Black Desert - EU

a czym pisze o bocie do ah i transportu. Nie o botowaniu do mobow.Od bronienia spotow jest grupa/gildia dobiegaja i po sprawie, tak sprawe sie zalatiwa nie farmiac po 3-4 osoby gdzie zysk z tego jest mizerny.Chlopie ze cos sie zmienia na test serverach to normalka jak w kazdej grze. A czy cos wejdzie na relis to juz kto inny decyduje.

No przy obecnym poziomie zdobywanego expa w party to efekt jest mizerny, dlatego duża ilość osób chce to zmienić. Każdy gra jak lubi ale kooperacja w party między graczami to jest to coś dlaczego warto grać w gry MMO. Inaczej lepiej znaleźć jakąś grę solo RPG.

Powiedz mi Twoja wiedza o BD jet czerpana z jakiego źródła i co osiągnąłeś w tej grze? Bo jak czytam twoje posty, to śmiem twierdzić że grasz od około miesiąca, i uważasz się za pro gejmera.

Nigdy sie nie uwazalem za pro gejmera i nigdy nim nie bylem,brak mi na to czasu.

Wiedza jest czerpana z tego co zauwazylem na JP i RU, oraz opiniach graczy na forum BD.

No przy obecnym poziomie zdobywanego expa w party to efekt jest mizerny, dlatego duża ilość osób chce to zmienić. Każdy gra jak lubi ale kooperacja w party między graczami to jest to coś dlaczego warto grać w gry MMO. Inaczej lepiej znaleźć jakąś grę solo RPG.

Dlatego kocham ta gre za system pvp ;) na to czekam, czekamy grupa. Nie interesuje mnie pve, po za niezbednymi czynnikami. Napedza kazdego co innego CP na warach w tym wypadku ;)

A szanuje za trud innych ktorzy staraja się zmienic cos w tej grze na lepsze. Chodz nie musze sie z tym zgadzac.

Nigdy sie nie uwazalem za pro gejmera i nigdy nim nie bylem,brak mi na to czasu.Wiedza jest czerpana z tego co zauwazylem na JP i RU, oraz opiniach graczy na forum BD.

To ja ci powiem że gram w BD od OBT na KR, 17 Grudnia 2014, aktualnie mam tam 60 lv, następnie grałem na RU i wbiłem tam około 53 lv, jednak wróciłem na KR z racji Update. Znam tą grę w każdym aspekcie, widziałem co potrafią wszystkie klasy na endgame i co potrafiły wcześniej. Więc wybacz ale twoja widza jest zbyt słaba aby mnie zagiąć.

Wszystkie klasy się zmieniły po kolejnych aktualizacjach, dlatego balans ciągle trwa.

A i jeszcze jedno, Przebudzenie nie ma na celu zbalansowania klas, tylko dodania im nowych możliwości.

Tak jak pisałem wcześniej, BDO RU, otwiera przed BD nowe możliwości na co się PearlAbyss nie przygotował. Dlatego nasza wersja będzie zmieniona do wersji. Na forum nowy CM napisałem że P wybiera się do Seulu w przyszłym tygodniu ab omówić Feedback oraz CBT2.

Szczegóły poznamy w 2 tyg stycznia.

Dlatego kocham ta gre za system pvp na to czekam, czekamy grupa. Nie interesuje mnie pve, po za niezbednymi czynnikami. Napedza kazdego co innego CP na warach w tym wypadku

Dlatego właśnie piszę że ekonomia w tej grze jest skopana i to przez samych twórców. Widać że jest ona całkowicie nieprzemyślana i dlatego chcę niejako uświadomić twórców gry, że kroczą w złym kierunku. Skoro tylko grindem można zdobyć wszystko to poco reszta aktywności, bo oprócz robienia żywności większość aktywności nie ma sensu?

Zresztą dzięki misjom w której nagrodą były sztaby złota, ekonomia została jeszcze bardziej zachwiana, bo po kilku takich misjach stać było cię na w miarę eq lub na kota na RU, a ceny na AH niezmienne.

Nie probuje nikogo zagiac :D tylko stwierdzilem fakty jak to wyglada.

Cieszy gdy jest ktos kto potrafi przytoczyc argument z kwestii doswiadczenia.

A czekam na informacje co z tego wyjdzie od jakiegos czasu.

2 tygodnie jak nie pózniej, lepiej aby przedluzyli wypuszczenie na 2Q 2016 niz wypuscic cos czego nie chcemy.

PS;

dzieki za wylapanie bledu

2 tygodnie jak nie puzniej, lepiej aby przedluzyli wypuszczenie na 2Q 2016 niz wypuscic cos czego nie chcemy.

2 tygodnie jak nie puzniej, lepiej aby przedluzyli wypuszczenie na 2Q 2016 niz wypuscic cos czego nie chcemy

:D

Naszym wydawcą będzie DaumGames, który jest wydawcą BD w KR. Tam gra już ma status release, dlatego u nas też już będzie. Gra jest wolna od błędów krytycznych, tylko trzeba poprawić grę pod względem zmian PvP i PK, oraz kilka drobniejszych błędów.

Hmmm...Może zamiast pisać tutaj o tych rzeczach lepiej napisać do Nwm Deski? albo kogoś z ich ekipy jeśli mają kontakt z Wydawcą To mogą po prostu przedstawić co jest do poprawy... xD ale lepiej gdybać i kłócić się o coś co jest bezsensowne....

Hmmm...Może zamiast pisać tutaj o tych rzeczach lepiej napisać do Nwm Deski? albo kogoś z ich ekipy jeśli mają kontakt z Wydawcą To mogą po prostu przedstawić co jest do poprawy... xD ale lepiej gdybać i kłócić się o coś co jest bezsensowne....

Takie zebranie ma być 6 stycznia

No to w takim razie zaczekajmy do tego czasu naciskajmy na oficjalnym forum gry na to co nas kurka gryzie : ) bo nie ma co się kłócić xD

Do tych bardziej doświadczonych. Jak się sprawdza blader/plum?

Jeśli chodzi o debatę dotyczącą handlu przedmiotami premium, tutaj macie info:

https://www.facebook.com/blackdesertpol/photos/a.1607401769530419.1073741828.1599483346988928/1681484572122138

Na razie nic nie wiadomo, trzeba czekać do powrotu z Seoulu. Cokolwiek wówczas się dowiemy jak to będzie wyglądać.

Do tych bardziej doświadczonych. Jak się sprawdza blader/plum

Mi od razu blader przypasował i narazie sprawdza się jak dla mnie bardzo dobrze. Szybkie poruszanie, szybkie cięcia mieczem, dość sprawne radzenie sobie z mobami, jeżeli tego oczekujesz od blader to jak najbardziej jest to postać dla ciebie.

co w koncu z Cash Shopem oraz party farma?

Na razie nic nie wiadomo jak napisałem czekamy na feedback ze strony developerów.

a co z Wizardem ? tak wymieniacie do 50 lvla Tamer... po 50 lvl sorc i va... a co w takim wypadku Wizardem ?

mówicie także (piszecie - przepraszam) ze grindowanie najlepsza metoda po tych questach ? a nie można jakoś na handlu bazować swój majątek itp ?

Można na wszystkim.. problem jest taki, że pytanie jest o najszybsze. Wymieniono prosty sposób na zrobienie max lvla by ominąć ten cały tłok na spotach. Część ludzi tak zrobi a cześć będzie spokojnie brnąć do przodu za questami, zobaczymy jak to będzie wyglądać.. ja sam się jeszcze zastanawiam, bo gonitwa byle do przodu z lvlem nie leży w mojej naturze lubię iść do przodu z fabuła, odwiedzać różne zakątki gry i łapać się różnych zadań.

Znam ludzi co lvlują na handlu. Źle.. nie, bo ludzie się realizują tak jak na to mają ochotę.. kto będzie kiedy lepszy.. no tutaj moim zdaniem niezależnie od tego kto co robi, lepszy sorrki szybszy będzie ten kto nie ma życia i siedzieć będzie w grze po 20h dziennie. Tego nikt nigdy w niczym nie przeskoczy :D

Co do wizarda, to nadaje się on bardziej na grupowe pvp niż na gankowanie solo. Każdą klasą coś:D

Naoglądałem się wszelakiej maści filmików i wszystko zależy:

- od tego jakiego skilla masz ty a jakiego przeciwnik,

- od samego ekwipunku,

- od tego w jakiej sytuacji jest walka rozgrywana,

Wszystko ma znaczenie, jest to otwarty świat.. jak będziesz sobie gawędził na luźno z ludzmi na TSie bijąc błogo moby a nagle jakaś menda Ci w plecy wleci to rzadko kiedy masz czas na odpowiednią reakcję, bo jest to element kompletnie zaskakujący. To samo w drugą stronę.. może być tak, że trafiasz na człowieka, który ma 6ty zmysł, po prostu skilla pod pvp i instynktownie reaguje na zagrożenie :D

Można na wszystkim.. problem jest taki, że pytanie jest o najszybsze. Wymieniono prosty sposób na zrobienie max lvla by ominąć ten cały tłok na spotach. Część ludzi tak zrobi a cześć będzie spokojnie brnąć do przodu za questami, zobaczymy jak to będzie wyglądać.. ja sam się jeszcze zastanawiam, bo gonitwa byle do przodu z lvlem nie leży w mojej naturze lubię iść do przodu z fabuła, odwiedzać różne zakątki gry i łapać się różnych zadań.Znam ludzi co lvlują na handlu. Źle.. nie, bo ludzie się realizują tak jak na to mają ochotę.. kto będzie kiedy lepszy.. no tutaj moim zdaniem niezależnie od tego kto co robi, lepszy sorrki szybszy będzie ten kto nie ma życia i siedzieć będzie w grze po 20h dziennie. Tego nikt nigdy w niczym nie przeskoczy Co do wizarda, to nadaje się on bardziej na grupowe pvp niż na gankowanie solo. Każdą klasą coś Naoglądałem się wszelakiej maści filmików i wszystko zależy:- od tego jakiego skilla masz ty a jakiego przeciwnik,- od samego ekwipunku,- od tego w jakiej sytuacji jest walka rozgrywana,Wszystko ma znaczenie, jest to otwarty świat.. jak będziesz sobie gawędził na luźno z ludzmi na TSie bijąc błogo moby a nagle jakaś menda Ci w plecy wleci to rzadko kiedy masz czas na odpowiednią reakcję, bo jest to element kompletnie zaskakujący. To samo w drugą stronę.. może być tak, że trafiasz na człowieka, który ma 6ty zmysł, po prostu skilla pod pvp i instynktownie reaguje na zagrożenie

Sama prawda. Wizardem możesz zabić kogoś przed kim możesz uciec w 1vs1, bo jak do ciebie podejdzie to klops. Masz też skill "Sage Memory" który eliminuje ci cast speed i zaklęcia są rzucane instant. Tak możesz kogoś zabić. Problem jest taki że działa to przez 15 sec a recast wynosi 3min i 30 sec. Postać typowo pod zabawę w party i właśnie w party sprawdza się znakomicie. Rzuca buffy, leczy, nawala zaje*** DMG ale sama będzie miała ciężko obronić spot.

@edit

Zapomniałem dodać że ta postać ma wiele skilli które potrafią spowolnić, zatrzymać lub powalić wroga.

Co do zarabiania. Grindem w jednym miejscu zarobisz ponad 300k w 1h tylko zabijając mobki, zdobędziesz exp + skill pointy, a handlem żeby zarobić tyle na początku potrzebujesz kilku godzin, wozu, będziesz dostawał expa ale nie skill pointy = będziesz słabszy.

Taka jest niestety mechanika tej gry.

pytanie z innej beczki.. czy jest możliwość rozkładania itemów na materiały...coś mi się obiło o uszka.. ale nie pamiętam czy dobrze słyszałem.