Mam dylemat, otóż jutro wybieram się po jedną z tych gier i kompletnie nie wiem co wybrać. Posiadam BF3, i z tego, co do tej pory wyczytałem, BF4 - owszem, jest dobry, lecz podobno zakup tej gry jest jakby nie patrzeć lekkim wywaleniem hajsu w błoto, ponieważ to tylko lekka kosmetyka wraz z rozbudowanym systemem zniszczeń. Z drugiej jednak strony - CoD: Ghosts to również odgrzewany kotlet, na dodatek waga samej gry jest trochę spora. Warto jeszcze dodać, że CoD na starcie stracił w moich oczach, gdy ujrzałem wymagania sprzętowe, szczególnie cholernie zawyżone wymagania co do RAMu. Cóż, na internecie nie ma jeszcze konkretnego szczegółowego porównania co do obu tych gier, bo Call of Duty miało premiere wczoraj, dlatego też proszę o osoby, które zakupiły CoD'a bądź BF4 do wypowiedzenia się na temat tych gier w tym temacie. Mile widziane obiektywne opinie, bez żadnego "fan-boyowania". Wstępnie myśle, że zakupie jednak BF4, bo słyszałem że wyszły im kozackie zróżnicowane mapy. Więc takie najważniejsze pytania:
(Bez tego by się nie obyło) 1. Czy przy takich specach odpalę BF4 na low w Full HD?
Procek: AMD Phenom II X4 955 3.2 GHz [OC to 3.5 GHz]
Grafika: Nvidia GTX 550 Ti 1 GB [Delikatnie podkręcana]
RAM: 4 GB
Win: Windows 7
2. Słyszałem o jakimś trybie kooperacji w CoDzie, na czym to polega?
3. Na którą gre osobiście wydałbyś kase?