przeszkadzało. W BF4 podobno już tego nie ma, z serwerami łączymy się jak w każdej innej grze.

Jeżeli problem jednak naprawdę przeszkadza, to może pomyśl nad zmianą pakietu zabezpieczeń. Czasami jeden czy drugi lubi skanować/śledzić połączenie częściej niż to potrzebne, a chwilowe skoki mogą nawet nie być brane pod uwagę na liczniku. Nie jestem specjalistą od sieci, może pierdzielę głupoty, ale czasami mam takie problemy z DotA 2 (po części jakoś połączenia wi-fi, po części pakiet- to i to koryguje aby trochę lepiej się grało).

Ale w dedmeczu to jest jakaś masakra, wogóle nie da sie grać, nie ma nawet takiej opcji, czy chce się rozglądnąć, czy przycelować dostaje takie ścięcie ze az sie odechciewa :( Komp składak :D

Ja na początku też miałem duże ściny pomimo iż prędkość internetu mam dobrą.Może to się wyda śmieszne ale oczyściłem kompa programem w stylu CC cleaner,wszystkie niepotrzebne pliki coockies jakieś inne gó..na i na prawdę odczułem dużą różnicę jeśli chodzi o to lagowanie.Druga sprawa to tzw netcode w BF3,zobacz ten filmik 2:15-wygładzanie danych sieciowych . http://youtu.be/gkIBTuwBfs0

Witam. Mam problem z bf`em 3 ;/ otóż chodzi o to, że gierka strasznie szarpie na multi, nie chodzi o to, że się tnie, bo mam 60fps na ultra tylko po prostu co chwile jest takie zacięcie i trwa jakąś sekunde, jest to uciążliwe bo grać się nie da :/ Jakieś pomysły co może byc przyczyna? Zmiana detali nic nie daje. Moj sprzet: i5 4x 3,4 ghz , 4 gb ram, hd 7850