BDO czy warto wrócić?

Witam,

Jestem graczem z początku jak BDO wyszło . Można powiedzieć, że wczułem się w klimat tej gry, jednak z powodu braku czasu musiałem zrezygnować - podjąłem pracę, która zabierała mi 16h dziennie więc BDO odpadło. Aktualnie po wszystkich bugach (z kopaniem co się milionów dorobili) i byciu w plecy nie wiem czy mam szansę wrócić, być w czołówce i dobrze się bawić. Czy są jeszcze polskie gildie, które są na szczycie? Pamiętam, że byłem w jednej z nich chociaż szczerze powiedziawszy wyleciała mi nazwa z głowy :( Czy da radę nadrobić do czołówki? Jakie klasy są teraz silne? (Grałem Sorcem) Jak wygląda sytuacja z ludźmi i pvp?

Gra jest w swietnym stanie contentowym, tzn. warto by bylo wrocic dla CONTENTU, ktory gra juz ma.

Natomiast, stanowczo NIE o ile nie wyjdzie NOWY MEGA SERWER-ktory nie bedzie podlegal MERGOWI,

dlatego ze wyszly babole po drodze i ludzie sa tak sfarmieni ze daj spokoj.

Ostatnio w kwietniu byl bug na bank node'y ludzie porobili miliardy, ale to nic... 

teraz wyszlo, (juz fixniete) ze mozna bylo skrocac czas workerow poprzez przesuniecie godzin w windowsie... -> milardy na tym porobili.

Dodatkowo, fixnelo to kakao, to teraz p2w opcje bedziesz mogl kupic wlasnie jak ten bug - skrocenie czasu kraftu=szybszy zysk 

Ofc ludzie nie pobanowani, takze nie oplaca sie wbijac.

MIN gear to TRI boss to jakies 6000 mln srebra z akcesoriami, a

topka biega w FULL TET, takze przemnoz przez 3... nie sfarmisz tego.

Nadal taki soft cap realny i to jak bedziesz mial juz jakis duo gear do farmy to 10mln srebna na godzine, wiecej sie nie da. Raczej bedzie tak kolo 6-8kk max wpadac.

@QuakuJak można tak bardzo spieprzyć sprawę i pozwolić ludziom na bugach się dorobić -_- A myślałem, że bug z kopaniem to był jedyny problem

Anyway for fun jak teraz wygląda sprawda z klasami? Sorcerrer albo ewentualnie któraś z nowych klas (Ninja/Meahwa) grywalne, bądź OP?

@QuakuJak można tak bardzo spieprzyć sprawę i pozwolić ludziom na bugach się dorobić  A myślałem, że bug z kopaniem to był jedyny problem

Anyway for fun jak teraz wygląda sprawda z klasami? Sorcerrer albo ewentualnie któraś z nowych klas (Ninja/Meahwa) grywalne, bądź OP?

Zaczelo sie od tego, ze jak gra wyszla to jako ze byla koreanska a w korei sie nie botuje/cheatuje => olbrzymie kary, + od tamtego roku do paki mozna isc....

Wyszly cabaczki po drodze.... :D przynajmniej teraz wiem jak ludzie kase robili

p.s
Ja jestem przekonany ze nadal sa jakies bugi... po prostu jak ktos odchodzil z gry to wyjawil na czym zarabial;p jako ze duza czesc topki zarabia na life skillach to wiesz jak jest:D

For fun, to wyglada tak ze jezeli mowimy o samym grindzie to wszystkim mozesz pograc, natomiast nie jestem Ci w stanie powiedziec jak to bedzie zaraz wygladac, poniewaz main hand weapony dostana tzw. 2ki awakening czyli po prostu odswieza postacie.

Moze to oznaczac wiele rzeczy np. powrot do lask rangera, bo obecnie ma problem z Mana... ale to sie moze zmienic (jak ktos sledzi zmiany w main hand awakeningach) to bedzie ci mogl bardziej pomoc... ja nie gram od czerwca. Za duzo w plecy.

Jak ktoś rezygnuje, bo nie ma czasu to nie wróci jeśli jego sytuacja z czasem się nie zmieniła.. gra się nie zmieniła pod tym kątem.

Jak nie masz więcej czasu na grę i jednocześnie chcesz do czegoś dojść, być w jakimś top... to kiepsko...

Jeśli Twoje ambicje kończą się na tym by sobie pograć.. to jak najbardziej możesz.

Witam,

Jestem graczem z początku jak BDO wyszło . Można powiedzieć, że wczułem się w klimat tej gry, jednak z powodu braku czasu musiałem zrezygnować - podjąłem pracę, która zabierała mi 16h dziennie więc BDO odpadło. Aktualnie po wszystkich bugach (z kopaniem co się milionów dorobili) i byciu w plecy nie wiem czy mam szansę wrócić, być w czołówce i dobrze się bawić. Czy są jeszcze polskie gildie, które są na szczycie? Pamiętam, że byłem w jednej z nich chociaż szczerze powiedziawszy wyleciała mi nazwa z głowy  Czy da radę nadrobić do czołówki? Jakie klasy są teraz silne? (Grałem Sorcem) Jak wygląda sytuacja z ludźmi i pvp?

Jak masz czas na grę to wracaj, a co do bugów to za kopanie i te inne tu ludzie dostawali bany.. ;) Znałem takich kilku xD

Jak masz czas na grę to wracaj, a co do bugów to za kopanie i te inne tu ludzie dostawali bany..  Znałem takich kilku xD 

:D plz

Jak ktoś rezygnuje, bo nie ma czasu to nie wróci jeśli jego sytuacja z czasem się nie zmieniła.. gra się nie zmieniła pod tym kątem.

Jak nie masz więcej czasu na grę i jednocześnie chcesz do czegoś dojść, być w jakimś top... to kiepsko...

Jeśli Twoje ambicje kończą się na tym by sobie pograć.. to jak najbardziej możesz.

Problem w tym, ze nie mowimy tutaj o potencjalnym miesiacu-2 gry. Tutaj musialby przysiasc na 3-6mc

Zależy kto co rozumie przez pojęcie "być w czołówce" - top 10 na pewno się nie dostaniesz. Ale tak by mieć szansę powalczyć z kimś na pvp... why not? Zwłaszcza przy zmienionym soft capie... Moim zdaniem warto dać szansę i po prostu się bawić. Czy będziesz w stanie walczyć z innymi na pvp... przykładowo o nody? Jak najbardziej. Ale czy będziesz w stanie solowac graczy z top 3? Na pewno nie. To w miarę proste i nie ma co się tym przejmować/martwić.

A co do pytania czy są ludzie.. owszem, są i ciągle jest ich dużo, więc na to narzekać nie będziesz :P

Ściągnąłem włączyłem i.... powiem szczerze. Nie pamiętam wgl tej gry co i jak się z czym jadło :o Mam jakiegos Sorca 53 lvl z gearem ~130/~130 co pamiętam przy starcie było przyzwoitym gearem.

Warto kontynuować tą postacią, pobawić się w aktywności i ogarnąc sobie co innego niż grind (nie poświęcałem czasu na inne rzeczy dobrze jak grałem wcześniej) czy raczej walnąć sobie świeżą postać? Nawet konia ogarniętego nie mam dobrze :D

Z tego co czytałem DK niszczy w pvp, a pod to bym się nastawiał. Jak grałem na początku Sorc niszczył każdą inną klasę. Jak prezentuje się ta klasa teraz? Warto się w nią wciągać czy na ten moment beznadzieja?

Edit: Złotem też nie szaleję xD 0,5kk - na czym ludzie biją kasę? Grind i liczenie na szczęście? Czy coś innego też się opłaca?

Social był i nadal jest mocny ale zrób wiszą bo nim farma Silver szybciej

Ściągnąłem włączyłem i.... powiem szczerze. Nie pamiętam wgl tej gry co i jak się z czym jadło  Mam jakiegos Sorca  53 lvl z gearem ~130/~130 co pamiętam przy starcie było przyzwoitym gearem.

Warto kontynuować tą postacią, pobawić się w aktywności i ogarnąc sobie co innego niż grind (nie poświęcałem czasu na inne rzeczy dobrze jak grałem wcześniej) czy raczej walnąć sobie świeżą postać? Nawet konia ogarniętego nie mam dobrze 

Z tego co czytałem DK niszczy w pvp, a pod to bym się nastawiał. Jak grałem na początku Sorc niszczył każdą inną klasę. Jak prezentuje się ta klasa teraz? Warto się w nią wciągać czy na ten moment beznadzieja?

Edit: Złotem też nie szaleję xD  0,5kk - na czym ludzie biją kasę? Grind i liczenie na szczęście? Czy coś innego też się opłaca?

Taki gear to teraz dla poczatkujacych jest xD

Gram kim chcesz.. Jak ogarniasz sorka to każdego rozwalisz :P

DK jest dobry, ale czy niszczy all to nie za bardzo ;P

Grind,łowienie rybek afk,life skille.

Dobra to ostatnie pytanka :D

1) Czy macie jakąś gildię do polecania (bardziej polską) która jest w topce, zaakceptuje byłego gracza z jeszcze low lvlem jak na dzisiejsze warunki który do października będzie grał bardziej casualowo i bez ts (jestem na wyjeździe do pracy za granicą i mam tylko laptop bez mikro). Od października wracam do domu więc będą już normalne warunki i grind na całego po lvl 60+ :P Do tego czasu chcę obczaić sobie wszystko inne co gra oferuje i robić daily bossy.

2) Który mamy teraz patch? Valencia, Kzarka? Szukam jakie eq składać, a z tego co widzę jak na początku rządziło liverto tak dalej tylko na sklepie liverto widać z czołowej broni, które jeszcze za "moich czasów" było :D

3) Które daily bossy teraz zbierać? :D Nie mam jeszcze aweking

4) W jakie eq teraz dążyć? Posiadam:

Agerian/Heve +~12 (tu chyba grunil :P)

Yuria+15

Jubre+12

Ring of good did II x 2

Witch earing i earing of dim (5 i 3 ap)

Talis belt

Bares Neck

Jak otworzyłem warehouse to okazalo sie, ze 15 kk jest :P Do tego widzę jakieś bonusy za powrót i z 20kk niedlugo wpadnie + jakies inne pierdoły

Dobra to ostatnie pytanka 

1) Czy macie jakąś gildię do polecania (bardziej polską) która jest w topce, zaakceptuje byłego gracza z jeszcze low lvlem jak na dzisiejsze warunki który do października będzie grał bardziej casualowo i bez ts (jestem na wyjeździe do pracy za granicą i mam tylko laptop bez mikro). Od października wracam do domu więc będą już normalne warunki i grind na całego po lvl 60+  Do tego czasu chcę obczaić sobie wszystko inne co gra oferuje i robić daily bossy.

2) Który mamy teraz patch? Valencia, Kzarka? Szukam jakie eq składać, a z tego co widzę jak na początku rządziło liverto tak dalej tylko na sklepie liverto widać z czołowej broni, które jeszcze za "moich czasów" było 

3) Które daily bossy teraz zbierać?  Nie mam jeszcze aweking

Yuria+15

Jubre+12

Ring of good did II x 2

Talis belt

Bares Neck

Jak otworzyłem warehouse to okazalo sie, ze 15 kk jest  Do tego widzę jakieś bonusy za powrót i z 20kk niedlugo wpadnie + jakies inne pierdoły

Dla nowych graczy możesz zobaczyć na ZakonVII, ma kilka sekcji dla nowych jak i ogarniętych ludzi.

W tej chwili czekamy na kamasylve xD Zbieraj na bossowe eq, kzarka,kutum itd..

muskana i giatha najlepiej.

To już zależy od klasy - Grunil jest powszechny i dobry na większość klas ;P

Yuria+15

Jubre+12

Ring of good did II x 2

Talis belt

Bares Neck

Jak otworzyłem warehouse to okazalo sie, ze 15 kk jest  Do tego widzę jakieś bonusy za powrót i z 20kk niedlugo wpadnie + jakies inne pierdoły

na twoim miejscu sprzedalbym yurie i kupil rosara, jezeli chodzi o mainhand(dwa sloty na krysztaly i jezeli sie nie myle wiecej acc), iirc helrick jest lepszy od jubre jezeli chodzi o offhandy dla sorca

akcesoria zamien na set asuli ktory dropi z mobow w mediah(pierscionki i kolczyki dropia z helmow, pas dropi na elricach, a naszyjnik z mobow z abandoned iron mine)

pozostan przy trzech czesciach heve(helm rekawiczki i buty) i ulepsz je do +15, i zdobadz ta zbroje http://bddatabase.net/us/item/11522/

bedzie ci latwiej przejsc na boss armor

Witam,

Jestem graczem z początku jak BDO wyszło . Można powiedzieć, że wczułem się w klimat tej gry, jednak z powodu braku czasu musiałem zrezygnować - podjąłem pracę, która zabierała mi 16h dziennie więc BDO odpadło. Aktualnie po wszystkich bugach (z kopaniem co się milionów dorobili) i byciu w plecy nie wiem czy mam szansę wrócić, być w czołówce i dobrze się bawić. Czy są jeszcze polskie gildie, które są na szczycie? Pamiętam, że byłem w jednej z nich chociaż szczerze powiedziawszy wyleciała mi nazwa z głowy :( Czy da radę nadrobić do czołówki? Jakie klasy są teraz silne? (Grałem Sorcem) Jak wygląda sytuacja z ludźmi i pvp?