co się zmieniło?
https://www.facebook.com/blackdesertpol/
Oraz
na tych portalach znajdziesz info co sie aktual;nie zmienilo dzieje.
co się zmieniło?
https://www.facebook.com/blackdesertpol/
Oraz
na tych portalach znajdziesz info co sie aktual;nie zmienilo dzieje.
https://www.facebook.com/blackdesertpol/ Oraz Babagra.pl na tych portalach znajdziesz info co sie aktual;nie zmienilo dzieje.
O dzieki. Na tym babagra news całkiem fajnie napisany, bo u nas (czyli na mmorpg.org.pl) 3/4 newsa, to narzekanie na p2w xd
Spox, polecamy sie na przyszlosc
Jak walne brand na liverto, to będę mógł je potem sprzedać?
Niet ;( lipa wiem
Moze kogos ten wywiad zainteresuje
Całkiem możliwe, że kiedyś zobaczymy Black Desert na konsolach, ale na razie skupiają się na stabilizacji gry pod PC.
Nowy event
Jak ktoś zamierzał wrócić do gry, to teraz ma świetną okazję.
Trochę trwało zanim odzyskałem możliwość logowania się -reset hasła nie działa, zero kontaktu z administracją... wręcz cudownie.
Cieszy mnie rozwój gry. Oczywiście rzeszy hardkorów nie do końca, szerzące się boosty itd. popychają tą dolną część drabinki do góry, jednak zapominają iż im też kapsa rośnie :D.
Dawno żadna gra nie uraczyła mnie taką dobrocią a co najciekawsze i najważniejsze... w nic innego nie chce mi się grać. W każdym nowym czy przyszłym MMO widzę tylko uchybienia i braki elementów, które są bardzo dopieszczone w BDO. Jak patrzę na ten HYP względem Revlation czy Bless to tylko śmiać mi się chce, nie chodzi o to, że ludzie robią z siebie debili czy gra jest totalnym crapem, bo przecież każdy z Nas lubi i oczekuje od gry czegoś innego.
Patrzyłem ostatnio i na bless i na revelation - w ogóle taka kasa poszła na to MMO i dalej się zastanawiam ... na co - i byłem kompletnie zniesmaczony, głównie moje oczy powędrowały w stronę animacji samej postaci... i powiem jedno, żadna z tych gier nie ma co się nawet z BDO porównywać, jeszcze jak doszedłem ostatnio do materiałów, w których pokazywano iż ruchy, walkę itd. nagrywali przy pomocy moution-capture to mi ręce opadły, nie sądziłem że w BDO zastosowano taką technikę:D.
Jeśli są osoby, które lubią grać, dla których ważne jest by oddać się jednej grze, dodatkowo nie szukają w grach instancji, świętej trójcy czy obwarowań związanych z dziennymi zadaniami wszelakiej maści to w BDO znajdą swoje miejsce. Osoby, dla których lekko-casualowany grind nie jest straszny -2h dziennie na spocie i ciśnie się do przodu na spokojnie, dla których manipolowanie rynkiem jest ciekawym zajęciem, które w grach nie uważają iż craft, handel, hodowla, łowienie czy hunting a nawet rozmnażanie koni są elementami zbędnymi i nie produktywnymi, znajdą tu swoje miejsce.
Jest to gra, w której od x czasu do end-gameu nie da się dojść. Jej obecny kontent jest ciągle powiększany a twórcy już mają plany na rozciągnięcie go do lvlu 80. Gra, w której po zakupie gry po miesiącu czy dwóch nie siedzimy w stolicy i nie czekamy na group-findera czy na wydanie kolejnego dodatku. Gra w której ciągle coś robimy, przemierzamy ciągle ten wielki świat by robić wiele różnych rzeczy.
Coraz częściej zauważam iż hejt wylewa się zazwyczaj od ludzi, którzy albo zbyt wiele oczekują, oczekują rzeczy od gry która nigdy ich mieć nie będzie a sami siebie wprowadzili w błąd nie doczytując konkret rzeczy, hejt za to, że sobie sami w grze nie dają rady.
Daleko szukać nie muszę, co rusz trafiają do mnie komentarze typu:
- Co to !@#! jest, gra grindownik a questów od zarąbania, fabuły nie da się zrobić, bo trze "machać" do NPCów, jak to ogarnąć,
- To ja muszę zwiedzać świat, by energie otrzymywać,
- ja p#$% co to jest grind czy gra o zdobywaniu wiedzy,
- Nie ma to jak dać ziarenko nadziei z questem na bossową broń, gdzie po zabiciu bosa nie ma gwarancji na quest item,
- Ja tego powoli nie ogarniam, co chwila jest coś dodawane, a ja się gubię jak mam wycrafcić sobie piwo,
Smaczków TSowych, czatowych i innych jest dziennie od zarąbania, ludzie czytają pierdzielnięte opinie o grze, proszą o guesta, kupują grę a po miesiącu zastanawiają się, skąd ludzie biorą takie chore informacje o grze. Oczywiście wszystko zależy od człowieka i jego gustów.
Prosty przykład z dzisiejszego newsa o "kosie", nosz kufa jak można mieć pretensje o taki a nie inny awakening od ludzi, którzy przed rozpoczęciem gry kierowali się gameplayami sorcki, przecież zanim nasza gra ruszyła to sorcka już dawno w KR biegała z kosą.. nie rozumiem ludzi. Sami nie sprawdzą, nie dojdą do konkretnych info a potem hejt .
---
Sorki musiałem się "wylać"
PS: Posiadam Guest Passy jakby, ktoś chciał.
Panowie da się ustawić, tak aby nie doczytywało tekstur jak drzewa, trawa i obiekty? Bo czuję się wtedy jakbym grał w grę z 90 ....
Panowie da się ustawić, tak aby nie doczytywało tekstur jak drzewa, trawa i obiekty? Bo czuję się wtedy jakbym grał w grę z 90 ....
Nie da sie, taki silnik... ;/
Kiedys myslalem, ze moze zmiana na ssd pomoze, ale to samo jest.
wina kompa, za szybko się poruszasz a za wolno ładuje Ci tekstury, świat jest otwarty nie ma żadnych instancji, więc niestety musi silnik działać kompromisowo, nie możesz mieć wszystkiego załadowanego od już, bo ramu Ci by zabrakło w slotach .
Dopiszę tylko iż chodzi o zasięg widzenia, im dalszy zasięg tym szybciej musi ładować teren, więc to co jest blisko jest już dawno załadowane, jednak siada to na wydajności gry. Jak już mówiłem - komp.
a da sie jakoś wyłączyć te wszystkie efekty swietlne podczas walki? Bo gra nawet mnie interesuje ale te fajerwerki to za duzo jak na moj gust.
Wiesz co, że nie mam pojęcia... to że innych efekty skilli można wyłączy to wiem, ale czy swoje ... hmm raczej ciężko.
nie wiem też jak blisko masz kamerę przy swojej postaci, im bliżej tym efekty wizualne są mocniejsze. Bankowo nie gra się tak blisko z kamerą jak ma się to na filmikach z gry.
PS: Proszę nie pytać się za ile sprzedam Guest Passa, to mnie lekko obraża. One są do rozdania a nie do sprzedania. Pozostał jeden klucz. Pozdro.
ssd+16 giga ram ddr4 ale widocznie trzeba mocniejszej maszyny:D
pokazujesz magazyny a nie maszyny przerobowe.. możesz mieć najszybszy dysk, 1000gb ramu jak Ci proc nie wyrabia CPU czy GPU też tutaj muszą popracować, Field of View jest też istotny.
Najmocniej zaludnionymi miejscami są miasta, tam jak wpadasz pędem na koniu to może być problem.
Nagrałem szybki filmik jak to u mnie wygląda. Najczęściej renderującymi rzeczami są npce i ludzi - kropki widać a człowieka ni, ale to w mieście. Uciążliwe.. nie, zauważalne.. jak się nad tym skupisz... ale czasy kiedy zatrzymywałem się na płocie czy innym czymś bo mi się nie zrenderował dawno minęły.
Może i głupie pytanie, ale jak mogę zmienić region na amerykański na stronie by kupić grę za dolary, a nie euro? Szukałem już chyba wszędzie i nic nie ma .:/
Może i głupie pytanie, ale jak mogę zmienić region na amerykański na stronie by kupić grę za dolary, a nie euro? Szukałem już chyba wszędzie i nic nie ma .:/
jak pamiętam to podczas składania zamówienia podaje się swoje dane to wybierało się kraj pochodzenia USA i wtedy rozlicza się w USD.
@Kombat Taka przecena, że aż żal nie kupić.
Dokładnie, dopiero przy zakupie macie USA i płacicie w dolarach. Z perłami jest tak samo.
3k pereł wychodzi coś 122 zł, zalezy jaki kurs.
Poprawiła się coś sytuacja na officialu bo kurde na privie takie tłumy i zero item shopow ani nic i tak pytam bo jednak global to global zawsze prędzej update jest