Black Desert JP (Japonia) - Guide

Mam problem nie umiem dokonczyc rejestracji jak klikam w link potwierdzajacy to wyskakuje miBłąd nastąpi w momencie rejestracji członkostwa.※ przez Twoich problemów z sieciąTen ekran jest możliwe, że jest wyświetlany.Naprawdę przepraszam, po upływie 24 godzinProszę ponownie przeprowadził procedurę rejestracji członków.(tłumaczenie google)Co robic?

Ciągle ten sam problem, czy wy naprawdę nie umiecie czytać? Przejdź na poprzednie strony na forum to się dowiesz że zbyt wiele osób zakładało konta z tego IP na VPNie, zmień VPNa i spróbuj ponownie.

Pobrałem i po otwarciu był w nim 2 znaczące pliki PmangLauncher i PmangDownloader reszta rozszerzenia plików.

Oczywiście wspomnę, że oba nie działają bo wyskakuje błąd.

Witam , a czy ktos mial poroblem z czcionka w grze ? w sensie jest mala i niewyrazna. mial ktos taki problem jak tak to prosze o odpowiedz - Pozdrawiam

Zapytam w prost bo nie mam czasu siedzieć tu 24/7 i czytać te 30 stron. Pliki podane na 1 stronie dalej są aktualne czy nie?

Są aktualne. Kliknąłeś na ten zielony przycisk który pobrał addona i zainstalował aktualizację?

Pobrałem i po otwarciu był w nim 2 znaczące pliki PmangLauncher i PmangDownloader reszta rozszerzenia plików.

Gry nie włączasz przez pliki tylko przez stronę tak więc te pliki się nie uruchomią.

Pobieram wszystko jeszcze raz. Jeżeli znów będą błędy trzeba czekać na eu. :(

W ten sposób nie pomagasz. Ty nie wiesz, ale ktoś inny, bardziej dociekliwy, ktoś kto pomaga bez durnej ironii może wiedzieć.Może ktoś napisać jak przebiegał proces patchowania? Też szło tak cholernie wolno? Jakieś pomysły?

Ja wyłączyłem VPN po pokazaniu się pierwszego splasha od pmang launchera/downloadera, wtedy uruchomił się patcher, ale szło już na moim łączu.

Samo ściąganie tych plików *cab trwało jakieś ~20 min, potem patchowanie trwało jakieś 5-10 min, co nie zmienia faktu, że wyskoczył mi błąd z 3-4 razy, że jakaś zła ścieżka patcha, ale po uruchomieniu patchera kilka razy zakończyło proces aktualizacji i gra działała normalnie.

Kolegom z TSa ruszyło normalnie, więc tylko ja miałem pewne niedogodności z tym.-.-

@Bezedurassie

Pliki są pewnie starsze niż te, co są teraz do pobrania na stronie, jak ja pobierałem z oficjalnej strony to gra miała jakieś ~18,6GB, teraz ma 19,4GB, ale czy ktoś miał starszą, czy nowszą wersję to jedyna różnica była w tym jakiego rozmiaru będzie potem do pobrania patch po instalacji gry, więc wszystko powinno działać.

@Szelma

Jakbyś potrafił czytać to zauważyłbyś że chodziło mi o głupią Antycheatową aplikację Xigncode3 a nie o grę, ale dużo ludzi ma z czytaniem problem, stąd już prawie 30 stron w temacie.

Wracając do wątku. Nie zauważyłem żeby mi się coś pobierało po użyciu opcji 64bit na stronie. Dodam że 2x instalowałem grę i zawsze było tak samo. Czy to może być problemem erroru o podejrzany program z Xigncode3? Trochę to dziwne bo raz error wywaliło dopiero jak już wszedłem do gry, a przeważnie wywala od razu po napisie Pearl Abyss...

Ile miejsca zajmuje wasza instalka? Moja 18,7 GB. Może ten cały patch jest problemem, chociaż raz już zalogowało mnie do świata...

Tylko wtedy co może być przyczyną nie instalowania się patcha

Po sciągnięciu patcha tego 2gb zacina mi sie na jakis 50 kb i tyle nic sie niedzje juz z 3/4 razy to restartowałem i zawsze to samo może to przez to że nie instalowałem black desert na dysku C?Proszę o pomoc!

@SzelmaJakbyś potrafił czytać to zauważyłbyś że chodziło mi o głupią Antycheatową aplikację Xigncode3 a nie o grę, ale dużo ludzi ma z czytaniem problem, stąd już prawie 30 stron w temacie.Wracając do wątku. Nie zauważyłem żeby mi się coś pobierało po użyciu opcji 64bit na stronie. Dodam że 2x instalowałem grę i zawsze było tak samo. Czy to może być problemem erroru o podejrzany program z Xigncode3? Trochę to dziwne bo raz error wywaliło dopiero jak już wszedłem do gry, a przeważnie wywala od razu po napisie Pearl Abyss...Ile miejsca zajmuje wasza instalka? Moja 18,7 GB. Może ten cały patch jest problemem, chociaż raz już zalogowało mnie do świata...Tylko wtedy co może być przyczyną nie instalowania się patcha

Moja 19GB (rozmiar na dysku: 20,444,327,936) z eng patchem.

Jeśli nie ustawiałeś w ustawieniach regionalnych na Japoński, to może sprawdź, czy to pomoże, jak to już robiłeś to nie wiem, co może być powodem, u mnie 3 osoby nie miały problemów z grą.

Bez większych informacji to możemy sobie tylko zgadywać, pozbieranie informacji o PC na których instalowało się normalnie, a na których ludzie mieli problemy, to wtedy można jakoś wyszukać sensownie przyczyny, ale ja się za to zabierać nie będę.

Witam , a czy ktos mial poroblem z czcionka w grze ? w sensie jest mala i niewyrazna. mial ktos taki problem jak tak to prosze o odpowiedz - Pozdrawiam

Raczej nic się na to nie poradzi. Buttony i ramki przygotowane są do napisów japońskich, wiec nasze tłumaczenia wychodzą poza nie. Jeżeli coś masz mało wyraźnie to spróbuj powiększyć sobie UI, jest taka opcja, może będzie lepiej. Mnie denerwują te podpowiedzi, co robić jakim klawiszem, które wyskakują obok postaci. Da się to wyłączyć? Próbowałem wyłączać pomoc, itp.,ale nic nie pomaga. Może pomijam jakąś opcje?

会員登録エラー

会員登録時にエラーが発生いたしました。
※お客様のネットワーク上の問題により
この画面が表示されている可能性がございます。

誠に恐れ入りますが、24時間経過以降に
改めて会員登録手続きを行なってください。

Mam taki problem przy rejestracji to chyba oznacza że nie mogę się zarejestrować a VPN i zmienione na IP Japan i nic zero reakcji. Ktoś coś kmini dlaczego ?

Ja mam oto taki problem. Jestem podłączony do VPN ale komputer nie może zidentyfikować sieci ,przez co ciągle mam polski ip.

http://zapodaj.net/2b3c057281119.png.html

会員登録エラー会員登録時にエラーが発生いたしました。※お客様のネットワーク上の問題によりこの画面が表示されている可能性がございます。誠に恐れ入りますが、24時間経過以降に改めて会員登録手続きを行なってください。Mam taki problem przy rejestracji to chyba oznacza że nie mogę się zarejestrować a VPN i zmienione na IP Japan i nic zero reakcji. Ktoś coś kmini dlaczego ?

Prawdopodobnie zabespieczenie na IP. Z jednego IP zostało założone dużo kont i wymyślili coś takiego, trzeba próbować do bólu mi to zajęło 2 dni :S ale w końcu się udało

To pytanie pojawia się na co drugiej stronie. Uważam, że powinno znaleźć się w pierwszym poście dla dobra nas wszystkich :) Odpowiedź vactrasa jest prawidłowa tak samo jak odpowiedzi jego dziesięciu poprzedników. SoftEtherVPN jest całkiem dobry, musisz tylko znaleźć mało zużyte IP w dniu dzisiejszym i nie będziesz mieć żadnych problemów z założeniem konta. Możesz też próbować z innymi VPN-ami, tych darmowych jest całkiem sporo, a do rejestracji wystarczy nawet wersja trial.

Może zadam głupie pytanie, ale instalujecie grę klikając BlackDesert_live tak? czy rozpakowujecie to BlackDesert_live_1 i dopiero? Instalowałem grę już 2x tylko klikając BlackDesert_live i niby działała ale potem był problem z Xigncode3 więc wolę się upewnić.

Po instalacji wchodzę na stronę do logowania i pobieram addon po czym klikam na czerwony przycisk bo 64bit.

Chciałem się tylko upewnić czy oby na pewno robię wszystko w dobrej kolejności, bo nie mam już pojęcia co robić, straciłem wczoraj cały dzień i najdalej doszedłem do zrobienia postaci i zalogowania się na 10 sekund i Xigncode3 się odezwał...

@up

Jeżeli wszedłeś do gry to nie jest na 99% błąd spowodowany instalacją. Gdybyś źle to robił, to nie mógłbyś wejść do gry. :)

Próbuj powyłączać programy działające w tle. Być może Xigncode widzi je jako hacki, czy cuś. :) Nie wyrzuca Ci żadnego komunikatu przy tym ?

Pytanie potrzebuje VPN by grać czy mogę go wyłączyć jak już wejde do gry?

Pytanie potrzebuje VPN by grać czy mogę go wyłączyć jak już wejde do gry?

Potrzebujesz do gry.

A więc tak.. Nie chce nic s.....lić znów więc zapytam po prostu . Po pobraniu tych dwóch partów z 1 postu i po instalacji pliku ze strony (2.3mb) wystarczy odpalić gre przez strone? I z plikami bd live bd live_1 nic nie robic?

Rudość nie radość ale pewność jest złotem.