@up Czyżbyś mówił/a o IX Kohorcie?
Ja bym wolał, aby itemy były przypisywane do konta.
@up Czyżbyś mówił/a o IX Kohorcie?
Ja bym wolał, aby itemy były przypisywane do konta.
Rodzynek poprzeglądaj forum black deserta(oficjala) http://origin.webcdn.theblackdesertonline.net/forum/service_live/monthly_12_2015/5674c13fcf53c_2015-12-19_61336409-656_-40_438.JPG.a4388faa900770af1b00a75339063b1b.JPG - fajnie autorka opisuje iż zakupiła na aukcjach BS. W przeciągu 3 dni cały set +15 zrobiła.
wówczas komentuj co jest bzdurą a co nie.
To samo tyczy się RU tak wyglądał początek zasyp aukcji petami gdzie kto miał więcej kasy realnej obrobił się.
@UP kasy przekazać nie można.
i nie 5 polaków, tylko duzo duzo więcej miedzy innymi u nas.
Z tego co wiem 6, Deska ma ogłosić na spotkaniu stanowisko Daum Games EU co do tej sytuacji oraz jakiś tam feedback. Do tego czasu nie ma sensu spekulować, dlatego że wersja EU/NA na szczęście jest tworzona przez community, jeśli chodzi o kluczowe aspekty gry.
1. Due to the fact many polish players from CBT1, played on the servers of BDO RU, the first suggestion is to block sale of premium items in the marketplaceEventually just make hard limit for selling this items.2.In our opinion, the party system should be fixed. Currently, when you have 2 players in the party, each of them gets about 40% experience from 1 monster.We propose to introduce a system of bonus party member:2 people in a party = everyone gets 60% EXP for 1 monster 3 people in a party = everyone gets 70% EXP for 1 monster4+ people in the party = everyone gets 80% EXP for 1 monster3.There is a problem with the missions from the Black Spirit.If you earn EXP only by killing monsters, you do not get quests from Black Spirit. Only when you talk to any NPCs suddenly Black Spirit gives you a quests.4. PK should be activated from the 40 level. Because some classes have any chances during a fight from 40 level, because they get top skills. (example warrior and ranger )5.During headstart, monsters respawn should be faster, because at the beginning of the server we will have a "battle of the monster". Classes, such as Warrior, Valkirie have no chance with Wizzard,
Feedback jaki umieściła administracja BDO PL
Zobaczymy co z tego będzie/.
@Edit
Co do tego screana co wysłałeś, gildia Grind = JustPlay na Ru. To jest ekipa Hardcore graczy którzy znają tą grę jak własną kieszeń i rządzą na RU. Wszystkie bossy itp są ich, więc wcale się nie dziwię
I jeszcze jedno, o czym pewnie nie wiesz. Ruskie stworzyli AuctionHause Bota który skupuje ci BS tylko jak się pojawiły. Zwykły gracz nie miał szans na zdobycie ich, tutaj patrz i znajdź pro graczy.
Top pewnie przejdzie na server p2p. Według nich gra tylko na EU jedna osoba z RU a botow sie nie pozbedziesz, zawsze byly i beda nie tylko ze strony ru, ale rowniez fr gildiie stawiaja je na jp np.
Top pewnie przejdzie na server p2p. Według nich gra tylko na EU jedna osoba z RU a botow sie nie pozbedziesz, zawsze byly i beda nie tylko ze strony ru, ale rowniez fr gildiie stawiaja je na jp np.
40 osób z gildi just play to europejczycy. Wiec trochę ich tutaj będzie i dobrze, bo jak na razie to żadna gildia nic nie pokazała na cbt1.
Gra ktoś na RU wersji? Chciałbym przygotować się na EU i nauczyć się grać. Przydałby się ktoś kto mógłby mnie wprowadzić.
Nie ma co pokazy na cbt, sprawdzamy co sie zmieni aby lepiej wystarowac z min. wychylaniem sie na betach oraz najmniejsza iloscia bugow. Sam feedback to casualowe prozby. Czekam jedynie na feedback z pvp i zwiekszenia colldawnu na potionach, na jeszcze wiekszy.
Nie ma co pokazy na cbt, sprawdzamy co sie zmieni aby lepiej wystarowac z min. wychylaniem sie na betach oraz najmniejsza iloscia bugow. Sam feedback to casualowe prozby. Czekam jedynie na feedback z pvp i zwiekszenia colldawnu na potionach, na jeszcze wiekszy.
od 50+ poty nic już nie dają, dlatego że nie wypotujesz się dlatego że zbyt duży DMG. Natomiast miedzy poziomami 30-45 wygrywa ten który ma wiecej potów w plecaku
Zasada jest prosta:
Do lv 50
Widzisz Tamera uciekasz lub giniesz
Widzisz Walkirie, uciekasz lub giniesz
To jest złota zasada
Po 50:
Widzisz sorca, walkirie lub rangera = giniesz
A najbardziej pasjonująca jest walka 2 gigantów:
Enjoy !
Dla tych co nie wiedzą ocb:)
Casualowe prośby? Widać że mało czytałeś forum. Jeżeli dla ciebie zbalansowanie klas, poprawienie ekonomii i zwiększenie ilości zdobywanego doświadczenia w party to casualowe prośby to co nimi nie jest? Obecny cooldown na potach (5sec) jest wystarczający, plus nie ma tych największych potionów.
Dodatkowo czemu czekasz na feedback odnośnie PvP, a nie sam napiszesz odpowiedni temat. Ja pisałem o wydłużeniu czasu oflagowania podczas PvP bo ile razy na CBT1 miałem coś takiego że koleś mnie zaatakował ale gdy zadawał sobie sprawę że mnie nie zabije wyłączał pk i spierdzielał przez 30 sec bo po tym czasie on jest bezpieczny i to ja muszę stracić karmę.
Moim zdaniem trzeba zaczekać na Oficjalną wersje gry...Bo hmmm jeśli mam patrzeć na CBT1 i uważać, że właśnie tak będzie wyglądała gra to jest coś tu nie tak...Powinniśmy znowu się powtórzę zaczekać na oficjalną wersję gry i teraz jedyne co możemy zrobić to czekać na CBT2 i spojrzeć czy nasze uwagi zostały wzięte pod uwagę i czy twórcy je poprawią.
1.exp w party jest zbedny. farmi sie solo.
2.Balans klas pisali juz na tent temat, nie sa wstanie wybalansowac wszystkiego. Balansem bedzie przebudzenie broni dla wszystkich klas.
3.Ekonomia nic nie zmieni, botowanie bylo i bedzie.
4.Feedback o pvp juz pisalismy.
feedbakow casualowych jest duzo wiecej niz tych odpowiadjacych mi, chodz nie mowie ze sa bee. Abys sie nie urazil kolego wyrazam swoje zdanie,upodobania;)
PS:
a tamer robi swoje https://youtu.be/SpkH5mC2zWI
1.exp w party jest zbedny. farmi sie solo.2.Balans klas pisali juz na tent temat, nie sa wstanie wybalansowac wszystkiego. Balansem bedzie przebudzenie broni dla wszystkich klas.3.Ekonomia nic nie zmieni, botowanie bylo i bedzie.4.Feedback o pvp juz pisalismy.a tamer robi swoje https://youtu.be/SpkH5mC2zWI
Nie no podejście do życia rewelacja widzę - nie bo i tak nie ma sensu.
Ja lubię siąść na spota z qmplem zając ogromne pole z mobami i wyżynać wszystko w takim tempie, że ten kto przychodzi w to miejsce rezygnuje, bo nie jest w stanie uderzyć nawet jednego moba.
Nie no lepiej zostawić ekonomię samą sobie, bo po co cokolwiek usprawniać i zmieniać, i tak boty będa i tak sam sobie go ustawię i będę pro... no gówniane podejście, systemy muszą być tak zrobione by ukracały boty jeszcze zanim ktoś o nich pomyśli. Jeśli sam bot sensem dużym nie będzie to i będzie ich zdecydowanie mniej. Zasada jest prosta, zapobiegać a nie leczyć, bo jak Ci poty rozpieprzą ekonomię, to będzie to samo co w GW2... przez pół roku nie dojdzie ona do siebie !
tez prawda,
za bardzo nie poprawia ekonomi chodz zobaczymy jak to wyjdzie . Wiec zakladam juz najgorsze i przyzwyczajam sie do tego.
Co do farmy co kto lubi, ja ide tam po loot wiec sie nim dzielic nie lubie
Wyzynac wolimy ludzi, a podejscie do zycia to kwestia kazdego z nas
Poczekamy zobaczymy
Dlaczego czekanie jest tak ważne? Bo stanowi istotę życia duchowego. „Szukajcie mnie, gdy się pozwalam znaleźć” – szepcze Bóg
Tak jak Dreedzik sądzę że masz podejście rewelacyjne.
No tak po co grać w party w grze MMORPG? Przecież to takie oczywiste...
No tak po co balansować klasy, lepiej żeby było tylko z 3-4 klasy OP, a resztą niech grają idioci, chociaż będzie kogo zabijać.
Ekonomia teraz jest tak świetna że 90% rzeczy nie płaca się crafrować, ceny na AH czasami to totalna abstrakcja. Do tego boty na AH i tak dalej.
Co do pvp to z obecnym balansem klas PvP od 30 lvl to nieporozumienie.
Z wami jest coś chyba nie tak. Piszecie o xp w party ale chyba zdajecie sobie sprawę, że nie w tym był problem. BD ma świetnie rozwiązany problem botów, jak nie wiecie o co chodzi to ludzie wystawiacie opinie gry po graniu w CB ??? albo RU do 50 może 52 ???? serio??
Balans na klasach ??? twierdzicie że nie ma a ja wam powiem że jest, wszystko zależy kto jak gra. Zawsze i wszędzie jest tak, że jakaś klasa jest łatwiejsza inna trudniejsza. No ale najlepiej po narzekać.
1.exp w party jest zbedny. farmi sie solo.2.Balans klas pisali juz na tent temat, nie sa wstanie wybalansowac wszystkiego. Balansem bedzie przebudzenie broni dla wszystkich klas.3.Ekonomia nic nie zmieni, botowanie bylo i bedzie.4.Feedback o pvp juz pisalismy.feedbakow casualowych jest duzo wiecej niz tych odpowiadjacych mi, chodz nie mowie ze sa bee. Abys sie nie urazil kolego wyrazam swoje zdanie,upodobania;)PS:a tamer robi swoje https://youtu.be/SpkH5mC2zWI
Człowieku co ty za głupoty piszesz!!!
1. Ta gra od początku bła nastawiona na Solo, jednak wersja RU zmieniła to trochę, ponieważ od 30 lv trzeba bronić spotów, a solo to ty możesz sobie bronić co najwyżej 1 moba. Dlatego expi się w party bo jest bezpieczniej. Na KR są takie potężne kary za PK, że nie opłaca się tam PKować, więc problem z bronieniem spotów nie występuje.
2. Nie wiem czy wiesz, ale jest coś takiego jak CTS BDO EU/NA (Closed Test Server ). Jest to test serwer do którego ma dostęp ekipa BDO oraz kilkanaście osób z np: Fansiteów. U nas taki dostęp ma Deska z blackdesert.com.pl. Z tego co mówił na Ts3, tam codziennie coś się zmienia, w postaciach i mechanice gry. Więc prace ciągle trwają i trzeba czekać.
Tamer jest OP do 50 lv, po 50 jest to piz*a. Jego miś pada na 2/3 strzały i tak się kończy tamerowanie.
3. Botowanie? Stary..... w tej grze nie ma i nie będzie botów które biją ci moby. Bot jest do AH, bardziej to macro jest które odświeża ci listę. Więc nie pisz głupot.
a czym pisze o bocie do ah i transportu. Nie o botowaniu do mobow.
Od bronienia spotow jest grupa/gildia dobiegaja i po sprawie, tak sprawe sie zalatiwa nie farmiac po 3-4 osoby gdzie zysk z tego jest mizerny.
Chlopie ze cos sie zmienia na test serverach to normalka jak w kazdej grze. A czy cos wejdzie na relis to juz kto inny decyduje.
a czym pisze o bocie do ah i transportu. Nie o botowaniu do mobow.Od bronienia spotow jest grupa/gildia dobiegaja i po sprawie, tak sprawe sie zalatiwa nie farmiac po 3-4 osoby gdzie zysk z tego jest mizerny.Chlopie ze cos sie zmienia na test serverach to normalka jak w kazdej grze. A czy cos wejdzie na relis to juz kto inny decyduje.
Powiedz mi Twoja wiedza o BD jet czerpana z jakiego źródła i co osiągnąłeś w tej grze? Bo jak czytam twoje posty, to śmiem twierdzić że grasz od około miesiąca, i uważasz się za pro gejmera.
Tak jak Dreedzik sądzę że masz podejście rewelacyjne.No tak po co grać w party w grze MMORPG? Przecież to takie oczywiste...No tak po co balansować klasy, lepiej żeby było tylko z 3-4 klasy OP, a resztą niech grają idioci, chociaż będzie kogo zabijać.Ekonomia teraz jest tak świetna że 90% rzeczy nie płaca się crafrować, ceny na AH czasami to totalna abstrakcja. Do tego boty na AH i tak dalej.Co do pvp to z obecnym balansem klas PvP od 30 lvl to nieporozumienie.
1.Moje podejscie , normalne kazdy kieruje sie wlasnym rozumem
2.Ta gra opiera sie na grindzie i pvp. Nie doszukuj sie tutaj elemntow pve gdzie w grupie cos bedziesz robic. Po za bosikami
3.Nie znam zadnej gry gdzie by tak nie bylo. Sa op klasy i te slabsze. Rebalans, inna klasa staje sie op i tak w kolko.
4.Tak jest od roku i nic tego raczej nie zmieni.
5. Tworcy tak to rozwiazali, przebudzenie broni mam nadzieje to zmieni czekam na wypuszczenie wszystkich.