Battlefield 4

Tak się zastanawiam jakie parametry są potrzebne żeby BF4 ruszył na najlepszych ustawieniach?

W ogóle to co sądzicie o tej części?

BTW. Czy na tych parametrtach istnieje możliwość pogrania w BF4?

Procesor: AMD Phenom II X4 Quad Core 3,4GHz

Ram: 8GB

Karta Graficzna: MSI Radeon HD 6790 1GB

Win7 64bity

Ile FPS powinno być w grach takich jak BF4 lub BF3? Chodzi mi o taką normę żeby gra chodziła płynnie bez przycinania?

żebyś miał tam kare np. geforce 760 albo 270 od radeona i procka wykręcił na 3.8 to byś przy 1080 p. na wysokich grał bez problemu

co do FPS myślę że tak wyjściowo fajnie by było mieć między 60-70 nie mniej niż 50 ze względu na to że przy kozackich akcjach FPS lecą na łeb i fajnie jest jak nie spadają poniżej 25- 30

A tak ogólnie to raczej nic nie da się zrobić?

Ogólnie biorąc komputer jest z początku tego roku i jak czytam wymagania niektórych gier to zatyka lekko :o

A przy BF3 na tych parametrach pociągnie?

A potrzebny jest jakiś konkretny cfg? Bo jak pamiętam jak jszcze grałem w CS'a to config + jakieś komendy dosyć dużo dawały.

pociągnie bezproblemowo, na podobnej konfiguracji miałem przyjemność grać w BF3 multi i problemu nie było, ustawienia wyskie rodziałka 1080p tylko niektóre suwaki np cienie zmniejszałem do średnich i grałem bez problemu, nie były to ustawienia ultra ale grafika i tak kopała tyłek

dasz rade na twoim sprzęcie pograć w BF4, nie musisz sie martwić, z tym że musisz kombinowac z ustawiniami graficznymi, nie wybieraj średnie,niskie,wysokie,ultra, tylko sam suwakami i innymi opcjami ustaw sobie tak grafikę żeby było git, gwarantuje że sporo będzie powyżej średniej

A w tych nowszych grach typ'u CoD czy BF można jakoś sprawdzić FPS? Ile się ich ma w danym momencie w grze?

Dzięki za pomoc ! :)

A jak jesteśmy w temacie BF4 to CoD: Ghost też pójdzie? On ma mniejsze wymagania z tego co czytałem.

słuchaj, ściągnij sobie demo i pograj trochę zobaczysz wtedy jak będzie

poszukaj w necie dema gry, są nawet na youtube poradniki jak i skąd ściągnąć demko

Nie no problemu ze ściągnięciem nie ma tylko pytam. Głownie chodzi mi o parametry czy ruszy itp.

Żeby można było pograć bez problemu że będzie przycinać czy coś w tym stylu.

Ciekawy jestem czy dużo osób przejdzie z BF3 na 4? :)

Tak się zastanawiam jakie parametry są potrzebne żeby BF4 ruszył na najlepszych ustawieniach?

W ogóle to co sądzicie o tej części?

BTW. Czy na tych parametrtach istnieje możliwość pogrania w BF4?

Procesor: AMD Phenom II X4 Quad Core 3,4GHz

Ram: 8GB

Karta Graficzna: MSI Radeon HD 6790 1GB

Win7 64bity

Ile FPS powinno być w grach takich jak BF4 lub BF3? Chodzi mi o taką normę żeby gra chodziła płynnie bez przycinania?