Battlestar Galactica

images1ot.jpg

Cyloni zostali stworzeni przez ludzi, aby ułatwić zżycie na 12 koloniach: Caprice, Saggitariusie, Aquarii, Canceronie, Gemenonie, Leonisie, Libranie, Piconie, Scorpii, Tauronie i Virgonie. Zbuntowali się. Postanowili zabić swych mistrzów. Po długiej i krwawej wojnie z nieznanego powodu złożyły broń. 40 lat od skończenia I wojny zaatakowały znów. W jakiś sposób włamali się do systemu obrony wszystkich Kolonii. Zniszczyły wszystkie. Jednak to nie jest najgorsza informacja. Teraz wyglądają jak ludzie. Może być nim każdy. Ktoś może nim być i nawet o tym nie wiedzieć. Battlestar Galactica to statek, który miał już wyjść z użytku. Teraz jest najlepszy w całej flocie. Najlepszy, bo jedyny.

Przechodzę do konkretów. Główne zasady są jak w Mafii, lub jak kto woli, w Wilkołakach.

Frakcje są następujące:

Koloniści-

-Załogant- Zwykły członek załogi. Może głosować, tak jak wszyscy.

-Admirał- W wypadku remisu jego głos jest decydujący.

-CAG(kontroler lotów) raz na 2 dni może kogoś wysłać na misję. Wtedy w ciągu następnego dnia nie może się wypowiadać,ale nie może być zabita przez Cylonów.

Neutralni-

-Naukowiec- Z czasem ma coraz większą szansę na zbudowanie wykrywacza Cylonów. Może wtedy raz na dzień prześwietlić dowolnego gracza, aby sprawdzić, czy jest Cylonem. Z taką wiedzą może zrobić co chce.

Cyloni-

-Agenci Cylonów- Typowe wilkołaki, mafia, jak zwał tak zwał.

-Przywódca- Cyloński odpowiednik Admirała

-Uśpieni agenci- Na początku gry, nie wiedzą, że są Cylonami. Dowiadują się później.

-Zarządca basestar'a- Co 4 dni może spuścić bombę, zabijając losowego kolonistę lub naukowca.

Zasady specjalne-

Co 3 dni można głosować na wrzucenie kogoś do aresztu. Głosowanie przez PW. Osoba w areszcie nie może głosować.

Misja samobójcza- ktokolwiek może zrobić misję samobójczą. Umiera wtedy ten, kto ją wykonuje i jego cel.

Po śmierci frakcja NIE JEST ujawniana.

Głosy oddajemy do 21:30, zaznaczone na czerwono. Głos można wycofać, lecz nie zmienić. Głosy na areszt oddajemy do 21:00.

Cyloni- 6 osób (w tym 4 uśpieni i 1 przywódca)

Koloniści- 6 osób (w tym 1 Admirał 1 CAG)

Neutralni- 1 osoba (naukowiec)

POWODZENIA!

Znowu gra?!

A tak na serio: trochę jest to bez ładu i składu.

Znowu gra?!A tak na serio: trochę jest to bez ładu i składu.

Racja. :( W jaki sposób ludzie mają analizować grę skoro klasa po śmierci nie jest ujawniana (przynajmniej ja tak to zrozumiałem)?

To może jakaś mała porada? Nie jestem zbyt dobry w "ogarnianiu" tekstu.

facos: to jest specjalnie. czysta paranoja, wnioskujemy WYŁACZNIE po wypowiedziach i głosach.

Ale co ja? :lol:

Mógłbyś zrobić grę prostą... Jak 1 sezon wilków(jasnowidz, wieśniacy, wilkołaki i paladyn). Trochę brakuje mi tej prostoty.

To może jakaś mała porada? Nie jestem zbyt dobry w "ogarnianiu" tekstu.facos: to jest specjalnie. czysta paranoja, wnioskujemy WYŁACZNIE po wypowiedziach i głosach.

Dlaczego wszyscy mylą mnie z facosem?! XD

@Hantus ta gra nie miała być prosta. miała być oryginalna. I rzeczywiście, udało mi się "wepchnąć" dużo sporych modyfikacji. poza tym, maci ciemne awatary, a ja po nich rozpoznaje forumowiczów.

Nikt Ci się nie zapisze szczególnie wtedy gdy startuje nowa gra Yanga.

Wiesz, na forum nie ma tylko 19 ludzi :D Więc wiesz...

Ten tytuł to może być taki jak gra via www?

Wiesz, na forum nie ma tylko 19 ludzi Więc wiesz...

Facos nie mądruj się :)

@Verenko On ma być jak serial,nie gra! Gra jest oparta na (świetnym swoją drogą) serialu!

@Verenko On ma być jak serial,nie gra! Gra jest oparta na (świetnym swoją drogą) serialu!

On czyli kto ?

A tak na poważnie to czy to ma być jak serial ? Czyli np. "fabuła" gry będzie zależna od wygranej danej frakcji ?

Czemu jest tak mało klas? Czemu wszystkie te klasy są " takie same " ( chodzi mi o to, że Cyloni i ci tamci ludzie mają tą samą klasę o innej nazwie ). Zmień to żeby to miało skład ład i w ogóle. A tak na marginesie, która to już gra !?

@Cosiek On, czyli gra (aj, błąd gramatyczny). Co do tego nie jestem pewien, na razie pomyślałem żeby każdy sezon traktować jako set (jak w tenisie). Planuję 5 sezonów, tyle ile ma serial. W zależności od wyniku, będzie inne zakończenie. Choć wpływ poprzedniego sezonu na następny jest wysoce prawdopodobny.

@JunioR W następnych sezonach będzie na bank więcej klas.

@Up dobry pomysł dopracuj trochę grę i będzie cacy :)

Bez obrazy, ale wg. mnie wszystko napisane jest trochę na odwal, i w ogóle nie zachęca do gry.

Proponuję:

-wzbogacić opisy klas

-dać jakieś logo (opcjonalne)

-uporządkować to wszystko

-skomponować lepszą fabułę

Jeżeli wypełnisz te wszystkie punkty, to na pewno znajdą się gracze którzy z chęcią zagrają w tą grę, bo pomysł jest wg. mnie bardzo dobry, ale troche nie postarałeś się z wykonaniem. ;)

@Cosiek On, czyli gra (aj, błąd gramatyczny). Co do tego nie jestem pewien, na razie pomyślałem żeby każdy sezon traktować jako set (jak w tenisie). Planuję 5 sezonów, tyle ile ma serial. W zależności od wyniku, będzie inne zakończenie. Choć wpływ poprzedniego sezonu na następny jest wysoce prawdopodobny.@JunioR W następnych sezonach będzie na bank więcej klas.

A JA SIĘ PYTAM : CZEMU DO CHOLERY WSZYSTKO BĘDZIE W NASTĘPNYM SEZONIE

Nie lepiej już 1 sezon zrobić dopracowany ?

Jeśli chodzi o mnie, to prawdę mówiąc przyjemniej grało mi się w 1. Sezon Wilkołaków, niż w 2. i 3. Nie mówię, że były złe, ale tam po prostu się strzalało. W 1. Sezonie natomiast trzeba było ruszyć głową, co dawało ogromną frajdę, gy się trafiło w wilka. Wg. mnie niech zostanie tak jak jest, no może rzeczywiście trzeba by zrobić szerszy Wstęp itd. Gdyby nie KoS to bym z chęcią zagrał. Uwielbiam ten serial, obejrzałem cały! ;D Jak coś, to z chęcią mogę zagrać jako bohater niezależny, jak chcesz ofc. B)

Dodałem 2 nowe klasy, logo i wzbogaciłem wstęp. Czujecie niedosyt? Nie bójcie się rzucać mięchem!