Robię tą ankietę bo jestem ciekaw czym łatwiej jest sterować. Próbowałem latać na padzie, ale zdecydowanie gorzej mi się grało.
Battlefield 3
Dałem mysz+klawa ponieważ poprostu jest większa wygoda. A mam takie pytanie odnośnie BF'a 3. Czy jak kupię ten klucz: http://allegro.pl/battlefield-3-klucz-cd-key-origin-automat-24-7-i2100207158.html - wklepie go do origin to instalka gry będzie dostępna pod origin czy piracką wersje trzeba mieć? To samo pytanie dotyczy się steama. Pytam bo w zasadzie z tymi "programami" nie miałem doczynienia, więc wolę się upewnić co i jak.
Mi stanowczo lepiej lata się na samej klawiaturze. Mógłbyś dodać jeszczę tę opcję? Na myszy i klawiaturze nie potrafię i choć za pierwszym razem tak zacząłem grać. Większa skuteczność i cel mam na samej klawie. Bardzo wygonie się lata między ciasnymi miejscami i tak samo dobrze się ląduje heli.
Dodałem 4 opcje.
@Dwarfar
Jak masz przypisane klawisze mniej więcej? Którym klawiszami celujesz?
Używam WSADu i strzałek.
Nikt nie używa pada albo joysticka? Spodziewałem się, że większość osób z nich korzysta.
Jakbym miał, to może bym skorzystał, ale najbardziej przemawia do mnie joystick do heli. Po bardzo krótkim czasie każdy pewnie by się przyzwyczaił i latał jak prawdziwy zawodowiec.
Dokładnie jak Dwarfar. WSAD + Strzałki to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż razem z myszką.
Choć pewnie jakbym miał pożądny joystick (nie pad - wiele osób myli te dwa pojęcia) używałbym właśnie jego.
Można się bardziej wczuć.
BTW: Próbował ktoś jechać pojazdem przy pomocy kierownicy?
Jeszcze nie próbowałem grać WASD+strzałki ale spróbuje
Uliquiorra, skąd masz taką łądną sygnaturkę? Chętnie podobny bym sobie wkleił
PS: ok, znalazłem
Raczej nie używam Pada ;/ w ogóle jakoś dziwnie mi się lata wole być na ziemi:), ale jak już to tylko klawa ;]
dla mnie myszka + klawiatura mimo że latać umiem helikopterem to samolotem mi nie idzie
Robię tą ankietę bo jestem ciekaw czym łatwiej jest sterować. Próbowałem latać na padzie, ale zdecydowanie gorzej mi się grało.