BDO i Valute Pack

Witajcie. Jestem nowy w tym mmorpg. Właściwie czekam na wydanie go na ps4 bo kompa nie zamierzam kupować pod 1 grę. Chociaż powinienem XD. Wracając do tematu. Słyszałem że w BDO istnieje coś takiego jak premka dająca możliwość handlu. Ja będę miał około 3-4 h dziennie na grę. Czy jest to wystarczający czas aby zarobić na tego packa? Nie chciał bym aby 3 tyg w mies dropić kase na premkę i mieć tydzień na robienie eq. Jak bardzo ta gra jest p2w bo słyszałem mieszane opinie i trochę się martwię że bez wydania kasy grając że się tak wyrażę free i hardcorowo dropiąc i tak będę zbyt mocno w tyle do płacących.

Jeszcze takie pytanie. ile to kosztuje bo na stronie po przecenie najtansza opcja aby nie skłamać to jest to 60 zł. Może w samej grze jest taniej??
Czy da się zarobić na pety w grze bo słyszałem że to absolutny must have?

Napiszę jak to wygląda na PC. Pety musisz kupić, jeden jest za darmo (Kuku).
VP jest potrzebny aby nie tracić ok 35% podatku ze sprzedaży. Mam ponad 10 7’dniowych VP które dostałem za darmo. Jeżeli odpalasz VP ot tak to jesteś geniuszem i musisz donejtować. Dlatego zbierasz itemy i sprzedajesz raz na jakiś czas odpalając VP.

VP kosztuje 88kk Teraz chyba. Na początku spokojnie zarobisz 10kk na godzinę mając że 120-150ap. Problem leży żeby kupić go na markecie nie wiem jak na ps4 będzie wystawiany jednak w miesiąc na pre orderze kupisz na luzie

Generalnie większość osób szerzących famę o P2W albo nigdy nie grała w grindowniki albo nawet BDO nie odpaliła, więc ja bym się tam tymi opiniami nie martwił.

Zarobienie golda na Value Packa to chwila moment, potem trzeba mieć “farta” i go skupić z marketu. Kiedyś trzeba było być online 24/7 i cały czas być przy markecie by mieć szansę, obecnie wystawiasz preorder i masz to gdzieś, kiedyś sie skupi sam z siebie.

Handel masz darmowy od samego początku - jednakże przy sprzedaży itemów zyskujesz tylko 65% golda. Z Value Pack’iem jest to 84.5%. Jakaś różnica to jest, ale głównie przy droższych itemach (DUŻO droższych), przy mniejszych są to takie grosze że dobijesz 3-4 mobki więcej, sprzedasz trash loot i różnica zniwelowana :stuck_out_tongue:. Z kolei przy kupowaniu itemów nie ma żadnego podatku.

Co do pytania “czy nie będziesz zbyt mocno w tyle” - będziesz, tylko że nie w stosunku do płacących. Zawsze znajdzie się osoba która grała wcześniej niż ty, gra więcej godzin dziennie niż ty, zna lepsze spoty/lepszą rotację, ma znajomych którzy mu pomagają, czy też w końcu lepiej walczy w pvp. Ta gra to nie wow gdzie w miesiąc masz max lvl i najlepszy gear. Po prostu trzeba to zaakceptować - a nie jak niektórzy wmawiają sobie “on mnie pokonał, gra p2w” xD. Jak siedzisz na spocie na 150 AP, to nie spotkasz tam graczy z 280AP, bo ci mają inne/lepsze spoty.

Pety kosztują bodajże 50-55kk (na PC, o PS4 nic nie wiadomo) kiedy dandelion +0 kosztuje 180kk. Jak masz powyżej 10 IQ to spokojnie zarobisz i skupisz pety. Mi się to udaje średnio raz na tydzień. Ot, logika - nie dajesz 45kk preordera kiedy inne pety za TYLE SAMO pereł chodzą po 55kk i mają po 20 preorderów w tej cenie. Powodu dla którego utkniesz z tym preorderem za 45kk chyba nie muszę tłumaczyć :stuck_out_tongue:.

Rozdawali masę petów za darmo - pingwin się pojawił z 3 razy za logowanie, kuku chyba 7 razy, a niedawno także “wizard gosphy” i “pila fe naughty dog”. Tak więc zbierając tylko te pety już mamy ich 4, w tym kuku na max tierze :stuck_out_tongue:

1lajk

To ja opowiem jak to wygląda z mojej strony.

Value pack kupuje taki na 1 dzień za 1400 Loyality punktów (100 dziennie dostajesz za logowanie) w tym czasie zbieram rzeczy które aktywuje przy włączonym Value Packu.

Petów mam 5. Każdy był orderowany wieczorem a rano już go miałem do odebrania. Kosztowały ok 55mln.
Kostiumów z 6 czy 8
Value pack zdejmuje z Ciebie TAX w wysokośći 30% płacisz tylko 5% z calkowitego 35%

BDO nie ma P2W a bardzo gruntowane Płać by było ci lżej… stwierdzam to po roku hardcorowego grania po tym jak nie wydałem na gre ani złotówki a początkowo bojkotowałem za P2W.

1lajk

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. podpytywałem jakiegos streamera i powiedział mi że bez VP nie mogę sprzedawać bo mam zablokowany handel. Jak widać nie mam się oco martwić ^^

CO… bez VP możesz sprzedawać .__. nie masz żadnego handlu zablokowanego… Koleś zrobił Cię w konia. XD

VALUE PACK SCIĄGA JEDYNIE TAX 30% oto screen co daje Value pack… image
Jak widzisz jest napisane +30% marketplace sales upon silver collection co oznacza
+30% więcej kasy przy odbieraniu jej z mp.
image
info z marketu…
+30%

bez VP po prostu odbierasz mniejszą część kasy bo idzie na podatek…

W dodatku uzbieranie 88MLN na value pack to 2h grindu a ten jest na miesiąc :v

“W dodatku uzbieranie 88MLN na value pack to 2h grindu a ten jest na miesiąc :v”
Nawet i mniej, jednak kupienie go za silvera graniczy z cudem (juz 3 tydzien idzie)

Mi po 2 tygodniach łapie a cała paczka trwa miesiąć więc i tak to nie problem ;;

farciarz