Black Desert - EU

Poprawiła się coś sytuacja na officialu bo kurde na privie takie tłumy i zero item shopow ani nic i tak pytam bo jednak global to global zawsze prędzej update jest 

To jest priv black deserta? :o Jak tam stoja z patchami? Valencia/awakeny sa? Troche mnie zainteresowales bo do kakao jakos kurcze zaufanie stracilem :P

@KruczqUpdate wchodzą w ten sam dzień co na wersji od kakao. Ogólnie jest okej, ale prywatny serwer jak każdy ma swoje bugi i to nie w jakiś małych ilościach. Mówię o ogrefest.

@KruczqUpdate wchodzą w ten sam dzień co na wersji od kakao. Ogólnie jest okej, ale prywatny serwer jak każdy ma swoje bugi i to nie w jakiś małych ilościach. Mówię o ogrefest.

Jak tam z populacją teraz na Ogre?

@Averocker z 20 osób skoczyło średnio do 80 gdy sam serwer nie ma nigdzie reklam, ale po alfie DEVi pisali, że zaczną reklamować serwer a teraz starają się wyłapać bugi grając razem z graczami.

Praktycznie codziennie możesz zobaczyć Ataraha i pogadać z nim, ogólnie tak szybciej niż przez forum. ;p

Oby twórcy serwera nie skończyli jak twórca bota do BDO :P Chociaż w sumie... czemu nie...

Global ma się bardzo dobrze, nie ma pustek, a by dostać się na najlepsze spoty trza mieć i szczęście i gear - nie wiem jak na innych serwerach, ja mówię tylko o Jordine.

Jak to w większości gier, największa populacja jest w weekendy, aczkolwiek w BDO postacie są pologowane po 24/24.

Sie poczeka az troche bardziej rozwina ten serwer i obadam. Na globala wracac nie mam zamiaru :P

Ja zawsze myślałem, że na Croxus gra najmniej ludzi, a dość często ich channele są na żółto xD

A tu najbardziej OP ring w grze :D

jV7lDLc.png

Czy jest juz ninja na eu?

ta

Klasy są dostępne wszystkie. Awak. dopiero wprowadzają na dzień dzisiejszy Warrior,Sorceress oraz Berserker w tą środę.

Wiadomo, przynajmniej mniej więcej, kiedy wejdzie awakening witch?

Wystarczy wziąć kalendarz i podliczyć klasy i co drugą środę:P

Witch/Wizzard - 21.12.2016.

To jest data wydania patcha, jeśli będą się trzymać planów wydawania broni co 2 tyg. Nie jest wykluczone iż w czasie październik - listopad przyspieszą, ponieważ planują na koniec roku wydać jeszcze ten content morski. Do tego prócz smoka, który zawita zapewne wraz z berserkiem to już nic nie będą dodawać, bo tak w sumie nie ma co ;]. Możliwe iż wszystko zakończy się na koniec listopada.

Problem polega jeszcze na tym iż Witch i Wizz mają być wydani tego samego dnia, tak jak inne klasy parowe "blader/plum, kuno/ninja", natomiast Wiza jeszcze nie ma w KR. Został zapowiedziany w wywiadzie koreańskim na październik... daty ni podano. Zazwyczaj starają się utrzymać ~1mc przerwy między awakeningami teraz.. także przewidywany czas to 6.10 lub 13.10 -czwartki. Nawet jakby nagle po berku zaczęli wydawać awakeningi co tydzień to czek nas co najmniej 5 tyg. jeszcze... także i tak czy siak gdzieś w listopadzie. Niemniej jednak z Witch i Wizz mogą mieć największe problemy bo są to awakeningi świeże... przez co zapewne by do nas dotarły muszą zostać dopracowane .. jakby jakieś bugi... oraz przerobione na nasz region. Im później Wiz wyjdzie w KR tym później trza się spodziewać u nas. ...

Nie przejmuję się tym.. świadomie wybrałem klasę, o której awakeningu nie było jeszcze wtedy w ogóle mowy.

Info o następnych aktualizacjach

http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/115327-here-is-content-that-is-coming-the-future/

Valencian Grind Spot Revamp - no w końcu... Obecnie na Valencii mało kto expi, oby ta zmiana do nas doszła jak najszybciej.

Info o następnych aktualizacjach 

http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/115327-here-is-content-that-is-coming-the-future/

Valencian Grind Spot Revamp - no w końcu... Obecnie na Valencii mało kto expi, oby ta zmiana do nas doszła jak najszybciej.

Jest dużo osób expiących na Valenci. Wiem bo sam na niej siedzę i muszę szukać kanałów do expa. W weekendy jest jeszcze gorzej.

Gościu nie powiedział mi nic czego jeszcze nie wiem.

Myślę iż ten filmik ucieszy każdego Wizarda

eb22c86fad2e4d0e924cbada9d6f4eba.thumb.p

ta gra nie miała umierać przypadkiem?

No cóż... Jak każda gra i w KR ludzie grali po pewnym czasie mniej. Trzeba pamiętać iż ludzie w KR grają w tą grę już ponad 2 lata... ostatnim patchem z jakimkolwiek "combat" contentem był Valencia part II. Od tamtego czasu jedynie awakeningi, drobne zmiany, niedawno nowy boss no i kontent exploracyjno gildiowy - ocean.

Nie ma co się dziwić że ludzie grali stosunkowo mniej - do tego lvl 59-62 to w korei średnia.

Teraz ludzie wracają, bo w KR szykuje się nowy kontent zwany KAMASILVĄ wraz z nową klasa. Mają multum eventów, które ich boostują.. grear lvl sp etc. Ludzie powracali i grają.. nie ma się czego dziwić.

Nasza wersja posiada mniej kanałów z 3 serwerów niż jeden wieki koreański serwer. Nie wiem czy połączenie ludzi dałoby takie liczby w godzinach szczytowych co Crowdedy w KR.

Kolejnym elementem jest fakt, że ludzi zniechęcił grind, RNG oraz nawał tego wszystko. Pamiętajmy, że to co KR dostała przez 28 miesięcy u nas wyląduje w okresie 9 miesięcy, ludzie mają mniej czasu na cokolwiek, a kto mało gra to strasznie odstaje od reszty... stąd i u nas coraz mocniejsze boosty do expa, rozdawanie bosów wrzucanie elementów gry tak by boostnąć tych nowszych i powracających graczy.

Zaznaczyć iż w KR przeciętny koreańczyk miał większe możliwości "zboostowania" swojego lvlowania poprzez ogólnodostępne scrole w cenach przyjaznych płacącym :P a to wszystko za sprawą f2p.

U nas gracz musi jechać na tym co sobie sam wyskrobie.. a scrole ma tylko raz na 3 dni i to na 1h.

Gra nie jest łatwa by być "top", płacący ludzie mają łatwiej, jak wszędzie ale czy osoba grająca po 2h dziennie ma jakiekowlie realne szanse z gościem grającym po 10-14h.. nawet jeśli wywali tysiące € to czasu gry nie kupi ani nie zniweluje RNG..... by szanse były równe to wersja p2p się kłania... ale patrząc realnie kto by teraz w grinderze siedział w wersjach p2p....

Tylko z jedna rzecz musze sie nie zgodzić to RNG! Tak na naprawde to ono czasem działa na korzysc tych co graja mniej lub dosc pozno zaczeli ewentualnie wrocili do gry po przerwie. Do tego kolejny pathe troche mieszaja w eq i zmuszaja starych graczy do zmiany sprzetu a co z robic ze starym ? sprzedac, kto kupi ? nowy/wracajacy gracz. Znam taki przypadek i w tym wypadku Ci nowsi stopniowo doganiaja czolowke bo maja calkiem dobry sprzet a nie traca kasy na plusowanie sprzetu, FS czy disco.

Tak jak powtarzam to caly czas to gra nie na miesiac dwa czy trzy, nawet jesli masz malo czasu tutaj trzeba poprostu grac i byc wytrwalym. Podobnie bylo w l2, zrob nowa postac i staraj sie dogonic top10 ? Ludzie probouje nie jest to latwe ale sie da !

Aż nie wiem co napisać... Miesiąc czekania na boss armor i jak zwykle musi być zbugowany.

Nie wiem kto odpowiada za sprawdzanie patchy, ale ostatnio coraz więcej idiotycznych błędów w grze.

Powinni zmienić ten box na taki, żeby każdy wybrał sobie sam armor jaki chcę, a nie ładują te zjebane rng gdzie tylko się da. Nie wiem... Rng tych azjatow podnieca, że wszędzie to ładują?

to jest koreanska gra jak wiadomo azjaci lubuja sie w hazardzie (idz do pierwszego lepszego kasyna w europie i 80% to beda azjaci) + to ze hazard w korei jest delegalizowany wiec juz sam masz wytlumaczenie czemu tyle rng. po prostu koreanczycy to kochaja

Powie mi ktoś na którym z serwerów steama gra najwięcej polaków?