Dzień dobry,
Kiedyś grałem w grę Battlestar Galaktika online. Niestety serwery zostały zamknięte już parę lat temu. Mam obecnie więcej czasu. Próbowałem grać w:
- Albion Online - gra kompletnie bez sensu co wyjdzie się na czarne to w mniej niż minutę się pada i traci wszystko. W battlestar galaktika dało radę walczyć i uciekać a śmierć w grze nie było strat. Tu niestety są straty a bez wchodzenia na tereny Full pvp gra bez sensu. A szukam gry solo nie w grupie. BGO była grą i taką i taką oraz zawsze można było dołączyć do swojej frakcji nie znając graczy i nie komunikując się co było mega. Bez diskordów i innych “G****N”.
- black desert - sterowanie do bani szukam prostego sterowania.
- WoW - wszystko niby fajnie ale mnie zanudził jak do 4lvla doszedłem.
- Tibia - Mega gra podoba mi się ale już mi się przejadła. Proste sterowanie można solo i w grupie. Prosta. faina ale jak się wbiło prawie 1000lvl ma się dosyć. A battelstarsa uwielbiałem. Zaznaczę że to serwery no-pvp bo na pvp też gra bez sensu dla mnie jak w albionie.
- Lost Ark i New Word - kolejki kolejki i jeszcze raz kolejki dodatkowo nie podobają mi się ze stylu gry to nie dla mnie.
- EVE ONLINE - niby gra kosmiczna ale mi się kompletnie nie podoba. czasem zastanawiam się po co jest tam grafika skoro mogło by jej nie być. Dodatkowo gra solo też bez sensu.
- Dragon Ball Online - była kiedyś po koreańsku i mi się nawet podobała ale też zamknęli serwery. W 2011 chyba w nią grałem.
Podsumowując. Szukam gry w Stylu BGO czyli najlepiej rozbudowa statku kosmicznego lub innego pojazdu. Ale może być też z rozbudową postaci. Gra ma mieć proste sterowanie i nie wymaga gry w grupie. idealny dla mnie zamiennik to Tibia ale mi już zbrzydła i wolał bym jednak rozwijać jakiś pojazd niż postać najlepiej typ statku kosmicznego/morskiego. Gry offline a nie MMO jak GTA, Wiedźmin 3 czy cyberpunk nie sia w moim typie dlatego też gry super rozbudowane jak New Word mi się nie podobały. Wiem Wiem jestem wymagający, ale szukam takiej małej perełki. Łatwe pvp, a nie, że co wyjdę to ded - w BGO były frakcje i było spoko. Może być też jakiś handel z graczami po prostu by jakaś interakcja z innymi była oraz proste sterowanie. Czy coś takiego istnieje? Jak nie to by mogło zdobyć furorę. Gdyby zarząd BGO bardziej postawił na reklamę i o co najmniej 5x mniej wody w asteroidach było to by serwery dały radę się utrzymać. tam jedyne co poszło nie tak to gracz NAPRAWDĘ nie musiał kasy wydawać. Ja tam jakieś lekkie “Tankowanie” w grę mogę zrobić ale gra ma być fajna i prosta. Rozpisałem się trochę.
Bardzo proszę o pomoc.