Data Premiery,Opis
Battlefield Play4Free to kolejna gra stworzona przez Electronic Art lecz przez ludzi którzy zajmowali się tworzeniem Battlefield Heroes.Battlefield Play4Free będzie odzwierciedleniem Battlefield Heroes oraz połączeniem Battlefield 2,Battlefield Bad-Company oraz Battlefield Heroes.
W Battlefield P4F zespół chce wykorzystać z Battlefield H,Battlefield BD,Battlefield 2 niżej wymienione rzeczy,
*Z Battlefield 2 -Mapy,Grafikę
*Z Battlefield Bad-Company -Klasy postaci
*Z Battlefield Heroes -Cechy postaci,umiejętności i skille
W obecnej chwili trwają beta testy do których bardzo trudno dołączyć z powodu iż zespół Battlefield P4F nie wysyła zbyt często kluczy na e-mail,lecz jest jeden plus,a tym plusem jest to że zespół wkleja klucze co kilka dni lub godzin,lecz są ograniczone możliwością użyć.Niżej wymienię strony na których pojawiają się klucze.
Aktualna data oficjalnego pojawienia się Battlefield'a P4F na rynku ustalona jest na dzień po nowym roku 2011.1.2 lecz oczywiście mogą wystąpić zmiany gdyż gra moim zdaniem do końca nie jest dopracowana.
Moje Zdanie
Moim skromnym zdaniem Battlefield P4F to będzie totalna porażka z tego względu że połączenie trzech Battlefield'ów na raz to przesada,taka sama jak bajeczna grafika Battlefield Heroes.Z niecierpliwością czekam na datę wydania tego Battlefield'a z tego względu iż bardzo pragnę zobaczyć czy znów Item Shop będzie jedynym miejscem w którym możemy zdobyć jakąś broń,strój czy też inne wyposażenie.Oczywiście beż wysyłania realnym pieniędzy też będzie można kupywać bron lecz nie na zawsze tylko na kilka dni,więc taki system jest dla mnie beznadziejny.Grafika prezentuje się nawet dość ciekawie tylko sama myśl o tym że będzie to połączenie z BH mnie rozprasza,a zresztą sami zobaczcie.Poniżej zamieszczę kilka screnów z gry i oficjalny gameplay.
Screen 1

Screen 2

Screen 3

Oficjalny Gameplay i rozmowa z twórcami
Możliwości,Bugi
Tak jak w każdym Battlefield'dzie będzie można jeździć i latać różnymi pojazdami takimi jak czołg,ciężarówka i tak dalej.
W tej części gry będą przeróżne bronie które będą wynikać z połączenia trzech Battlefield'ów.
W Tej odsłonie Battlefield'a jest bardzo dużo błędów tzw Bugów,w końcu to beta testy ale te błędy aż odstraszają.
U mnie bugiem było samo wpisanie kodu na stronę.Po wpisaniu kodu mogłem już pobrać Battlefield'a lecz gdy już akceptowałem pobieranie nagle wylogowało mnie z kąta,bardzo mnie to zdziwiło ale pobieranie też się zastopowało.Po wpisaniu kodu drugi raz wyskoczył napisz że kod został zużyty,dokładniej miało to miejsce dzisiaj bo już od tygodnia wypatruje na kod który zdążę wpisać i będzie aktywny,a tu co ?! klapa wpisałem i nie działa tylko straciłem czas na to wyczekiwanie na kod.
Wymagania
Minimalne Wymagania
* 1.7 GHz CPU
* 512 Megabajtów RAM'u
* 128 MB akcelerator grafiki 3D z Pixel Shader 1.4
* 2.4 GB wolnego miejsca na dysku
* DirectX 9.0c
* 8X Prędkości DVD-ROM
* Karta dzwiękowa kompatybilna z DirectX 9.0c
* Mysz
* Klawiatura
* Internet 128 kbps
Rekomendowane Wymagania
* 2.5 GHz CPU
* 1 Gigabajtów RAM'u
* 256 MB akcelerator grafiki 3D z Pixel Shader 1.4
* 2.4 GB wolnego miejsca na dysku
* DirectX 9.0c
* 8X Prędkości DVD-ROM
* Karta dzwiękowa kompatybilna z DirectX 9.0c
* Mysz
* Klawiatura
* Internet 256 kbps
Zalety,Wady
Oto moja lista wad i zalet.
Zalety
*Darmowy
*Ładna Grafika
*Bronie z innych Battlefield'ów
*Połączenie z Battlefield 2 i Battlefield Bad-Company
Wady
*Połączenie z Battlefield Heroes
*Możliwość zdobycia broni tylko poprzez kupienie
Podsumowanie
Podsumowując nie będę pisał czy opłaca się grać czy nie bo jeszcze sam tego nie wiem,wszystko dowiemy się w nowym roku.Jak na razie odstrasza mnie sporo błędów w grze i połączenie z Battlefield Heroes lecz kto wie może mi to przypasuje.
Jeżeli popełniłem jakieś rażące błędy to przepraszam.Przepraszam również że tak mało napisałem ale piszę pierwszy raz takie coś w tym stylu i gra jeszcze nie wyszła więc nie mam co się rozpisywać.