Witam. Mam problem z bf`em 3 ;/ otóż chodzi o to, że gierka strasznie szarpie na multi, nie chodzi o to, że się tnie, bo mam 60fps na ultra tylko po prostu co chwile jest takie zacięcie i trwa jakąś sekunde, jest to uciążliwe bo grać się nie da :/ Jakieś pomysły co może byc przyczyna? Zmiana detali nic nie daje. Moj sprzet: i5 4x 3,4 ghz , 4 gb ram, hd 7850
Battlefield 3 wielkie ściny na multi
Wygląda na problemy z łączem. Jaki internet posiadasz?
Problem z takim zacinaniem nie jest spowodowany komputerem, a łączem. Na jakich grasz serwerach? (znaczy z jakim pingiem)
Bo z tego co pokazał Speedtest to masz łącze 100 Mb/s xD Wejdź na speedtest.net tam jest to bardziej dokładne.
Takie łącze i lagi? Coś jest nie tak z testerem.
ale właśnie o to chodzi, nie wiem czemu tak teraz działą, ten internet ma odpały xD i nie 100 tylko 10 xD a grałem na niemieckim serwie jakimś z pingiem bodajże 34 xD
No właśnie 100.
Prędkość pobierania = 1/8 prędkości łącza. 100/8 = ~12
Np. ja mam internet 4 Mb. To oznacza, że pobiera mi się wszystko z max prędkością (4/8) ~0,5 Mb/s ; )
Sry mój błąd. Zapomniałem jak działają te testy xD
Czyli masz ten sam problem co ja czyli skoczną prędkość łącza. To przekłada się na skoki pingu = zacinanie się gry. Rozwiązanie jest tylko jedno, przedzwonić do dostawcy i poprosić o ustabilizowanie łącza na danej wartości. U mnie się jakoś udało.
A nie mozna jakos inaczej? boje sie ze mi zmniejszy transfer i internet bedzie chodzic tak jak powinien czyly 2mb XD
Wejdz w cmd, i wpisz ping onet.pl -t
I zobacz jaki ms ci wyświetla w ciagu 15-30 sekund
szczerze wam powiem że bf3 także mi się ścina na multi a neta mam dobrego komputer to już w ogóle kosmos. Wszystkie gry mi chodzą bez żadnego problemu a z bf3 niestety coś jest nie tak jakbym tracił fpsy i nie ogarniam dlaczego
Pingi mieszczą się w granicach 20-30
Fujivarr no i co teraz mamy zrobić xD
@takise
Ostatnio równiez miałem problem z ciągłymi ścinkami w bf3, które trwaly przez 1s.
Problem rozwiązałem grzebiąc w Originie i wystarczy w ustawieniach ustawic aby Origin był wyłączony w czasie gry.
Zaraz spróbuje
jest jakas zauwazalna poprawa, nie duza nie mala, ale nadal występuja scinki, wprawdzie rzadziej jeszcze jakies pomysly?
Na TDM nie da sie grać tak zacina
Komputer złożony? Czy kupiony? (i gdzie?)
BF3 tak miał od zawsze jak dobrze pamiętam, ale czy teraz też powinno tak być/tak ma ? Nie wiem czy aż sekundowe, albo 0,4s - 0,6s ma prawo być od czasu do czasu i nie chodzi tutaj o ping. To sposób na łączenie się klientów z serwerem bez większych lagów (jakieś tam wynalezisko tworców, niby miało rozwiązywać problemy, no ale... ludzie się przyzwyczaili i tak). BF3 jest znany z tego rodzaju "niedogodności" ale nawet pomimo tego, nigdy mi to nie przeszkadzało. W BF4 podobno już tego nie ma, z serwerami łączymy się jak w każdej innej grze.
Jeżeli problem jednak naprawdę przeszkadza, to może pomyśl nad zmianą pakietu zabezpieczeń. Czasami jeden czy drugi lubi skanować/śledzić połączenie częściej niż to potrzebne, a chwilowe skoki mogą nawet nie być brane pod uwagę na liczniku. Nie jestem specjalistą od sieci, może pierdzielę głupoty, ale czasami mam takie problemy z DotA 2 (po części jakoś połączenia wi-fi, po części pakiet- to i to koryguje aby trochę lepiej się grało).
Ale w dedmeczu to jest jakaś masakra, wogóle nie da sie grać, nie ma nawet takiej opcji, czy chce się rozglądnąć, czy przycelować dostaje takie ścięcie ze az sie odechciewa Komp składak
Ja na początku też miałem duże ściny pomimo iż prędkość internetu mam dobrą.Może to się wyda śmieszne ale oczyściłem kompa programem w stylu CC cleaner,wszystkie niepotrzebne pliki coockies jakieś inne gó..na i na prawdę odczułem dużą różnicę jeśli chodzi o to lagowanie.Druga sprawa to tzw netcode w BF3,zobacz ten filmik 2:15-wygładzanie danych sieciowych . http://youtu.be/gkIBTuwBfs0
Witam. Mam problem z bf`em 3 ;/ otóż chodzi o to, że gierka strasznie szarpie na multi, nie chodzi o to, że się tnie, bo mam 60fps na ultra tylko po prostu co chwile jest takie zacięcie i trwa jakąś sekunde, jest to uciążliwe bo grać się nie da :/ Jakieś pomysły co może byc przyczyna? Zmiana detali nic nie daje. Moj sprzet: i5 4x 3,4 ghz , 4 gb ram, hd 7850