Bernard Cornwell

Bernard Cornwell (ur. 23 stycznia 1944)

Angielski pisarz, autor thrillerów i powieści historycznych, mieszkający na stałe w USA.

Mój ulubiony pisarz, polecam jego książki:

- "Pieśń łuków. Azincourt"

- "Heretyk"

- "Ostatnie królestwo"

- "Zwiastun burzy"

Pozdrawiam

JazzPL

może napiszesz o czym ksiazki sa, i jak to jest z tlumaczeniem tych ksiazek w polskich wydawnictwach.

Jesli chodzi o te gatunki, to polecam Davida Morella. Jego ksiazkami raczej zabic sie nie da (300-400 stron) aczkolwiek pisze z glowa i ci najwazniejsze - ciekawie.

Aktualnie czytam Trylogie Arturiańską Cornwell'a . Gorąco polecam , jeśli lubisz ten gatunek :D

może napiszesz o czym ksiazki sa, i jak to jest z tlumaczeniem tych ksiazek w polskich wydawnictwach.

Akurat książki które ja teraz czytam tego autora, kręcą się głównie wokół wojny 100 letniej. Za każdym razem opisuje przygody młodego bohatera, który jest łucznikiem w angielskiej armii.

Natomiast, "Ostatnie Królestwo" i "Zwiastun Burzy" opowiada historie powstania Anglii jako państwa. Wcześniej na wyspach istniało kilka małych królestw, które zjednoczyły się po inwazji Duńskich wikingów.

Jeśli chodzi o tłumaczenie, to jest gorzej.

Czekam już 6 miesiąc na tłumaczenie kolejnej kontynuacji "Zwiastun Burzy".

Oczywiście się doczekałem ;) Jeden egzemplarz, już jedzie do lokalnego Empiku.

Aktualnie czytam Trylogie Arturiańską Cornwell'a . Gorąco polecam , jeśli lubisz ten gatunek

Ja niestety, przez nieuwagę kupiłem sobie ostatnią część tej trylogii. ;D

Musze jechać kupić pozostałe.

Pozdrawiam

Bernard Cornwell (ur. 23 stycznia 1944)

Angielski pisarz, autor thrillerów i powieści historycznych, mieszkający na stałe w USA.

Mój ulubiony pisarz, polecam jego książki:

- "Pieśń łuków. Azincourt"

- "Heretyk"

- "Ostatnie królestwo"

- "Zwiastun burzy"

Pozdrawiam

JazzPL