BF2 Project Reality

Witajcie, bodajże wczoraj rozległa do tej pory modyfikacja do Battlefield 2 o nazwie "Project Reality" przeszła w wersję "Standalone".

Jest to pełnoprawna gra f2p. Kto był by zainteresowany zapraszam tutaj ;)

http://www.realitymod.com/

Dzięki za przypomnienie :)

Właśnie pobieram, mam nadzieje, że ktoś w to jeszcze gra.

Cześć, czy ktoś może mi napisać co to w ogóle jest? Jest to odzwierciedlenie prawdziwej wojny i gra się "RP", czy jak? Bo nie do końca mogę zrozumieć czym się to różni :)

Cześć, czy ktoś może mi napisać co to w ogóle jest? Jest to odzwierciedlenie prawdziwej wojny i gra się "RP", czy jak? Bo nie do końca mogę zrozumieć czym się to różni :)Gra

Mod w zamyśle miał być bardziej realistycznym BF2. Klasy. Wielkie mapy. Balistyka pocisku. Rykoszety itd. RP jest, bo każda ze stron ma swoich dowódców, którym bezpośrednio podlegasz. Jak nie wykonujesz rozkazów, to równie dobrze możesz na wstępie sam się postrzelić. :D

Co do klas, to są dosyć zróżnicowane. Mamy snajpera, ale czym jest snajper bez swojego obserwatora? Chcesz latać helikopterem? Okej. Musisz tylko wybrać specjalizację pilota. :D Itd.

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie ;) jest to RP :) znaczy nie trzeba mówić do innych osób po stopniach itd. ale gra się w teamie komunikuje się głosowo (gra ma wbudowane mumble) wykonuje się zadania podane nam przez squad leadera. Co do innych zmian to kompletnie zmieniony realizm w stosunku do BF 2, tutaj możesz dostać banie nie wiadomo skąd, ginie się praktycznie od kuli. Takie połączenie troszkę army z mechaniką BF 2. Polecam ogólnie :)

@edit:

200 post ! :)

@edit 2:

Co do tematu gry to cieszę się że jest już standalone ale chyba wolałbym forgotten hope 2 jako SA :)

Cześć, czy ktoś może mi napisać co to w ogóle jest? Jest to odzwierciedlenie prawdziwej wojny i gra się "RP", czy jak? Bo nie do końca mogę zrozumieć czym się to różni

To mod do Battlefielda 2, który czyni tę grę znacznie bardziej realistyczną niż normalna wersja. Ludzie grają na TeamSpeakach, w klanach, dzielą się na pilotów, czołgistów, piechotę itp. więc trochę RP jest. Giniesz na strzała. Jak strzelają, to nic nie widzisz (taki system wymuszający na tobie, to co zrobiłbyś w realu gdyby do Ciebie strzelano) i musisz się schować, a nie kozaczyć jak rambo. Nie wiesz skąd strzelają, bo nie ma markerów. Wszelkiego rodzaju pojazdy są zabójcze, tak jak w realu, a nie tak jak w normalnym Battlefieldzie :) Pojazdy mają też zmodyfikowane sterowanie i np. kierowca czołgu może tylko kierować, a strzelec tylko strzelać. Mapa jest zwykłą mapą, na którą możesz popatrzeć i nie ma tam nic zaznaczone. Zmieniono całkowiecie model lotu samolotów i wiatraków, który jest bardziej realny niż, to co mamy w oryginale.

Na rynku, w tych klimatach, oprócz tego moda jest jeszcze gra ArmA 1, 2 i 3, która też jest takim symulatorem pola bitwy. Sprawdź, może Ci się spodoba.

Może w to nowy gracz jakoś solo pograć, chociaż na początku by ogarnać, czy od razu trzeba wbijać na 10 ts'ów i 50 klanów by gra miała sens?

Czyli tak jak podejrzewałem, taka sama sytuacja jest w Armie dwójce i trójce, być może sprawdze produkcję :)

Samemu nic nie zdziałasz. Wojna to gra zespołowa :)

Witajcie, bodajże wczoraj rozległa do tej pory modyfikacja do Battlefield 2 o nazwie "Project Reality" przeszła w wersję "Standalone".

Jest to pełnoprawna gra f2p. Kto był by zainteresowany zapraszam tutaj ;)

http://www.realitymod.com/