Może się pojawić, ale nie musi.
Black Desert - EU
Nie rozumiem wiecznego płaczu pvp ludzi, najlepiej chcieliby zeby mozna było zabijać bez zadnych kar a z typa leciało full eq ale po jego osobistej śmierci nic, do jakiej gry teraz nie wejdziesz uslyszysz "to jest gra pvp" a jak wprowadza udogodnienia dla pve to wszyscy maja wielki ból d*py, a ja zawsze mowiłam lubisz pvp? TO IDZ SIE BIĆ Z LUDZMI KTORZY TEZ LUBIA PVP na równi a nie z pve ktorzy wiadomo sa duzo słabsi, duzo mniejszym wyzwaniem nie sa utalentowani nie maja jakichs reakcji 1000x rzeczy na sekunde wiec skupiaja sie na pve i w tym sa bardzo dobrzy
Jest to otwarty swiat, jesli nie mozna globalnie pkowac, albo jest to bardzo mocno karane to troche słabo. Nie jestem za wypadaniem itemów(chyba, ze osob pk jako kary).
Mam pytanie o warriora, (jako że pewnie nie dadzą więcej klas na start co jest żałosne - męskie będą tylko gandalf,warr i gigant), czy skill "jump thurst" (combo od "deep thurst")tez przywraca 25hp na maksymalnym poziomie? oraz jak wyglada zmiana broni na 2 reczną wiem ze na poczatku jej nie bedzie), czy to sie robi jakims skillem, dlugi cd jest tego skilla, czy mozna przezuczac caly czas pomiedzy tarcza+1h a 2h ?
Nie rozumiem wiecznego płaczu pvp ludzi, najlepiej chcieliby zeby mozna było zabijać bez zadnych kar a z typa leciało full eq ale po jego osobistej śmierci nic, do jakiej gry teraz nie wejdziesz uslyszysz "to jest gra pvp" a jak wprowadza udogodnienia dla pve to wszyscy maja wielki ból d*py, a ja zawsze mowiłam lubisz pvp? TO IDZ SIE BIĆ Z LUDZMI KTORZY TEZ LUBIA PVP na równi a nie z pve ktorzy wiadomo sa duzo słabsi, duzo mniejszym wyzwaniem nie sa utalentowani nie maja jakichs reakcji 1000x rzeczy na sekunde wiec skupiaja sie na pve i w tym sa bardzo dobrzy
Super, tylko jest jeden problem, CONTENT PvE w tej grze nie istnieje, nie ma handlu i nie ma Raidow nic, tylko bicie mobow + pvp, devi sami pisali ze ciężko im znaleźć consensus, ale prawda jest taka ze w tego typu grze, jakiekolwiek daleko idące restrykcje powodują ze jest kupa gówna a nie gra.
Wez pod uwagę, ze tutaj spekujesz kogoś, zbijasz długo karmę, a ktoś zaraz do Ciebie podbiegnie bo gra jest tak zrobiona ze się spawnujesz przy najbliższym outposcie i co?
Nie wiem, czy zmienili to ponownie, ale jeszcze parę dni temu za moba odzyskiwało się 80 karmy. To jest dużo. Bardzo szybko będzie można odzyskać straconą karmę jeśli tego nie zmniejszą.
- Rogue and Outlaw players can PvP each other all they like with no penalties.
- If both players are flagged for PvP they can fight each other with no penalties.
- The [Feud-Buff] is granted to the Target if they are killed in PvP.
- Enchant & Item loss has been removed.
W skrocie powiem tak, nie bede sie na temat tego diagramu wypowiadal, poza tym ze powiem ze jest ON NIE PRAKTYCZNY, poczekam z pelnym wyjasnieniem do konca cbt2 i tego co zrobia.
Jednakze, akcentuje ze BDO jest stricte PvP i niestety twórcy chcąc przełożyć tytuł, tak zeby odpowiadał większej ilości community(PvE gracze) skręcili w złym kierunku. Gracze Lineagea i ArcheAgea i takie np. autorytety jak Alarion i wielu innych sie bardziej na ten temat rozpisywaly, wiecej mozecie np. na forum archeagea przeczytac.
Gra nie majaca PvE Contentu, nie powinna isc w strone 50;50 bo jest to NIEMOZLIWE, ktos musi stracic(gracze PvP), a gracze PvE i tak nic nie zyskuja poza samym faktem, ze PvP gracze traca bo PvE nie istnieje.
P.S
Nie zrozumcie mnie zle, sam czekam bo L2 sie przejadlo a lubie gry PvP - mam nawet packa za 100 euro zakupionego, ale to nie zmienia faktu ze nie jestem zadowolony, bo patrzac po doswiadczeniach innych mmo, nie wrozac z fusow powiem ze to sie dobrze nie zapowiada, jezeli gra ma byc grywalna na lata.
Stary system był bardzo dobry. Można zabić do 5 osób bez kary , one traciły 2% expa i kryształy. Odbicie karmy zajmowało 2 - 3 godziny. Nikt nie używał tego bezmyślnie bo po zejściu karmy poniżej zera następowało :
Dropienie Itemów z EQ , Spadanie Enchantu , - 7% expa. PK używało się tylko po to by przepędzać noobów ze spota którzy podkradali moby. W obecnie proponowanym systemie kary są śmieszne i zrobiło się z tego Quake 3 arena.
Super, tylko jest jeden problem, CONTENT PvE w tej grze nie istnieje, nie ma handlu i nie ma Raidow nic, tylko bicie mobow + pvp, devi sami pisali ze ciężko im znaleźć consensus, ale prawda jest taka ze w tego typu grze, jakiekolwiek daleko idące restrykcje powodują ze jest kupa gówna a nie gra.Wez pod uwagę, ze tutaj spekujesz kogoś, zbijasz długo karmę, a ktoś zaraz do Ciebie podbiegnie bo gra jest tak zrobiona ze się spawnujesz przy najbliższym outposcie i co?
Skoro nie ma raidów to ta gildia pewnie przybyła na grzyby:
Rogue and Outlaw players can PvP each other all they like with no penalties.If both players are flagged for PvP they can fight each other with no penalties.The [Feud-Buff] is granted to the Target if they are killed in PvP.Enchant & Item loss has been removed.
To jest efekt jak europejskie Nooby się zabierają za balans gry o której nie mają pojęcia.
Mam dwa pytania teraz,
co daje "bound resist" i jak wygląda zmiana broni pomiędzy zwykła na tą awakening ( w czasie bicia, jak czesto można zmieniać na jak długo itp.)
Stary system był bardzo dobry. Można zabić do 5 osób bez kary , one traciły 2% expa i kryształy. Odbicie karmy zajmowało 2 - 3 godziny. Nikt nie używał tego bezmyślnie bo po zejściu karmy poniżej zera następowało :Dropienie Itemów z EQ , Spadanie Enchantu , - 7% expa. PK używało się tylko po to by przepędzać noobów ze spota którzy podkradali moby. W obecnie proponowanym systemie kary są śmieszne i zrobiło się z tego Quake 3 arena. Skoro nie ma raidów to ta gildia pewnie przybyła na grzyby: To jest efekt jak europejskie Nooby się zabierają za balans gry o której nie mają pojęcia.
Mylisz pojecia, Boss to nie Raid.
Ty wiesz na co sie urządza raidy? Podpowiem Ci, na BOSSY, zaskakujące wiem, raidy pvp beda tylko ustawiane i takie mi pasują
Ej co wy zmiany nie takie złe, teraz będzie można częściej wbijać w ludz. Skoro ma to być stricte PvP gra powinno się to ułatwiać i zachęcać a nie blokowac.
PK tylko po to, a by przepędzić z pola Janusza co moby podbieral........... No mistrzostwo
To w końcu gramy PvP czy kapustę uprawiany i łowiomy ryby ?
Ty wiesz na co sie urządza raidy? Podpowiem Ci, na BOSSY, zaskakujące wiem, raidy pvp beda tylko ustawiane i takie mi pasują
No spoko, bossik ktorego sie bije w miejscu. Whatever
Ponoć na konferencji z CM, Desia przedstawil propozycje rozwiązania problemu karmy
Propozycja Daum Games:
Jak widać, zwiększone zostały kary za PK (chodzi o 100% zniszczenie kryształu przy śmierci na PK oraz zwiększone % utraty EXPa przy śmierci pvp/pve.
Wg mnie rozwiązanie na +, ponieważ to jest gra pvp nie pve.
Jak zwiększone kary moga byc na plus?
K gwarantuje wam że ludzie będą płakać za ten system. Bo nie będzie rotacji na spotach, przyjdzie kox i pozamiatane, gratuluje Naszemu inteligentnemu community.
Przykład tego proszę, płacz ludzi by pvp było od 20 lvl bo 50 nie będą mieli co robić. GRATULACJE
W odpowiedzi BDO Polska napisała na FB, że to jest rozwiązane wypracowane przez wszystkie strony poświęcone tematyce BD.
Już tłumaczę czzemu wg. mnie na plus.
1. To jest gra PvP, nie PvE
2. Siedzisz na spocie i grindujesz, przychodzi ci jakiś typek który podkrada ci moby, więc go zabijasz, teraz mamy 2 sytuacje.
Wg starego systemu, koleś traci za śmierć podczas PvP tylko 1% expa. 1% do 50 lv to jest 1-5 min grindu, więc to jest żadna przeszkoda dla niego, więc przychodzi 2,3 5 raz i ciągle dostaje łomot, aż w końcu my staniemy się czerwoni i zacznie się polowanie na nas.
Wg nowego systemu, koleś przychodzi na spota i dostaje bułę na twarz. Traci 3% expa i kryształ w ekwipunku, ten exp to tam kij z nim ale utrata kryształu już boli, a niektóre są po 10kk +
Więc zanim przyjdzie na spota 2 raz zastanowi się 10 razy. To działa na odwrót też, lepszy gracz trzyma spota, to jest PvP a nie nerfy pod graczy pve.
Nie da się z gry PvP zrobić na siłę PvE.
Dodatkowo PK ma być dostępne od poziomu 40 ponoć, ponieważ niektóre klasy na tym poziomie dostają swoje skile pod pvp.
Rozumiem, rzeczywiście może lepiej.
No cóż... nie sądzę aby tracenie kamienia zawsze było czymś fajnym zwłaszcza ze jeśli ktoś będzie Cie gnębił ...
No spoko, bossik ktorego sie bije w miejscu. Whatever
A w jakiej grze bijesz bossa w polu np 300m? ...