Co tam można robić ?? Jak to działa ??
BDO na czym polegaja te4 miesięczne serwery?
W trakcie sezonu możesz stworzyć JEDNĄ postać sezonową. Postać sezonowa może używać tylko ekwipunku questowego, naru i tuvala, ale w zamian dostaje masę bonusów w tym : dodatkowy exp z głównych questów, szybsze expienie do… 61? lvla, masa dodatkowych itemków, np w tym sezonie jest quest na darmowego peta, a także łatwiejsze ulepszanie tuvala gearu do PEN. Pod koniec sezonu możesz wymienić tuvala gear na boss gear o jeden mniejszy (pen tuvala = tet boss gear).
Więc teoretycznie po skończeniu sezonu, o ile grałeś mniej więcej regularnie, powinieneś mieć postać z full tet boss gearem + bonusy. Generalnie jak jesteś nowym graczem to świetna opcja, bo pozwala ci dobić do reszty graczy tanim kosztem.
Jak z kolei masz już ten tet bądź lepszy gear na swoim mainie to jedyną opłacalną rzeczą z sezonów są bonusy (pet, inventory sloty itd). W tym przypadku porada : raz rozegraj sezon jak należy… ale nie wymieniaj tuvala gearu. W ten sposób w następnym sezonie już na starcie masz pen tuvalę, więc możesz zignorować questy, w 3-4h dobić 58 lvl, odebrać interesujące nagrody i wrócić na maina
Dodam jedynie, że robisz main questy do Valencii wtedy jeszcze dostajesz sezon itemy. Ogółem po tygodniu spokojnie masz full pen tuvale czyli full TET BOSS/TRI bizuteria.
Nie ma jeszcze awansu z sezonu dodadzą go może za tydzień. Więc tak szybko nie odbierzesz nagród.
Na swoim malinie mam już tety a coś się tam jeszcze ciekawego dzieje i do kiedy to trwa oraz te sezony będą się powtarzać ??
Dodaja Black Star awakening, kolejny darmowy pet z questów, awakening Nova, NERF PA z 999 dp do 40% DR, To jest 3 sezon w nagrode mozesz dostac PEN CAPOTIA BELT ( TET BAZYL ). Jakieś pierdoły i tyle
Dodam od siebie że nie można tuvala armor w całości na Boss set wymienić a jedynie jedną wybraną część i nie może to być cześć biżu. Robisz to za pomocą ticketa którego dostajesz po akwansowaniu postaci z sezonowej na normalną.
Sezony są świetne też do gearowania altów
Hej. Jestem całkowicie nowy w BDO i wczoraj zacząłem, ale na logikę utworzyłem postać na normalnym serwerze, bo bylem pewny, że z końcem danego serwera sezonowego postać i on sam - znikają. Czy zatem powinienem zrobić nową postać, ale na sezonowym, a po jego końcu tą postacią będę mógł grać dalej na zwykłym serwerze?
Tuvale mozesz nosic nawet po sezonie.
Jak zrobisz postać sezonową to po zakończeniu sezonu postać jest automatycznie przenoszona i widoczna jako “normalna” postać. W trakcie trwającego sezonu, postać sezonowa może korzystać ze wszystkich dostępnych serwerów. Jeżeli zaczynasz grę to postać sezonowa jest najlepszą możliwą opcją wyboru. Grając w miarę systematycznie kończysz sezon praktycznie z soft capem. Dodatkowym plusem są serwery non-pvp, na których bez przeszkód można grindować.
A czy na takim serwie, osoba nowa cokolwiek ogarnie? Bo już na standardowym, wbiłem chyba 15 lvl w mniej niż godzinę, a ilość powiadomień, skillów i róznych pierdół wyskakujących na ekranie była ogromna.
Jasne, że ogarniesz to wszystko to samo tylko łatwiej. Polecam dojść do jakiejś Gildii. Jeśli chcesz namiar chętnie ci dam na PW.
Ogółem nie przejmuj się takimi pierdołami o P2W itd. Fakt gra wymaga od gracza, który nie płaci ale z biegiem czasu dają takie eventy, że większość osiągniesz za darmo.
A guardianka jest tak wolna, że kolega pewnie dwa lata z miasta nie wychodził i dostał wpierdziel.
BTW - GW 2 to syf i nie dotykaj tego nawet patykiem.
I brak Balansu zbyt ogromny bo taka Guardianka leci przed siebie i zabija a niektóre postacie muszą skakać jak małpa, i nie dać się złapać i nie wybaczają żadnych błędów.
Po więcej info zapraszam popytaj się autorów negatywnych postów ile grali w BDO
https://massivelyop.com/2020/07/08/desert-oasis-how-should-black-desert-handle-class-balance/
Jeżeli w 1vs1 dajesz się zbić guardiance to faktycznie zmarnowałeś całe 2 lata gry. Klasa b.dobra na grind oraz mass pvp lecz na 1vs1 najgorsza klasa w grze. Wszystkie skille bardzo wolno castowane i mocno sygnalizowane, grab ma tak długą animację że po jego zakończeniu kończy się od razu cc i przeciwnik ucieka, mobilność w walce praktycznie zerowa. I tak, ma b.dużą moc w skillach ale średnio ogarnięty gracz na “szybkiej” klasie możę ją obskoczyć kilka razy zanim ona rzuci skilla. Tyle o “OP” guardiance.
Balansu nie było, nie ma i nie będzie w BDO. W większości gier mmo nie ma całkowitego balansu. Jedne klasy są lepsze a inne gorsze - taki urok wieloklasowości.
A od kiedy i do kiedy trwa obecny sezon ?
Ale ja o tym mówię że ja muszę skakać jak małpa a nie raz mi się udawało rozwalić 1vs2 bo jakiś palant wbił mi się w rotację, a jak go rozwalałem to przychodził jego znajomy Guardianka i łapali mnie we dwójkę w ciasnych przestrzeniach. O ile się im to udawało. Dla tego ja tam gram w GW2 Conquesta gdzie liczy się skill a nie kto pierwszy uderzy i tam istnieje lepszy balans niż w BDO, bo ja na czerwonej karmie w stylu SKACZĄCEJ MAŁPY muszę uważać żeby na czerwonej Karmie nie zostać złapanym na terenie który mnie ogranicza ruchowo. Czyli styl SKACZĄCEJ MAŁPY zostaje zniwelowany.
A druga sprawa że się narobiło Karma bomberów gdzie ja potrafiłem nabić tyle red karmy że potraciłem kamienie i spadł mi pen na tet, bo ostatniego hita zadał mi mobek.