Black Desert EU w polskiej wersji językowej?

Witam was.

Na wstępie, chciłąem wam przekazać ciekawą informację:

Producent gry Pearl Abyss, zainteresował się Polonizacją tworzoną przez nasz fansite do Black Desert. Aktualnie prowadzimy rozmowy z Daum oraz Pearl Abyss, o możliwości dodania Polskiej wersji językowej do Europejskiego Black Desert, który pojawi się w EU w 2016 Roku. Są to początkowe rozmowy z których może się okazać że zostanie dodany nasz język do gry lub nie.Aktualnie przetłumaczone mamy około 30% gry do najnowszej Wersji klienta Koreańskiego. Nad tłumaczeniem pracuje aktywnie grupa 10 osób, lecz to Wy mieliście w tym udział największy za co dziękujemy.Pamiętajcie że dalej możecie brać udział w Polonizacji Black Desert zaglądając do odpowiedniego działu na stronie.

Źródło: http://blackdesert.com.pl/nasz-fansite-kilka-informacji-oraz-cos-extra/

Co myślicie o tym?

Jest szansa i czy warto? :)

o----o Woooow...

D: Już odwaliliście kawał dobrej roboty ^^ ale jeśli rozmowy przebiegną pomyślnie wszyscy gracze będą wam bardzo wdzięczni :)

:D oby tak dalej ^---^ życzę więcej sukcesów:)

W życiu bym nie pomyślał. Jak dla mnie spoko pomysł. Duże ułatwienie dla starszych graczy, którzy uczyli się języków innych niż angielski. Czy jest szansa? Wydaje mi się, że jeśli fanbase będzie wystarczająco duży, to czemu by nie? Pearl Abyss musi się to opłacić. Chyba, że ktoś zdecyduje się to robić charytatywnie(w co wątpię :D).

Raczej nie warto i nie ma szans bo w Polsce malo kto odpali ta gre by w nia grac + polskie wersje to najgorsze co moze byc.

Polskie wersje zazwyczaj są nieopłacalne... Nawet jeśli coś z tego wyjdzie, to na ile?

Chociaż nie ukrywam, że byłoby fajnie.

Nie rozumiem sensu robienia polskiego spolszczenia, ale i tak powodzenia:)

Wiele gier wychodzi już w języku Polskim, patrzcie Blizzarda i jego produkcje , Aion itd. Polski Rynek staje się coraz bardziej opłacalnym rynkiem dla dev. gier. Dlatego interesują się tą tematyką. Widziałem że Blizzard szuka dwóch tłumaczy na Polski u siebie. Czyli popyt jest :)

Wiele gier wychodzi już w języku Polskim, patrzcie Blizzarda i jego produkcje , Aion itd. Polski Rynek staje się coraz bardziej opłacalnym rynkiem dla dev. gier. Dlatego interesują się tą tematyką. Widziałem że Blizzard szuka dwóch tłumaczy na Polski u siebie. Czyli popyt jest

AIon-wymarla gra w EU - NA nie ma polskiej wersji

i chyba to by bylo na tyle z "topowych tytulow"

Bllizard ma jedno mmorpg :D czyt-wow ?

tak , ze popytu na polska wersje nie ma...+ polski serevr to najwieksza bzdura jaka moze byc - to co spotkamy tylko na polskim serverze - BRAK PARTY na jakiekolwiek instancje. Na kazdym innym servie w kazdej grze LFG zawsze jest spamowane co chwile na polskich serevrach nigdy - kliki gildie zamkniete srodowiska.

Polska wersja gry nie musi oznaczać osobnych serverów.

Czy wy umiecie czytać? Kto mówi tu Polskim serwie?! Masakra.

Może być opcja po prostu na EUROPEJSKIM serwerze ustawienia Polskiego języka(czyt. NAPISY!)

Czy warto to się okaże po premierze. Jeżeli gra nie okaże się przeciętniakiem i nie upadnie z wielkim hukiem jak ArcheAge to może i będzie warto. Ogólnie to bardzo dobrze że sa ludzie zainteresowani polonizacją gier, które raczej nie zamierzają wspierać polskiego języka.

Dla Zainteresowanych:

Aktualnie Mamy 4 Etap Polonizacji Black Desert.
Aktualnie tłumaczymy, Przedmioty w grze, Misje Gildyjne i kilka mniejszych tłumaczeń.

Każdy może dołączyć do projektu pod tym linkiem:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Zcyv_LB6n0lbD_C3Bc1uHMKUvBNcBZN2DvUlB7V60IY/edit#gid=51742494

Wystarczy wpisać polskie tłumaczenie i automatycznie się zapisuje czy trzeba zapisać ręcznie?

Trochę już wklepałem i szkoda żeby się zmarnowało więc wolę się spytać.

Black Desert po Polsku - SUPER! (jak ktoś wspomniał dla starszych graczy, lub ludzi nie znających angielskiego)

Lecz prawdopodobnie za tym pójdzie również Polski serwer czego osobiście nie pochwalam, bo w każdej grze upada.

Za rozmowy trzymam kciuki.

Powodzenia

Polska jest cholernie oplacalnym krajem pod wzgledem zarabiania na MMO przez wydawcow.

Problem w tym, ze Polak nie wyda zlamanego grosza na jakiegos crapa. Ci lepsi gracze ( nie mowie o gimbazie itp.) maja leb na karku i wiedza co sie oplaca. Wiec nie tyle chodzi o sama gre i umiejetnosc jej prowadzenia

Oglądałem wczoraj stream deski i powiem że spolszczenia wygląda nawet całkiem fajnie. :) Mam nadzieję że dostaniemy PL wersję na EU.
Dla ciekawych stream z wczoraj deski > http://www.twitch.tv/mateusz3464/b/669604387

@Xenonn

Przecież konto "Deska" jest twoje, tak samo jak mati3464, gdzie zostałeś zbanowany.

Witam was.

Na wstępie, chciłąem wam przekazać ciekawą informację:

Producent gry Pearl Abyss, zainteresował się Polonizacją tworzoną przez nasz fansite do Black Desert. Aktualnie prowadzimy rozmowy z Daum oraz Pearl Abyss, o możliwości dodania Polskiej wersji językowej do Europejskiego Black Desert, który pojawi się w EU w 2016 Roku. Są to początkowe rozmowy z których może się okazać że zostanie dodany nasz język do gry lub nie.Aktualnie przetłumaczone mamy około 30% gry do najnowszej Wersji klienta Koreańskiego. Nad tłumaczeniem pracuje aktywnie grupa 10 osób, lecz to Wy mieliście w tym udział największy za co dziękujemy.Pamiętajcie że dalej możecie brać udział w Polonizacji Black Desert zaglądając do odpowiedniego działu na stronie.

Źródło: http://blackdesert.com.pl/nasz-fansite-kilka-informacji-oraz-cos-extra/

Co myślicie o tym?

Jest szansa i czy warto? :)