-Czy w grze jest p2w ? Jeśli tak to na jakim poziomie?
-Jak wygląda pve i pvp (bo ono mnie przede wszystkim interesuje)??
-Czy gra posiada ciekawą ekonomię ?
-Jaki serwer wybrać ?? (chcę grać pvp)
-Czy dam radę dogonić ludzi z gearem w pvp?
-Czy muszę wydać dużo pieniędzy ?? (chodzi mi o takie jakby te konto premium w tera online nazywa się to tera club)
-Czy gierka żyje ??
-Jak wygląda świat gry??
-Jakie są dostępne rasy (wady i minus ras), klasy postaci, frakcje??
-Jak wygląda system walki??
-Czy istnieje jakaś duża Polska gildia pvp, która przyjmuje nowych graczy ?????
-Jakieś wskazówki dla początkującego
-Kwestia kontrowersyjna, każdy powie co innego, ale chyba najlepiej przedstawi to ten filmik:
Spoiler
<div class="ipsSpoiler_contents">
<div class="ipsEmbeddedVideo">
<div>
<iframe allowfullscreen="true" frameborder="0" height="270" src="https://www.youtube.com/embed/videoseries?list=PLvuX8AY--GRaKONj8JkdgeMhLkmJOuVOZ" width="480"></iframe>
</div>
</div>
<p>
</p>
</div>
PVE to głównie grind potworków, owszem są questy, ale to taki "dodatek". Główną ideą to rośnięcie w siłe poprzez wbijanie leveli i zarabianie przy tym kasy.
PVP to Node Wary (walki gildii o dany teren) Open PVP, areny i inne ustawki między graczami ![:) :)]()
-Co do ekonomii - oczywiście. Polecam poradniki nt. budowania "własnego imperium" dzięki workerom i craftingowi, które dają duży przychód poza expieniem.
-Jest jeden megaserwer, który składa się z wielu kanałów, które możesz zmieniać co 15min. P.S jak jesteś nowym graczem i dopiero kupiłeś konto, graj na Olvii. Masz tam 2x exp przez pierwszy miesiąc : )
-Pewnie i się da, ale trzeba w to włożyć dużo czasu. Jak we wszystkim w sumie. Ale nawet jeśli nie będziesz wypasionym graczem z najlepszym gearem to i tak możesz świetnie się bawić w PVP, tylko na trochę mniejsza skalę ![:) :)]()
-Co do tego płacenia, tamten filmik wyżej wszystko Ci powie
-Czy gra żyje? Oczywiście. Jest ogrom graczy, świat nie jest pusty, a ilość ludzi w miastach przytłacza komputer. Nie ma tak, że ta gra umiera, jeszcze nie tak dawno była hitem na STEAM.
-Świat gry to jeden wielki otwarty teren, bez instancji czy innych "sfer". Nie ma teleportów, wszędzie musisz pójśc sam, czy to na grzbiecie konia, czy na własnych nogach
- Co do klas:
Spoiler
<div class="ipsSpoiler_contents">
<div class="ipsEmbeddedVideo">
<div>
<iframe allowfullscreen="true" frameborder="0" height="270" src="https://www.youtube.com/embed/videoseries?list=PLvuX8AY--GRaKONj8JkdgeMhLkmJOuVOZ" width="480"></iframe>
</div>
</div>
<p>
</p>
</div>
(Ogólnie polecam wszystkie poradniki tego Pana. Robi to świetnie i sam się tym kierowałem na samym początku. Polecam gorąco!)
-System walki to non-target, z bardziej kombosami, które wykonujesz poprzez daną kombinację klawiszy. Jest bardzo płynny i najlepszy jaki kiedykolwiek widziałem w grach MMO.
-Co do gildii, można tak raczej powiedzieć o niesławnym "Zakon VII". O ile jeszcze dychają. Ale powiedzmy sobie szczerze, gildia nie ma zbytnio dobrego mniemania wśród polskiej społeczności i odradzałbym.
Jest wiele ciekawszych, kameralnych gildii, które z chęcia Cię przyjmą. Popytaj tu i tam, gdzies Cię zgarną.
-Co do wskazówek> Rób wszystkie questy jakie daje duszek i oglądaj dużo poradników. Znajdź gildię i zadawaj masę pytań, wtedy z czasem wszystkiego się nauczysz. Polecam też poszukać stron nt. BDO które mają w sobie wiele ciekawych rzeczy. No i ogólnie HF
Mam nadzieję, że Ci pomogłem. ![:) :)]()