Black Desert - EU

Brałeś pod uwagę mamy czas zimowy czyli +1

UTC+01:00 (czas środkowoeuropejski (CET), w okresie zimowym)

czyli 19.00 mój błąd. Dzięki że dałeś cynk i przypomniałeś mi to

Racja... nie uwzględniłem zimy.

Rozumiem że ten gender lock zostanie na stałe? Jakie postacie w przyszłości będą płci męskiej? chodzi mi o to co już jest w kr i ru. Bo tutaj jest na razie lipa... Warrior którym nie lubie grać, Mag który MUSI wyglądać staro i Gigant który wygląda troche jak nieczłowiek.

Mag nie musi wyglądać staro:

2016-02-04_21852437-6745729111.jpgwalt3-9302471489.jpg2016-01-27_546207143-2021656562.jpg2016-01-22_13926807-2548543475.jpg2016-01-27_28052803-2429786860.jpgdo każdego ma save, oraz wiele więcej. Czy będą męskie odpowiedniki ? są zapowiedziane i kreowane ale jeszcze nie dodali nigdzie. Giant nie jest człowiekiem tylko olbrzymem ;)

Hej tak ostatnio mnie korci trochę ten BD ale muszę dalej popytać.

Nie interesuje mnie system domków/craftów itd. jest to tylko opcjonalne zabicie czasu.

PvP - jaki system?

PvE - jeśli w ogóle jakieś istnieje poza zwykłą farmą.

Jeśli wszystko zależy od grindu oraz gra posiada autotracker, to tak czy inaczej nawet bez community trade będą boty! "Zostawie na noc niech nabije trochę matsów/barów etc."

Nie ma czegoś takiego jak HardCap LVL? Jest w takim razie SoftCap, gdzie się zaczyna realna rozgrywka?

Hej tak ostatnio mnie korci trochę ten BD ale muszę dalej popytać. 

Nie interesuje mnie system domków/craftów itd. jest to tylko opcjonalne zabicie czasu.

PvP - jaki system?

PvE - jeśli w ogóle jakieś istnieje poza zwykłą farmą.

Jeśli wszystko zależy od grindu oraz gra posiada autotracker, to tak czy inaczej nawet bez community trade będą boty! "Zostawie na noc niech nabije trochę matsów/barów etc."

Nie ma czegoś takiego jak HardCap LVL? Jest w takim razie SoftCap, gdzie się zaczyna realna rozgrywka? 

PvP:

PK - prawdopodobnie od 40 lv będzie
Walki o węzły, regiony zamki - 4 tyg po premierze

Arena 3 vs 3

Red Batleflied

PvE: Do contentu z valencia, głównie grind i word bossy. Wraz z Valencia trochę contentu pve przychodzi w tym instancje

Gra nie posiada teleportów, wszędzie dylasz z buta, dlatego masz taką opcję. W tej grze większość materiałów zbierają Ci pracownicy których zatrudniasz. Musisz im zapewnić odpowiednią ilość punktów pracy, oczywiście możesz sam zbierać też, ale wtedy musisz szukać ich na całej mapie oraz tracisz punkty energii, które regenerują się 1 pkt / 3 min.

Na tą chwilę masz soft cap na 50 lv ( wersja EU) oraz hard CAP na lv 60 (Wersja KR/JP). Aby wbić 0,1 % na 60 lv, trzeba tyle expa co od 1 do 60.

Rozgrywa zaczyna się po 50 lv głównie, ale prawdziwa zabawa dopiero wraz z contentem Valencia. U nas ten obszar pewnie wyjdzie do wakacji, d tego czasu trzeba się dozbroić.

Aby wbić 0,1 % na 60 lv, trzeba tyle expa co od 1 do 60.

Masakra, ktokolwiek wbił już 61+ na KR?

Masakra, ktokolwiek wbił już 61+ na KR?

nie wiem, ostatnio byl koles z 60,32

Ktoś tu się mocno mija z prawdą. PvP w KR wersji jest dostępne po wbiciu 50 Lvl na pierwszej postaci, potem na kazdej innej masz od 1 lvla. W naszej nie wiadomo jak to będzie. Z Valencją nie przychodzą instancje - wychodzi jeden dungeon ale jest on open world. Na Koreańskim serwerze nie ma harcapa 60 lvl. Valencia nie wyjdzie u nas w wakacje - w wakacje to my może dostaniemy Medie. Valencia bliżej późnej jesieni 2016.

To Ty nie zrozumiałeś Trololo, jeśli chodzi o PvP to już wiemy, że będzie ono dostępne u nas od 40lvl. Dlaczego? Bo klasy takie jak warrior i ranger dostają wtedy swoje skille pod PvP.

Mag nie musi wyglądać staro:

do każdego ma save, oraz wiele więcej. Czy będą męskie odpowiedniki ?   są zapowiedziane i kreowane ale jeszcze nie dodali nigdzie. Giant nie jest człowiekiem tylko olbrzymem 

Granie chinczykiem, jezusem, heisenbergiem czy kosmitą nie jest lepszą opcją niz gandalf :D

Ktoś tu się mocno mija z prawdą. PvP w KR wersji jest dostępne po wbiciu 50 Lvl na pierwszej postaci, potem na kazdej innej masz od 1 lvla. W naszej nie wiadomo jak to będzie. Z Valencją nie przychodzą instancje - wychodzi jeden dungeon ale jest on open world. Na Koreańskim serwerze nie ma harcapa 60 lvl. Valencia nie wyjdzie u nas w wakacje - w wakacje to my może dostaniemy Medie. Valencia bliżej późnej jesieni 2016.

Gdzieś te czary wyczytał miszczu?

To Ty nie zrozumiałeś Trololo, jeśli chodzi o PvP to już wiemy, że będzie ono dostępne u nas od 40lvl. Dlaczego? Bo klasy takie jak warrior i ranger dostają wtedy swoje skille pod PvP. 

Masz jakieś źródło? Ostatnie co słyszałem to był 30 lvl po CBT1, ale to nie było jeszcze pewne i po CBT2 może się zmienić.

Gdzieś te czary wyczytał miszczu? 

Gram na KR. Masz jakieś źródło, które przeczy temu co napisałem?

Masz jakieś źródło? Ostatnie co słyszałem to był 30 lvl po CBT1, ale to nie było jeszcze pewne i po CBT2 może się zmienić.

Gram na KR. Masz jakieś źródło, które przeczy temu co napisałem?

Tak, ale o tym się dowiesz w odpowiednim czasie :)

Jak wam poszło rejestrowanie Nick Name&Family ?

12672014_963664943728225_934276619317851

A całkiem spoko.

bdo.jpg

U mnie nawet bez rezerwacji nie byłoby problemu :)

Bez tytułu.jpg

Myślicie że Black Desert przebije Blade and Soul i będzie grą lepszą? Taką na lata? Co o tym sądzicie?

Jak wejda instancje to tak

Szukam właśnie MMO, które zatrzyma mnie na długi czas i do którego będzie sens często wracać i co robić. W którym będę chciał grindować postać i będzie to miało sens.
MMO w którym będę mógł dobrze się bawić zarówno solo jak i z gildią, w PvE jak i PvP. Czy Black Desert ma szansę być takim MMO ?

@up

To jest trochę jak Albion Online tylko w lepszej oprawie graficznej. FULL GRIND więc pewnie tak skoro masz ochotę ciągle wracać.