Hej ludziska, rodzinko z forum !
Dawno nic nie oglądałem i mam ochotę na coś nowego. Myślałem o ponownym obejrzeniu Clannad ale depresja na święta to nie za dobry pomysł.
Ale wracając do tematu! Poszukuję i interesują mnie dość nietypowe rzeczy. Nie wszystko musi być w jednym tytule ale byłoby miło .
- zagadki, intrygi, mastermind który wszystko kontroluje z ukrycia. Tytuł w którym główny bohater jest tak inteligentny, że wyprzeda każdego przeciwnika o kilka ruchów. Coś co sprawi że mój mózg eksploduje, a zarazem będzie wniebowzięty (Death Note odpada, nie proponujcie. Uważam że to przeciętniak)
- postać drugoplanowa, która pokazuje się od czasu do czasu (nie raz na anime ) i każdy się go boi lub jest ona w stanie zniszczyć/pokonać każdego jednym palcem/umiejętnością. Zawsze mnie takie coś intrygowało, a bardzo rzadko spotykam to w anime. Nie chodzi mi o jakiegoś bossa, o którym mowa przez pół lub całe anime, a który pokazuje się tylko raz lub wcale...
- dobra kreska i animacja. Szukam anime, które będzie miało więcej niż 5 klatek na scenę, a animacje będą dopracowane. By Wam to trochę przybliżyć: 2gi sezon Fairy Tail to kompletne dno jeśli chodzi o jakość. Na scenę przypada chyba minimalna ilość klatek i wszystko wydaje się niedokończone.
Dobrym przykładem jest No Game No Life. Animacje dopracowane i długie, fabuła nieprzeciętna i dobrze wykonana. Główne postacie barwne i dało się je lubić, a i zabawa kolorami była świetna.
Poziom animacji:
Fairy Tail, One Piece, Naruto: Shippuuden (nie wiem czy naruto tu powinien być, bo oni skaczą z kwiatka na kwiatek... Kilka odcinków może być naprawdę dobrze zrobionych, a następne 20 wyglądać jak kupa), Air Gear - nie
No Game No Life, Clannad, Log Horizon, Hajime no Ippo: Rising - tak
O, i błagam. Niech twarze nie będą super proste. Niech główni bohaterowie się wyróżniają...
Mam nadzieje że mi pomożecie i znajdzie się choć jeden tytuł który przypadnie mi do gustu. Tak, jestem wybredny i mam zachcianki ale jak już siadam, to chce się dobrze bawić. Jestem piątką - obserwatorem, a to sprawia że każde niedociągnięcie w animacji zauważę. Niestety. Chce miło spędzić czas, a nie co chwile narzekać i robić kwaśną minę bo coś jest słabo zrobione .
ps. jeśli to zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie ;___;
Lista anime które oglądałem (zrobiona na szybko, wielu pewnie brakuje).