Biznes

Może założymy wspólnie jakiś biznes, do którego każdy odrobinę dorzuci? Przypominam, że minimalne warunki do założenia firmy to około:

-30 gold

-pomiędzy 40 a 50 PLN

-dostarczenie pierwszych produktów w przypadku firmy zajmującej się przetworem

Co wy na to?

A co dokładnie chcesz założyć?? Jaki to będzie biznes ?? :P

Niekoniecznie ja, a i nie wiem dokładnie jaki biznes, to zależy od tego, na co się wspólnie zdecydujemy.

A ja mam wrażenie, że Razor nie zauważył działu w jakim jest napisany ten temat. I nie skojarzył o co chodzi. Z moich info to raczej graczem eRepublik nie jest. Może się myle :P

@Topic

O ilu wspólnikach myślisz? Ja chętnie bym się przyłączył, ale nie dawno zacząłem, więc wkład własny w moim przypadku byłby niski.

Proponuje produkować broń Q1, bo najszybciej schodzi. Oczywiście mogę się dorzucić albo założyć... :P

No to proponuję tak- gold po równo, a PLN ile kto może dać. Co wy na to? Ja założę firmę, kiedy tylko będą dostępne odpowiednie środki.

No to proponuję tak- gold po równo, a PLN ile kto może dać. Co wy na to? Ja założę firmę, kiedy tylko będą dostępne odpowiednie środki.

ok, tylko kto się pisze?

Ja na pewno :P

I od jakiego skilla przyjmujemy ?

Hej nie będę osobnego tematu pisał jak zdobyć złoto? Bo też mogę dołączyć.

I jak walness zwiększyć bo co dzień spada mi o 1 choć mam chlebki i pracuje w firmie q1

Złoto?

-medale

-poziom chyba 7 (5 gold)

-mikropłatności

Co do skilla, to się zobaczy, ważne, żeby welless był wysoki. Proponuję od 2.20 albo 2.50 skilla. Oczywiście fabryka będzie broni, dostawy żelaza zapewnię.

I jak to w końcu organizujemy?

Kiedy wszystko będzie już w porządku, założę firmę.

Złoto?-medale-poziom chyba 7 (5 gold)-mikropłatnościCo do skilla, to się zobaczy, ważne, żeby welless był wysoki. Proponuję od 2.20 albo 2.50 skilla. Oczywiście fabryka będzie broni, dostawy żelaza zapewnię.I jak to w końcu organizujemy?Kiedy wszystko będzie już w porządku, założę firmę.

I jak ktoś osiąganie 6 lvl, a zostanie przez ref linka zaproszony, to ten co go zaprosił dostaje 5 golda :D

Mamy wszyscy xfire? można by czat zrobić.

ja nie korzystam, ponieważ mój komputer nie chce "przyjąć" tego programu. Można się kiedyś zmówić na IRC na tej stronie, tylko kiedy? Ja nie mogę do końca świąt.

PS: Na razie mam dla firmy 5 gold i 27 kapitału.

I jeszcze zostaje sprawa pensji- chyba będzie wzrastała wrazz tym, jak dobry jest pracownik.

ja nie korzystam, ponieważ mój komputer nie chce "przyjąć" tego programu. Można się kiedyś zmówić na IRC na tej stronie, tylko kiedy? Ja nie mogę do końca świąt.PS: Na razie mam dla firmy 5 gold i 27 kapitału.I jeszcze zostaje sprawa pensji- chyba będzie wzrastała wrazz tym, jak dobry jest pracownik.

Chwila chwila :P

To ty masz 5 golda narazie?

Ja mam z ... 40 i 100 pln xd

Tylko co daje prowadzenie firmy? Bo przecierz na firme zakłada się jakby osobne konto.

A chyba kasy z firmy nie można przelać :P

btw.

W sumie w firmie możemy każdego przyjmować, od 1 do 313123 skilla.

Tam się ustawia pensje dla każdego, tak ?

edit 2

ech, teraz patrze a mam organizacje założoną O_o

założyłem kiedyś bo chciałem firme zakładać a goldacza nie miałem.

mac założyłeś już organizacje?

tutaj mam xd

http://www.erepublik.com/en/organization/2167582

założyłem firme, musze sie troche podszkolić ile dawać etc :P

A skąd dostawy żelaza chciałeś brać?

z Kubox'em robie close beta testy :D

Sorry za double posta, ale chce odświerzyć :P

Drodzy bracia rodacy.

Nie opłaca sie broni produkować, sam się przekonałem.

Pozatym jak z innym gadałem to mi powiedział że 40 golda tylko na tym stracił :D

Ja straciłem 5... założyłem na high grain firme, raczej będzie przynosić zyski a nie straty...

To podaj linka, poczytamy ,popatrzymy i sie jeszcze troche zastanowimy.

http://www.erepublik.com/en/company/farma-...g-org-pl-212749

dopiero zacząłem, najbardziej mi sie opłaca zatrudniać pracowników z skillem 2... bo wtedy na jednym takim mam ok 40 groszy zarobku :P

A do innych to nieżadko musze dopłacać, musze ogarnąć to wszystko :D

jak bym miał przynajmniej Q3 to by mi się opłacało zatrudniać lepszych, a teraz zrobie armie noobów :D

ja bym chętnie dołączył, ale nie jestem rozwinięty na produkcję, a z przerabiania tak łatwo nie przeszedłbym. Może kiedyś założę jakąś firmę współpracującą z twoją.

eh mógłbym pójść co nieco zaludnić biznes, aczkolwiek za mała płaca :) Wydobywanie mam na 3.7 , 13 lvl.

Ogarnij biznes i zajrzę do Ciebie.

eh mógłbym pójść co nieco zaludnić biznes, aczkolwiek za mała płaca Wydobywanie mam na 3.7 , 13 lvl.Ogarnij biznes i zajrzę do Ciebie.

dopiero się ucze :P

To moja pierwsza firma która przynosi jakiekolwiek zyski...

Bo zobacz...

Taki gracz ze skillem 2 wyprodukuje surowca za około 1,50.

To jak mam mu dać płace 2 złote? O_o

http://www.cccp-group.org/index.php?page=erep_prodcalc

sobie zobacz ile wyprodukujesz i licz 30 groszy za 1 produkt..

ja nie wiem jak tą firme rozwinąć, albo co zrobić żebym umiał więcej im płacić :/

12 poziom wbity, wiec jesli ktos by potrzebowal wspolnika, to smialo napisac do mnie :)

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1658984

Moglby ktos podac link do jakiegos poradnika jak prowadzic i rozkrecic firme?