Battlefield 3

Robię tą ankietę bo jestem ciekaw czym łatwiej jest sterować. Próbowałem latać na padzie, ale zdecydowanie gorzej mi się grało.

Dałem mysz+klawa ponieważ poprostu jest większa wygoda. A mam takie pytanie odnośnie BF'a 3. Czy jak kupię ten klucz: http://allegro.pl/battlefield-3-klucz-cd-key-origin-automat-24-7-i2100207158.html - wklepie go do origin to instalka gry będzie dostępna pod origin czy piracką wersje trzeba mieć? To samo pytanie dotyczy się steama. Pytam bo w zasadzie z tymi "programami" nie miałem doczynienia, więc wolę się upewnić co i jak.

Mi stanowczo lepiej lata się na samej klawiaturze. Mógłbyś dodać jeszczę tę opcję? Na myszy i klawiaturze nie potrafię i choć za pierwszym razem tak zacząłem grać. Większa skuteczność i cel mam na samej klawie. Bardzo wygonie się lata między ciasnymi miejscami i tak samo dobrze się ląduje heli.

Dodałem 4 opcje.

@Dwarfar

Jak masz przypisane klawisze mniej więcej? Którym klawiszami celujesz?

Używam WSADu i strzałek.

Nikt nie używa pada albo joysticka? Spodziewałem się, że większość osób z nich korzysta.

Jakbym miał, to może bym skorzystał, ale najbardziej przemawia do mnie joystick do heli. Po bardzo krótkim czasie każdy pewnie by się przyzwyczaił i latał jak prawdziwy zawodowiec.

Dokładnie jak Dwarfar. WSAD + Strzałki to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż razem z myszką.

Choć pewnie jakbym miał pożądny joystick (nie pad - wiele osób myli te dwa pojęcia) używałbym właśnie jego.

Można się bardziej wczuć.

BTW: Próbował ktoś jechać pojazdem przy pomocy kierownicy? :P

Jeszcze nie próbowałem grać WASD+strzałki ale spróbuje :)

Uliquiorra, skąd masz taką łądną sygnaturkę? Chętnie podobny bym sobie wkleił :)

PS: ok, znalazłem :P

Raczej nie używam Pada ;/ w ogóle jakoś dziwnie mi się lata wole być na ziemi:), ale jak już to tylko klawa ;]

dla mnie myszka + klawiatura mimo że latać umiem helikopterem to samolotem mi nie idzie :(

Robię tą ankietę bo jestem ciekaw czym łatwiej jest sterować. Próbowałem latać na padzie, ale zdecydowanie gorzej mi się grało.