Black Desert JP (Japonia) - Guide

@nezha

Jak pobierasz 2 party z ich serwera, to przez menagera pobierania, ponieważ gdyby Ci przerwało pobieranie to zawsze możesz je odnowić. Ewentualnie torrent i program qTorrent

@T4l4rWielkie dzięki. Faktycznie, wystarczyło tylko zaznaczyć drugą opcję, ale sam wolałem nie eksperymentować, bo nie mam pojęcia o tych sprawach. A mam jeszcze kolejne noobskie pytanie. ;/ Te 2 party do pobrania, to trzeba przez ten manager pobierać, czy jak? Przepraszam za kłopot.

Pobieraj z torrenta z oficjalnej strony idzie jak krew z nosa z oczywistych powodów.

Czy wiadomo już coś odnośnie serwerów lub czy community mmorpg wybiera się na jakiś konkretny serwer ? (Zawsze to jakoś raźniej )I co z Nowym Fanpage o którym była mowa na streamie ?

Jeśli chodzi o community to możemy stworzyć ekipę do gry na Black Desert JP. J już znam grę jak własną kieszeń więc mogę pomóc

Bliżej piątku coś zorganizujemy.

Jeśli chodzi o FanPage to się robi :P nie wiem dokładnie kiedy zostanie wydany , trzeba uzbroić się w cierpliwość.

@Deska.

Mam takie pytanko.

Jest możliwość uruchomienia gry już tera? Wiem że serwery są wyłączone ale chce się dowiedzieć jak się to robi dokładnie przez stronę ponieważ jak tylko uruchomię grę ze skrótu który sam się pojawił, to otwiera mi się główna strona i nic więcej. Jest to jakiś błąd czy jest po prostu za wcześnie?

Za wcześnie - dopóki są prace na serwerze, nie ma możliwości odpalenia gry gdyż póki co grę można odpalić tylko via WWW.

btw. jaki jest sens grania w Black Desert ?

jak nie ma top gearu (czyli rozumiem nie ma żadnych rankingów, wyróżnić się pod względem PvP / PvE nie da...)
rzemiosło też jest dla rodziny ...

zbieranie złota nie da się transferować itp... mmm

btw. jaki jest sens grania w Black Desert ? jak nie ma top gearu (czyli rozumiem nie ma żadnych rankingów, wyróżnić się pod względem PvP / PvE nie da...) rzemiosło też jest dla rodziny ... zbieranie złota nie da się transferować itp... mmm

Chodzi o to zeby zobaczyc jak gra wyglada. Nacieszyc oko. Sprawdzic czy komputer daje rade.

Nikt nie bedzie sie scigal o itemy na japoncu z 250pinga.

Jeśli ktoś ma ogromne problemy z odczytaniem kodu do przepisania, podsyłajcie ssy na pw to pomogę.

A ja radzę po prostu looknąć na to, to nie boli http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/28/Table_hiragana.svg/2000px-Table_hiragana.svg.png

A ゐ (wi) i ゑ (we) nie jest już stosowane, więc na testach też nie powinno być

btw. jaki jest sens grania w Black Desert ? jak nie ma top gearu (czyli rozumiem nie ma żadnych rankingów, wyróżnić się pod względem PvP / PvE nie da...) rzemiosło też jest dla rodziny ... zbieranie złota nie da się transferować itp... mmm

1. Rankingi są , Każdy craft , PvP, zawód ma swój ranking. Jak będę w domu pokaże wam SS

2. Złota nie da się przekazywać ponieważ to jest ucięcie zarobku GoldFarmom.

3. Itemy można sprzedawać przez Bokera

4. Jest tyle żeczy do robienia, od craftu po open pvp, word bossy, karawany, rybołustwo, polowanie na wieloryby, GvG , castle wary, hodowla koni , lvlowanie postaci ponieważ nie ma CAP lvlowego, lvlowanie skilii i punktów, grind ............ dalej nie chce mi się wymieniać.

@Edit

Jeszcze nikomu z KR nie udało się stworzyć +20 Armor / Broń. Najwyższy rank jaki widziałem na broni to 18

%Deska
Enchantowanie w BD mozesz porównac do enchantowania w jakiej grze?

Szczerze przypomina mi to Mabinogii tylko ze z taką bardziej realistyczną grafiką + o wiele lepiej rozwinięte rzemiosło.

Jak dobrze zrozumiałem... można wysłać swojego robotnika do wydobywania minerałów, ale samemu także można wydobyć ów minerały...

Pytanie brzmi jaki jest rate tzn. ile gracz wydobędzie a ile worker...

Szczerze przypomina mi to Mabinogii tylko ze z taką bardziej realistyczną grafiką + o wiele lepiej rozwinięte rzemiosło.Jak dobrze zrozumiałem... można wysłać swojego robotnika do wydobywania minerałów, ale samemu także można wydobyć ów minerały... Pytanie brzmi jaki jest rate tzn. ile gracz wydobędzie a ile worker...

Worker pracuje od 30 minut do 2h . W zależności jaki to jest Worker, oraz jaka jest odległość od miasta do złoża

- Gobil : (Mały, Najszybciej Pracuje , Mało przynosi )

- Human : ( Średni , Wolniej Pracuje , więcej przynosi, największe szczęście, głównie wykorzystywany do craftu itemów. )

- Gigant : ( Najwolniej pracuje ale najwięcej przynosi materiałów na raz. W sam raz na AFK )

Gracz może też wydobywać materiały, ale ograniczają go pkt siły. Każde jednorazowe ścięcie drzewa, czy kopanie skałki zabiera 1 pkt Siły.

1 pkt siły regeneruje się od 3 do 10 minut w zależności od tego co robimy. Jesli postać stoi nic nie robi to wtedy szybciej regeneruje się . Ale ja grinduje się na mobach wówczas bardzo wolno regenerują się pkt siły.

Jeśli chodzi o pozyskiwanie. 1 wydobycie materiału daje nam od 1 do 3 szt surowca i zabiera 1 pkt siły.

Worker przynosi od 5 do 30 szt surowca , ale nie tracimy pkt siły.

Pkt siły są wykorzystywane w wielu rzeczach , dlatego na początku gry trzeba bardzo je oszczędzać.

%DeskaEnchantowanie w BD mozesz porównac do enchantowania w jakiej grze?

A ja radzę po prostu looknąć na to, to nie boli http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/28/Table_hiragana.svg/2000px-Table_hiragana.svg.pngA ゐ (wi) i ゑ (we) nie jest już stosowane, więc na testach też nie powinno być

Ja miałem ゐ (wi) w kodzie. :D Także, trzeba uważać na to. :P

@DeSkA - czyli taki labor jak w AA. Fakt musi być jakieś ograniczenie w crafcie, bo inaczej były zasyp śmieci na AH ;x

Wszystkie itemy w Domkach, czy to łodzie czy to itemy itd, Craftuje tylko i wyłącznie Worker a nie gracz :)

Gracz przetwarza surowce np: 5 LOG > 1 plank , suszy ryby , miażdży itp.

btw, pokojówki *.* zakochałem się :Dhttps://www.youtube.com/watch?v=lxUxj8d7-Sw

Hah. :D W sumie to domek i jego dekoracja to miły dodatek do gry, zawsze lubiłem takie rozwiązania. :D

Orientuje się ktoś, czy po OBT będzie wipe?

Hah. W sumie to domek i jego dekoracja to miły dodatek do gry, zawsze lubiłem takie rozwiązania. Orientuje się ktoś, czy po OBT będzie wipe?

OBT trwać będzie jeszcze około 3 miesiące na KR do momentu aż dodadzą wszystkie klasy. Potem jest oficjalny start i WIPE nie będzie.

Tak samo wersja JP

Jestem ciekawy tylko czy przy lagach ~300ms będzie dało się normalnie grać... DeSkA a Ty jaki masz ping na KR? ;0 I czy da się normalnie grać?