Kurcze no, wszystkie te info można w łatwy sposób znaleźć samemu, ale mam dobry dzień
1. Free weekend był tydzień temu. Czasem zdarza się jakaś promocja. Ja dałem chyba 40zł za klucz
2. Tak, rankedy są. MMR rownież (co jest dosyć oczywiste, bo nie ma rankingów bez MMR;))
3. Są skiny. Dropią ze skrzynek za wbijanie lvl postaciami, lub dzienne wyzwania. Duplikaty zamieniają się w wewnętrzną walutę, której możesz użyć do craftu wymarzonego skina. Można też kupić skrzynki za eurogabeny. Ogólnie imo fajny system, bo jak na razie skinów jest niewiele i można mieć szybko to co się chce po prostu grając.
4. Wg ostatniego info od devów, to f2p ma wystartować latem.
5. Tego akurat nie wiem, obstawiam klasyki w stylu nowych hero (są dosyć często dodawani), map, skinów czy trybów gry.
6. Tak, aczkolwiek nie są tak sztywne jak w innych grach. Wygląda to trochę inaczej, bo np support potrafi całkiem sprawnie zabijać. Ja osobiście gram najwięcej Sirusem (supportem), i gram dosyć agresywnie.
7. Cel jest jeden - ostatni na arenie wygrywa. Dróg do tego celu jest wiele
Polecam spróbować. IMO jedna z lepszych gier MOBA na rynku (prywatnie moja ulubiona). Mam nadzieję że dev nie zabije ją głupimi decyzjami.
Ja kupiłem jakieś współdzielone konto na allegro za 3zł, spróbowałem i spodobało mi się. następnego dnia kupiłem własną kopię.
Jeśli chcesz jak wyglądają ESLe i podstawy gry to zerknij na ten kanał:
https://www.youtube.com/channel/UC1D_zZOAZYzfk2wYz0sRhIg