Black Desert - EU

http://giveaway.pl/black-desert-closed-beta-key-giveaway/

Jeszcze ~4000

http://giveaway.pl/black-desert-closed-beta-key-giveaway/

Jeszcze ~4000

biere. Zostało 1677.

Jeśli ktoś ma kluczyk i go nie potrzebuje to chętnie przyjmę na PW :) .

Zapraszam do nas, w weekend będziemy rozdawać kluczyki ;)

Zakupilem packa za 100tke, ale i tak sie wstrzymam do konca maja bo ostatnio co cos wychodzi to potem sie nie ostaje z roznych wzgledow.

@up Nie rozumiem, kupiłeś paczkę za 100 i zagrasz dopiero w maju/czerwcu?

Nadszedł czas CBT2.

<p>

</p>

<p>
	Chcesz kluczyk polski konkurs zapraszam info tutaj: <a href="https://www.facebook.com/XenoTavern/?fref=ts" rel="external nofollow">https://www.facebook.com/XenoTavern/?fref=ts</a>
</p>

Część druga konkursu wystartowała zapraszamy ;)https://www.facebook.com/XenoTavern/

Pograłam dość sporo na KR wersji i trochę na RU i jestem w szoku. Ktoś tu masakrycznie nakręca hype na tę grę i nie mogę zrozumieć dlaczego. Content PVE praktycznie nie istnieje, bo jedynym jego aspektem jest grind do śmierci, a moby to zerowe wyzwanie. Wydawca obiecał dla EU/NA trochę utrudnić rozgrywkę, ale nie liczcie na wiele. Nie słuchajcie też argumentów porównujących grind w BD do tego w L2, bo to zbrodnia, za którą powinni karać chłostą.

Jeżeli nie jesteś osobą nastawianą stricte na endgame PVP..... nie kupuj, bo się rozczarujesz.

Poza świetnym systemem walki, niezłą nawalanką PVP, gra ma także super grafikę i to tyle.

No i właśnie north odpowiedziałaś sobie na pytanie . Why ludzie mają takiego hypa . L2 tez nie mial totalnie pve a właśnie swietny system gvg oraz siege + raid bossy to trzyama ło tą gre wiec i tego ludzie oczekują od BDO . nikt nie szuak tam dobrego pve

Czy jakiś nienahypowany farmer jest mi wstanie powiedzieć czy jest co w tej grze grindzić (jeśli tak to co) bo słyszałem różne opinie a nie należę do osób co na betach wbijają max lvl ? Czy będzie to kolejne mmo utrzymujące ,,standarty'' dzisiejszych czasów czyli w tydzień max lvl , kolejne 2-3 na prawie top gear i można quitować , a content jest sztucznie podtrzymywany za pomocą daily questów albo pseudo endgame gearu praktycznie nie możliwego do zdobycia ? Czy osoba lubiąca grind się odnajdzie w tym tytule ?

Czy jakiś nienahypowany farmer jest mi wstanie powiedzieć czy jest co w tej grze grindzić (jeśli tak to co) bo słyszałem różne opinie a nie należę do osób co na betach wbijają max lvl ? Czy będzie to kolejne mmo utrzymujące ,,standarty'' dzisiejszych czasów czyli w tydzień max lvl , kolejne 2-3 na prawie top gear i można quitować , a content jest sztucznie podtrzymywany za pomocą daily questów albo pseudo endgame gearu praktycznie nie możliwego do zdobycia ? Czy osoba lubiąca grind się odnajdzie w tym tytule ?

Brak hard lvl capa. Jeśli dobrze wspominasz Silkroad, L2, Ultimę, Runescape, Tibię, Archlorda itp. to witamy w domu.

Farmisz itemy z mobów, world bossów, daily bossów, walka o spoty, oblężenia, walki gildii...

Daleko tutaj do casualowych dungeon crawlerów pokroju wowa.

Znowu gadają bez sensu.

W 99% przypadków to co farmisz to hajs (tj. zwykłe śmieciowe rzeczy z mobów, które sprzedajesz NPCom) + blackstone. Można farmić przedmioty do zakładania (jest kilka rzadkich np. ogre ring) ale szansa na dropa jest tak minimalna, że jak RNG cie nie lubi to nic ci nie wypadnie. World bossy to pryszcz, Zake zabija losowy zerg ludzi. Daily bossy? Co to? Zaka ma CD spawnu mniejszy niż dzień, więc nie wiem o czym piszesz. I tu najlepsze - walka o spoty xD Nie, karma na minusie tak boli, że bicie losowych ludzi robi ci więcej szkody niż zysku. Nie polecam.

Brak dungów to duży minus, jest to bez wątpienia najlepszy element PvE, pod warunkiem że są trudne i wymagają skilla, tutaj nie ma co robić po wbiciu eq na+15 : ) (czyli po 2 tygodniach dla NOWEGO gracza), mimo wszystko mam nadzieje że pod naciskiem ( jak to pro gracze nazywają "casualowych") graczy będą instancje, co one wam przeszkadzają? nie chcesz to nie rób ale ludzie będą mieli co robić : ) instancje nie upraszczają gry, a jak są dobre to nawet utrudnią, wszystkie dobre mmo je mają, ale oczywiście część graczy wie lepiej co jest lepsze ( oczy im się otworzą jak po 2 tygodniach nie będą mieli po co wejść do gry) Mimo tego że gra nie jest dobra dałem jej szanse i kupiłem, bo nic lepszego na horyzoncie nie ma : )

Największe minusy:

-gender lock

-zablokowany handel

-brak PvE( np. instancji)

-brak aren PvP ( normalnych 1 vs 1 nie chodzi o takie jakie są w np. Hidel)

-podejście DAUM (brak bladera na start, czym pokazali że mają w d***e dużą część graczy WG. MNIE)

-brak cyferek z tym ile dmg się zadało

-dużo ukrytych statystyk ( np. accuracy, evasion ), które nie wiadomo jak działają dokładnie ( ile dają %)

-system craftu

największe plusy:

+świetny system skilli i walki (dlatego kupiłem tą gre)

+duży ładny świat

+grafika ( xD )

+Gra cały czas rozwijana ( np. na KR są już areny PvP, ale u nas będą pewnie w 2020 : ) )

+PvP w otwartym świecie

To jest MOJA opinia, każdy może mieć inną i tą może zrównać z błotem : )

Brak hard lvl capa. Jeśli dobrze wspominasz Silkroad, L2, Ultimę, Runescape, Tibię, Archlorda itp. to witamy w domu.

Możesz powiedzieć co ta gra ma wspólnego z Tibią? PvE chyba nie, grafika raczej też nie, system walki też nie. Więc co?

To gdzie się tutaj lvluje postać jak nie ma żadnego PvE ? Tym bardziej że nie ma nawet hard lvl capa ?

Kolejny Konkurs na Klucze do CBT_2, więcej tuta: https://www.facebook.com/XenoTavern/?fref=nf
Już ruszył zapraszamy ;)

To gdzie się tutaj lvluje postać jak nie ma żadnego PvE ? Tym bardziej że nie ma nawet hard lvl capa ?

Twierdzenie, że nie ma PvE to przesada. Są normalne mobki, na których lvlujesz i grindujesz. Ba - grindowanie dla większyści graczy to będzie conajmniej 80% tego co będą robili w grze - tylko pieniędzy, a nie lvla. Poziomy do 50 lecą baaaardzo szybko. Do 55 (jak wyjdzie update z Medią) tez - wbicie 56 natomiast to już trochę roboty (a 56 jest potrzebny na awakened weapon[drugą broń dla klasy]) i każdy następny jest cooooraz wolniejszy. I to tak dla gracza poświęcająceg mało czasu to wolno = licząc w tygodniach.

Max lvl 1-2dni.

Gear "prawie top" 2 tyg +/-

Questy gildyjne w stylu - 1h zabijcie 2k szkieletów. Porąbcie 300 dębów. I tam jest dużo większa szansa na drop tych end game bizu. Praktycznie zawsze komuś dropnie z gildii podczas tego questa.

Powiem tak, zaczynając grać jesteś mega podekscytowany. Po 3 tyg nie chce Ci się już logować...

Gdyby ten system PK był lepszy... to inna gra. A tak to szkoda tracić karmę aby zabić rumuna na spocie, skoro i tak zaraz przyjdzie inny. A Ty będziesz przez 2h po krzakach mooby bił aby karme odrobić.

Dopiszę jeszcze to zdanie, zanim jakiś greenpeace BD zajarany grafiką się doczepi, że to moje prywatne zdanie, a mmo w które grałem wcześniej to l2,tera,archeage...

Aby zachęcić do zabawy i gry:

Gildia XenoTavern podrzuca tutaj kluczyk kto pierwszy ten lepszy, osoba która go wykorzysta proszę w miarę możliwości napisała że to właśnie go wykorzystała.

1D0F-F774-DB9C-498B-B046

Aby zachęcić do zabawy i gry:

Gildia XenoTavern podrzuca tutaj kluczyk kto pierwszy ten lepszy, osoba która go wykorzysta proszę w miarę możliwości napisała że to właśnie go wykorzystała.

1D0F-F774-DB9C-498B-B046

Podziekowal