Nawiązując do tematu przyjmę konto BDO bo jestem biedy a che sobie pograć xd, nie che grać na jakiś 20 programach w wersji RU.
Black Desert - EU
Znow ty ... kolejny report hf ... mam nadzieje ze tym razem bana dostaniesz...
RNG to bardzo dobra rzecz w grach typu bdo jest to fajny sposób na palenie matsów kasy, szkoda tylko że nie mogę sobie zagrać s spróbować tego epickiego systemu ponieważ nie posiadam gry jednakże jeżeli ktokolwiek ma do oddania konto do gry to ja je chętnie zabsorbuje.
Teraz, to już nie płaczę, bo dodali nowy item u kowala
http://bddatabase.net/us/item/16080/
Co do RNG... bardziej mnie denerwował fakt, że odkąd gram w BDO spaliłem 3 Mos PRI i 1 Witch PRI przy próbie robienia na duo. Zawsze próbuje na duo przy +30 fs (wiem, że cap to 35), ale ani razu mi się nie udało zrobic... Gdzie znam ludzi którzy na pri robią przy 15 fs, a duo przy 22...
Trochę, to jest irytujące, ale cóż... RNG.
A właśnie, co do ulepszania to mam 2 pytania.
Jeśli w grze jest rng, to nagle pojawiają się różne teorie (Jak te z kowalem w Metinie 2 - W Metina nigdy nie grałem, ale o kowalu, to słyszałem różne teorie Nawet ludzie pisali, że wstawali o 4 rano, żeby itemy ulepszać lol)
1. Czy przy minusowej karmie łatwiej nabija się failstacki?
2. Czy tytuły mają wpływ na szansę ulepszenia?
3. Czytałem, że w Valencii pojawiają się nowe tytuły które zwiększają szanse na upgrade i wbijanie failstackow. Prawda, to?
Ja oglądałem kilka kr czy ruskich filmików, to widziałem, że ludzie zmieniają tytuły. Tylko, że nie znam krzaczastych języków, to nawet nie wiem co to za tytuły były
Na wszystkie te pytaniaodp brzmi nic z tego co wymieniles nie ma znaczenia
Jak działa ten nowy system Bidding/Reservation auction ?
Jak działa ten nowy system Bidding/Reservation auction ?
Wybierasz itemek--> rzucasz cenę jaką możesz dać--> jeżeli pojawi się na aukcji i zaoferowana przez ciebie cena jest najwyższa to ci ląduje w WH
kasę oczywiście pobiera ci z WH jak sobie robisz rezerwację
Tu was zawiode bo system bidowania jest zbugowany i nie dziala Jak mi nie wierzycie najprosciej sprawdzic ustawiajac biding na mleko . Testowalem to na 5 roznych itemach od mleka , miesia , moghulis paska , ogre ringa , liverto w zadnym przypadku nie kupilem ani nikt inny poprostu ladowaly na aukcji w standardowy sposob i tak zostaly skupowane na B i po B a mleko lezalo na aukcji przez 5 min chociaz mialem bid . Takze trzeba czekac na fixa
Bo bid działa na kanał stawiasz bida i na tym samy kanale ktoś musi wystawić. Zawsze tak działał, ale będą to u nas zmieniać.
Teraz, to już nie płaczę, bo dodali nowy item u kowala http://bddatabase.net/us/item/16080/ Co do RNG... bardziej mnie denerwował fakt, że odkąd gram w BDO spaliłem 3 Mos PRI i 1 Witch PRI przy próbie robienia na duo. Zawsze próbuje na duo przy +30 fs (wiem, że cap to 35), ale ani razu mi się nie udało zrobic... Gdzie znam ludzi którzy na pri robią przy 15 fs, a duo przy 22... Trochę, to jest irytujące, ale cóż... RNG. A właśnie, co do ulepszania to mam 2 pytania. Jeśli w grze jest rng, to nagle pojawiają się różne teorie (Jak te z kowalem w Metinie 2 - W Metina nigdy nie grałem, ale o kowalu, to słyszałem różne teorie Nawet ludzie pisali, że wstawali o 4 rano, żeby itemy ulepszać lol) 1. Czy przy minusowej karmie łatwiej nabija się failstacki? 2. Czy tytuły mają wpływ na szansę ulepszenia? 3. Czytałem, że w Valencii pojawiają się nowe tytuły które zwiększają szanse na upgrade i wbijanie failstackow. Prawda, to? Ja oglądałem kilka kr czy ruskich filmików, to widziałem, że ludzie zmieniają tytuły. Tylko, że nie znam krzaczastych języków, to nawet nie wiem co to za tytuły były
Ten item nic ci nie da do biżuterii jest on skierowany tylko i wyłączenie do itemów +15+, u nas ma dopiero znaczenie w momencie kiedy będziesz robił z +18 na +19. Ilość tego kamienia zależy od itemu, cena itemu u npca to 1kk. Jak robiłem red nose armor na +15 to wyskoczyło mi 14 takich kamieni, także przy +19 będzie ich w pip i jeszcze trochę. Dodatkowo niezależnie od tego czy Ci się uda czy nie itemy zostają "zjedzone".
Nic nie ma znaczenia, są to po prostu dziwne teorie, które ludzie nie są w stanie w jakikolwiek sposób wyjaśnić, komuś coś wchodzi jak je zmienia i uznaje to za prawidłowość.
Im lepszy item - baiły, zielony, niebieski, złoty - tym lepiej się na nim failuje. Robiąc rebleta nigdy nie dobiłem 30 failstacków, natomiast mając już 20 wbitych spokojnie dobijałem 40+ robiąc liverto czy później Red Nose armor gdzie dobiłem z 25 na 34. Bardziej obstawiam iż jakość itemu ma znaczenie, ale w dalszym ciągu jest to rng i może Ci wsio wyjść bez nabicia 10 failów pod rząd a możesz nie wbić na +10 i mieć ponad 30 fialów.
Dredzik niestety ale sie mylisz kamienie do "safe enchantu" mozna uzywac tez na bizuteri przez co taki ring na pri nie spali sie przy nie udanej probie podbicia na duo Testowalem na bares necklach^^ Jest jednak szansa okolo 30 % ze przy failu pri zmieni sie z 0 , duo na pri itd .
Dredzik niestety ale sie mylisz kamienie do "safe enchantu" mozna uzywac tez na bizuteri przez co taki ring na pri nie spali sie przy nie udanej probie podbicia na duo Testowalem na bares necklach^^ Jest jednak szansa okolo 30 % ze przy failu pri zmieni sie z 0 , duo na pri itd .
Ten kamyk podobno działa aczkolwiek jest jakiś bug, który powoduje że nawet jak wbijesz to obniża ci staty - na forum napisali by na razie tego nie używać
Bo bid działa na kanał stawiasz bida i na tym samy kanale ktoś musi wystawić. Zawsze tak działał, ale będą to u nas zmieniać.
Dokładnie - Bid działa na kanał.
Próbowałem tak Liverto kupić i chociaż pojawiało się na aukcji to nie mogłem kupić. Później sprawdziłem że jak jest to na tym samym kanale wystawiane to działa, a jak na innym to już nie :/
/del
Chimery są spoko, choć jeśli zależy ci jeszcze na jakimś dropie, to idź na Saunile. Z Chimer praktycznie nic nie dropi.
Zmieniam zdaniem. Jak ktoś zaczyna grę, to niech od 39 do 45 siedzi na Chimerach.
Teraz właśnie leveluje Kunoichi z nudów i leci tutaj tak dużo trash itemów, że przy odpowiedniej szybkości zabijania mobów, można tutaj nawet z 5kk w godzinę zarobić.
@Ulferus Kiedy wracasz do gry? Brakuje mi streamów, jak sprawdzałeś różne spoty i na którym można najwięcej hajsu zarobić ^^
Najnowszy patch na KR
Pod weekend - byłem na urlopie dłuższym i na razie się ogarniam z pracą - do tego te walone pokemony mi czas zjadają
@Calvex Pod weekend - byłem na urlopie dłuższym i na razie się ogarniam z pracą - do tego te walone pokemony mi czas zjadają
A ja właśnie będę kończył z bdo. (W sumie, to od połowy czerwca już praktycznie nie gram).
Pewnie wrócę do gry, ale dopiero jak wyjdą awaki. Powód? RNG. Straciłem dosłownie cały (240kk) + 105 memorek, próbując zrobić liverto amulet na tri. Teraz mam Liverto na PRI, 5kk w storage i 20 memorek.
Jeden zrobi na +18 za pierwszym razem przy 30 fs, a mi się w trafiło tak, że straciłem cały gold. Obecnie mam 57 fs na koncie (a cap to 44 przy +18) #beka.
Więc nie mam zamiaru tracić miesiąca z życia, by grindować codziennie po 5h, by później, to stracić. Co by nie mówić, ale na +18 przy 44 fs jest 27% szansy na upgrade, więc może mi nawet przy 50 próbach nie wejśc xd z rng nie wygrasz
#RageQuit
A ja właśnie będę kończył z bdo. Pewnie wrócę do gry, ale dopiero jak wyjdą awaki. Powód? RNG. Straciłem dosłownie cały hajs (240kk) + 105 memorek, próbując zrobić liverto amulet na tri. Teraz mam Liverto na PRI, 5kk w storage i 20 memorek. Jeden zrobi na +18 za pierwszym razem przy 30 fs, a mi się w trafiło tak, że straciłem cały gold. Obecnie mam 57 fs na koncie (a cap to 44 przy +18) #beka. Więc nie mam zamiaru tracić miesiąca z życia, by grindować codziennie po 5h, by później, to stracić. Co by nie mówić, ale na +18 przy 44 fs jest 27% szansy na upgrade, więc może mi nawet przy 50 próbach nie wejśc xd z rng nie wygrasz
Popatrz na to z tej lepszej strony nazbierałeś już prawie fs na próbę TeT
Powróciłem do BDO po 2 miesiącach i przyznam, że całkiem fajnie się teraz gra. W końcu dali system daily reward, więc codziennie dostajemy jakąś nagrodę za zalogowanie się do gry (Aktualnie dostajemy 1sharp, 2 hard, 10bs i 1 mem), więc są to przedmioty które każdemu się przydadzą.
Jest też minigierka w którą można zagrać 5 razy dziennie - tak to wygląda.
Za pierwszym rzutem wpadł mi jakis item który sprzedałem za 5kk, a za drugim 700 lt
Exp weekendy... aż do wyjścia wszystkich awaków, będą organizwane exp weekendy (bazowo bodajże jest to +50%)
A najważniejsza zmiana, to chyba system PK. Jeszcze tego nie testowałem, ale pustynia, to prawdziwa gratka dla ludzi uwielbiających PK. Wiadomo, jak ktoś przegnie, to w trafia do więzienia z którego można uciec
Największa wada? Dużo mniej ludzi. Wiadomo hype na BDO już minął do tego zmiany w IS które nie każdemu się spodobały. Tak czy siak, gra cały czas się rozwija
Ty chyba na bieżąco jesteś z BDO, więc co ciekawszego się zmieniło w ciągu ostatniego miesiąca-dwóch? Te Imperial NPC u których można sprzedawać ryby po 250% ceny są na stałe? I ile takich ryb można u nich sprzedać? 30? W bossach coś się zmieniło? Ponoć jakiś quest na kzarke jest, ale nie wiem czy to nie fake xd