Bibliografia pracy maturalnej

Yo,

Może to trochę chamsko z mojej strony ale potrzebuję pomocy.

Tak jak już napisałem na SB, jutro muszę oddać bibliografię pracy na maturę ustną z polaka. Dlatego prosiłbym aby każdy kto zna jakiś temat (tu, gdzie indziej, czy na jakimś czacie, czy nawet fanpage na fb) gdzie znajduje się dużo akronimów i skrótowców typu lol, wtf, siem, itp., zapożyczeń i zengliszczeń jak wyślij na mejla, szukaj w google itp. lub od grzyba użytych emotek (i tych graficznych i tych pisanych) o jak najszybszą pomic w postaci Ss'a lub linka na pw. Będę dozgonnie wdzięczny.

Przepraszam za błędy, nie ma mnie w domu oraz szybko piszę na telefone :x

Chcesz bezinteresownej pomocy a sam nie wysilisz się nawet by napisać prośbę czytelnie? (Sorry, nie rozumiem wciąż o co chodzi).

Po za tym. Skup się na tym sam a wtedy to Ci się opłaci. Wyręczanie potem wychodzi na jaw i jest nieopłacalne. Ja ze swojego ustnego miałem 100% tylko dlatego, że sam włożyłem mój wysiłek i tylko mój.

Każda szkoła ma swoją listę tematów, więc nikt Ci tu nie pomoże

Z tego co się orientuję, bibliografię można oddać do 3 kwietnia.

Faktycznie źle to napisałem, wybaczcie ale jak tak jak na dole pierwszego posta, pisałem wszystko szybko na telefonie.

Nie chodzi mi o temat pracy maturalnej, a TEMATY tutaj, założone przez użytkowników. Każdy z nas przegląda przecież różne tematy, więc moja prośba polega na tym, aby jeśli natkniecie się na posty zawierające skrótowce, zapożyczenia, zengliszczenia czy emotki dali mi znać za pomocą prywatnej wiadomości. To nie tak że chce żebyście mnie wyręczyli - prace napisałem aboslutnie sam, temat ogarniam bez zająknięcia - problemem jest tutaj właśnie bibliografia.

Potrzebuje rozmów zawierających wymienione wcześniej elementy, aby móc na nich oprzeć swoją pracę. Mimo wszystko znalezienie odpowiednich nie jest takie proste jak by mogło się wydawać, a sam już siedzę kilka jeśli już nie kilkanaście godzin na wertowaniu forów czatów itp. Zrobiłem już połowę ale z drugą połową się nie wyrobię niestety. Kasztanowiec - może i masz racje ale nasza kochana pani polonistka zażyczyła sobie NA JUTRO a ja z powodu stanu zdrowia (problemy z błędnikiem itp), jeżdżąc po lekarzach straciłem parę ładnych dni i przedewszyskim omineła mnie informacja o tym wymogu...

Po za tym. Skup się na tym sam a wtedy to Ci się opłaci. Wyręczanie potem wychodzi na jaw i jest nieopłacalne. Ja ze swojego ustnego miałem 100% tylko dlatego, że sam włożyłem mój wysiłek i tylko mój.

............................. śmiem w to wątpić , poważnie , mój dzień stał się weselszy po przeczytaniu tego :)))) Życie w magicznym świecie , bezcenne.

Wracając do tematu, jeśli chodzi o Twoje kłopoty zdrowotne, przedstawiasz zaświadczenie od lekarza i Pani Polonistka musi dać ci nowy termin , nie ma tutaj nic do gadania, oczywiście są tak zwane "rury" których to nic nie obchodzi wtedy jest problem.

Jeśli chodzi o twój problem, polecam Ci przeszukać forum Tibia + LOL + inne Polskie FanSite, znajdziesz tam tyle tego że wystarczy Ci na książkę.

prace napisałem aboslutnie sam, temat ogarniam bez zająknięcia - problemem jest tutaj właśnie bibliografia.

Napisałeś? Dobrze widzę czas przeszły?

Nie żeby coś ale żeby pisać temat na maturę to NAJPIERW musisz mieć bibliografię a nie odwrotnie, lol. Bo całą pracę opierasz TYLKO na tym co masz podane w bibliografii, to nie jest żaden słowotok "a wybrałem taki temat i napiszę swoimi słowami co o tym sądzę", to niestety tak nie działa.

Swoją drogą trudny temat sobie wybrałeś... Trzeba było wziąć sobie coś klasycznego, ja miałam o Apokalipsie (tak wiem oklepany strasznie, ale co tam xD). Tylko z prywatnych zbiorów możesz coś wyciągnąć ale kto będzie ci udostępniać swoje prywatne rozmowy na fb/emailu/steam itp.?

Zresztą... Czy przypadkiem w bibliografii nie ma znajdywać się literatura "poważna"? No wiesz, taka napisana przez pseudoznawców tematu, a nie lepsze pierwsze screeny z neta jak rozmawiają dwa randomy. Musisz znaleźć książki, które poruszają kwestie akronimów, skrótowców, zangielszczania itp. Przynajmniej tak było jak ja zdawałam maturę.

Mój temat to JĘZYK INTERNETU. Wybacz ale tutaj niepotrzebowałem materiału bazowego by napisać pracę, bo przez te kilka lat w internecie dosyć się naczytałem by być wstanie napisać taką pracę od ręki w kilka godzin ;) I tu jest problem bo przeglądając strony ZAWSZE ale to ZAWSZE pałętały się takie tematy i rozmowy. A teraz gdy tego potrzebuję nie jestem w stanie tego znaleźć ;x

Btw @DeSkA dzięki już zabieram się za szukanie ;)

60zl, kup prace, dostan te 80%

............................. śmiem w to wątpić , poważnie , mój dzień stał się weselszy po przeczytaniu tego ))) Życie w magicznym świecie , bezcenne.

Mógłbym ci przesłać skan mojego świadectwa maturalnego jak i skan indeksu kiedy studiowałem filologię polską na Uniwersytecie Szczecińskim. Jedyna przeszkoda w tym, że widnieją na nich moje dane osobowe. Mało tego mogę pochwalić się dorobkiem literackim (dokładniej liryka). Niczego jednak nie udostępnię gdyż udzielam się w sieci anonimowo.

Obecnie Baal jesteś jednym z najbardziej drażniących użytkowników na tym forum. Wchrzaniasz się do każdego tematu, o połowie z nich nie masz zielonego pojęcia. Jeszcze ta zuchwałość i przechwalanie które naprawdę denerwuje ludzi.

Wiesz, dane osobowe można zawsze zamazać. ;)

Obecnie Baal jesteś jednym z najbardziej drażniących użytkowników na tym forum. Wchrzaniasz się do każdego tematu, o połowie z nich nie masz zielonego pojęcia. Jeszcze ta zuchwałość i przechwalanie które naprawdę denerwuje ludzi.

Nie mam zielonego pojęcia o czym piszę? Można to podciągnąć pod obrazę innego użytkownika?

Co cię denerwuje? Czym ja się przechwalam? Mam kłamać, że jestem po zawodówce i jestem na bakier z nauką? Najmodniej jest umniejszać swoje osiągi, żeby kogoś innego kompleksy nie udusiły... CO do "wchrzaniania się" do każdego tematu - myślałem, że to otwarte forum?

Akurat jeżeli chodzi o prezentacje maturalne z polskiego to mam bardzo dużo do powiedzenia.

PS. A tak poza tym wypowiadaj się proszę w swoim imieniu. Nie całego forum.

warn_ico.png
Offtop ~ NS

@Baal

Popieram jego słowa, jesteś denerwujący i każdy ma Cię dość na tym forum. :P

@Topic

Jeżeli napisałeś już pracę maturalną z głowy, a teraz szukasz "bibliografii" na forum o grach mmo, to coś jest chyba nie w porządku. Mogę Ci podać tytuły takie jak "WebShows - sekrety wideo w internecie" itp. po prostu googluj książki YouTube'rów, w prawie każdej masz takie skróty i teksty, których używałeś.

@Ball

Również popieram słowa kolegi wyżej. Jesteś trolem forumowym , czekać tylko aż Ci się noga powinie\

Co do temat:

Czy kolega znalazł już źródła czy dalej szuka, zapraszam na PW podeśle Ci kilka linków oraz pytanie czy mogą być to z zagranicznych for również?

@BaalPopieram jego słowa, jesteś denerwujący i każdy ma Cię dość na tym forum.

Uwielbiam jak ktoś wypowiada się w imieniu wszystkich. :P

Tak więc wypada mi życzyć autorowi jak najlepszego wyniku na maturze:)

Ugadałem się z nauczycielką i pozwoliła mi przynieść w poniedziałek. DeSkA każda pomoc się przyda, im więcej tym lepiej. Zawsze lepiej mieć nadmiar i wybrać niż za mało.

@Kaitokun śmieszą mnie takie osoby jak ty wystarczyło wpisać w google "język internetu bibliografia" i pod 2 drugim linkiem od góry czyli tym http://uranos.cto.us.edu.pl/~grzenia/kjwi-bibliografia.html masz w cholerę pozycji książek polskich i zagranicznych

ALE ja nie mam korzystać z książek a z rozmów prowadzonych na forach, fanpage itp. Gdybym miał użyć książek to bym o tym wspomniał. Matko...

Yo,

Może to trochę chamsko z mojej strony ale potrzebuję pomocy.

Tak jak już napisałem na SB, jutro muszę oddać bibliografię pracy na maturę ustną z polaka. Dlatego prosiłbym aby każdy kto zna jakiś temat (tu, gdzie indziej, czy na jakimś czacie, czy nawet fanpage na fb) gdzie znajduje się dużo akronimów i skrótowców typu lol, wtf, siem, itp., zapożyczeń i zengliszczeń jak wyślij na mejla, szukaj w google itp. lub od grzyba użytych emotek (i tych graficznych i tych pisanych) o jak najszybszą pomic w postaci Ss'a lub linka na pw. Będę dozgonnie wdzięczny.

Przepraszam za błędy, nie ma mnie w domu oraz szybko piszę na telefone :x