Battlenet - wysyłanie skanu dokumentu tożsamości

.

3 razy TAK ale powinno się dać odzyskać podając cd-keye

Blizzard jest producentem godnym zaufania, bez dwóch zdań. Jeżeli nie możesz odzyskać konta podając CD-Key, przed wysłaniem skanu dowodu osobistego skontaktuj się z pomocą techniczną, czy aby na pewno nie ma innego wyjścia, wygodniejszego. Kontakt telefoniczny powinien być, takowy polecam.

Te wszystkie trzy pytania to właściwie jedno i to samo. IMO nie jest to bezpieczne. (Możecie sobie pisać że Blizzard to zaufany producent etc. Tak naprawde nie macie o tym zielonego pojęcia.) Lepiej nie szaleć ze swoimi danymi osobowym w internetach gdy nie musisz. Nie było jakiejś innej możliwości zmiany odpowiedzi?

Miałem podobną sytuację tylko mi zablokowali konto z powodu podejżanej aktywności na koncie. Postanowiłem zrobić skan dowodu osobistego i go wysłać konto zostało odblokowane w niecałem 20 min wszystko przychodzi na email. Może jest to w pewnym sensie ryzykowne wysyłać swoje dane osobowe ale doszedłem do wniosku że wydając nie małem pieniądze na gry w tej firmie musi ona dbać o sowich klientów i ich dane osobowe

Wysylanie skanu dowodu osobistego to jak dla mnie najwieksza bzdura w internecie.

Kazdy moze wtedy zostac Toba, tam gdzie wymagany jest tylko dowod. Wkoncu majac wszystkie dane na skanie to tak jakby ktos mial Twoj dowod.

Ja wolalem olac to cale Diablo III, niz wysylac skan dowodu. Na to tez oczywiscie liczy blizzard. Kupiles gre i nie obciazasz serwerow.

Malo bylo afer, ze niby dane osobiste ludzi wyciekly? Wszystkie dane sa przechowywane na serwerach, a kto ma smykałke to zdobedzie wszystko co sie na nich znajduje.

Jak na dobra teorie spiskowa przystalo Blizzard moze handlowac na lewo i prawo danymi osobistymi z jakimis ruskami, amerykancami, brazolami.

O ile jeden skan dowodu, z danymi osobistymi jest malo warty, to juz pare milionow takich skanow od roznych ludzi z calego swiata jest bezcenne. Co bardziej dociekliwi pomysla, po co?? Zeby dzialac pod inna tozsamoscia, kredyty, reklamy, umowy i inne rozne bajery o ktorych sie nie dowiemy.

Jak taki Blizzard sprzeda te informacje afrykancom no to raczej pewne, ze taki przekret nie wyplynie.

oczywiscie nikt nikogo nie straszy:D

Jakos rok temu mialem problemy z kontem blizzard ( mianowicie zostalem zhackowany), sekretnego pytania nie pamietalem. Wyslalem im po prostu zdjecie mojego paszportu i tyle. Wszystko gladko poszlo.

Wysylanie skanu dowodu osobistego to jak dla mnie najwieksza bzdura w internecie.Kazdy moze wtedy zostac Toba, tam gdzie wymagany jest tylko dowod. Wkoncu majac wszystkie dane na skanie to tak jakby ktos mial Twoj dowod.Ja wolalem olac to cale Diablo III, niz wysylac skan dowodu. Na to tez oczywiscie liczy blizzard. Kupiles gre i nie obciazasz serwerow.Malo bylo afer, ze niby dane osobiste ludzi wyciekly? Wszystkie dane sa przechowywane na serwerach, a kto ma smykałke to zdobedzie wszystko co sie na nich znajduje.Jak na dobra teorie spiskowa przystalo Blizzard moze handlowac na lewo i prawo danymi osobistymi z jakimis ruskami, amerykancami, brazolami.O ile jeden skan dowodu, z danymi osobistymi jest malo warty, to juz pare milionow takich skanow od roznych ludzi z calego swiata jest bezcenne. Co bardziej dociekliwi pomysla, po co?? Zeby dzialac pod inna tozsamoscia, kredyty, reklamy, umowy i inne rozne bajery o ktorych sie nie dowiemy.Jak taki Blizzard sprzeda te informacje afrykancom no to raczej pewne, ze taki przekret nie wyplynie.oczywiscie nikt nikogo nie straszy:D

thumb.jpg

.

Kradzieże danych mają głownie na celu zaszkodzenie marce w tym przypadku, internet to potężne narzędzie w rekach kogoś kto umie zrobić z tego użytek i komuś zaszkodzić.

@Rainbov jak już bedziesz miał dostęp do konta to pobierz sobie aplikacje na tel Authenticator po synchronizacji z kontem battlenet generuje kody w przypadku podania złego hasła

Zrób skan, zasłoń wszystko poza Imieniem, Nazwiskiem, zdjęcie i datą urodzenia. Jeżeli nie przyjmą to trudno a jeżeli odzyskasz konto, to będziesz zadowolony. Z takimi danymi jak Imię, Nazwisko, zdjęcie i data urodzenia, nikt nie zrobi nic nie właściwego.

.