Black Desert JP (Japonia) - Guide

będziesz tłumaczył qesty?

Chętni tłumaczyli wszystko nie tylko deska. Questy będzie ciężko tłumaczyć, dużo tekstu jest. Jak będą chętne osoby do tego, czemu nie?

Tekstu jest dużo przy questach i ja osobiście wolał bym dać je na sam koniec bo z nimi jest najwięcej pracy. Prędzej wolał bym tłumaczyć nazwy surowców i questy gildyjne bo jest ich mało, a są bardzo ważne dla gildii. Normalne questy są pozaznaczane na mapie i nie ma większych trudności z wykonaniem ich.

Tekstu jest dużo przy questach i ja osobiście wolał bym dać je na sam koniec bo z nimi jest najwięcej pracy. Prędzej wolał bym tłumaczyć nazwy surowców i questy gildyjne bo jest ich mało, a są bardzo ważne dla gildii. Normalne questy są pozaznaczane na mapie i nie ma większych trudności z wykonaniem ich.

Questy Gildyjne są już przetłumaczone :P

Zna ktoś jakąś stronę, gdzie ludzie wstawiają swoje Customization.data? Chciałbym jakiś template wyglądu postaci a później przerobić, bo mi zawsze nie wychodzi tak jakbym chciał.

Zapraszamy Wszystkich!!!

Strona

http://WWW.BLACKDESERT.COM.PL

Już otwarta!

Uwaga!!

* Jeśli posiadałeś konto na stronie wcześniej, musisz odzyskać hasło .

* Konto nas stronie oraz konto Forum są połączone!

* Przy pierwszym logowaniu na forum trzeba połączyć konto , zrobi to za Ciebie Wtyczka!

Ja mam cały czas problem z błędem "Failed to download patch file" na początku spatchowało do 12%, po reinstalacji gry nawet 1% nie pobrało próbowałem wyłączac VPN i nic. Proszę o pomoc...

Dobra pobieram torrentem. Wypowie się ktoś? Gracie? Opłaca się zaczynać? Nic innego dla siebie nie widzę z mmo na razie

gra dobra tylko brakuje bladera mi na tej wersji niestety gra ma patcha do tamera , a tak co do tego bladera wie ktoś może kiedy on wyjdzie wraz z valkyrie ?

Jak najbardziej się opłaca ^^

Kiedy będzie update z klasami - nie mam pojęcia, chyba jeszcze nikt nie wie, ale wydaje mi się ze w ciągu miesiąca od startu (czyli max połowa czerwca) powinien być.

Pomoże mi ktoś zrobić konto (captcha) ? bardzo prosze
tutaj email moj issirith@gmail.com

Masz dalej problem z instalacja gry?

Cos nie wiesz ?

Stworzyłem uzupełniający poradnik :

Witam.Ja mam pytanie odnośnie pingu.Jak z lagami ? Da się grać czy jak na Aionie NA ? Po 300 pingu i skille po czasie się castuie ?

Tutaj raczej jest na odwrót skille castuja sie instant itp ale zanim twoj skill zada jaki kolwiek dmg to musisz średnio 1.5 sec poczekać osobiście nie polecam grać mija sie to z sensem no chyba ze chciałbys poprostu przetestować czy gra ci wystartuje ogarnąć charakteryzację postaci oraz początkowe lokacje tak czy inaczej odradzam granie na dłuższa metę.

hi każde ciało im z Iranu i czytam wszystkie strony z google translate i ja wana do facetów dziękuję becuse tej wspaniałej pracy zespołowej i wreszcie dać im polonizacji

ale dla mnie i kilku facetów nie potrafią zrozumieć, Polska languej Czy mamy żadnej 100% engilish poprawkę samo jak plaster Polsce?

i pobierz to angielski poprawkę z pierwszej strony i to nie dla mnie becuse uzyskać błąd na 99%

Po kliknięciu na zastosowanie poprawki i ten błąd, a ja nie wiem, co mam zrobić

mo5wdb.jpg

każdy może aktualizować angielski 100% łatkę dla mnie? Myślę, że ten folder (prestringtable) należy przesłać i zastąpić go z moim folderze

thnx dużo za mi pomóc

Jest sposób na grę z pingiem 280. Zero opóźnień i zrywania łącza przez cały dzień. Z polskim IP po odpaleniu już gry. Jeśli Deska tego nie wrzucił jeszcze to podeśle później. PS Deska świetna strona. Dwa wyślij ktos folder JP z angielskim patchem temu koledze Iranu. Podziwiam ile się natrudzil :)

hi każde ciało im z Iranu i czytam wszystkie strony z google translate i ja wana do facetów dziękuję becuse tej wspaniałej pracy zespołowej i wreszcie dać im polonizacji ale dla mnie i kilku facetów nie potrafią zrozumieć, Polska languej Czy mamy żadnej 100% engilish poprawkę samo jak plaster Polsce? i pobierz to angielski poprawkę z pierwszej strony i to nie dla mnie becuse uzyskać błąd na 99% Po kliknięciu na zastosowanie poprawki i ten błąd, a ja nie wiem, co mam zrobić każdy może aktualizować angielski 100% łatkę dla mnie? Myślę, że ten folder (prestringtable) należy przesłać i zastąpić go z moim folderze thnx dużo za mi pomóc

Hello man!

Unfortunately, English Patch for Black Desert JP actual got around 50% core translated. Only Polish Patch got 100% translation. For your problem you got fix here:

1. Go to Windows\System32\drivers\etc

2. Open hosts file by notepad

You will got something like this

# Copyright © 1993-2009 Microsoft Corp.## This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.## This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each# entry should be kept on an individual line. The IP address should# be placed in the first column followed by the corresponding host name.# The IP address and the host name should be separated by at least one# space.## Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.## For example:## 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host # localhost name resolution is handled within DNS itself.# 127.0.0.1 localhost# ::1 localhost
3. After the last line in this file add this: 91.121.180.203 bnspatch.atomixro.com
4. Now file Should look like this:
# Copyright © 1993-2009 Microsoft Corp.## This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.## This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each# entry should be kept on an individual line. The IP address should# be placed in the first column followed by the corresponding host name.# The IP address and the host name should be separated by at least one# space.## Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.## For example:## 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host # localhost name resolution is handled within DNS itself.# 127.0.0.1 localhost# ::1 localhost 91.121.180.203 bnspatch.atomixro.com

5. Save file, open properties hosts and tick " read only " and save configuration

6. Start your patcher now it's should work fine.

Jest sposób na grę z pingiem 280. Zero opóźnień i zrywania łącza przez cały dzień. Z polskim IP po odpaleniu już gry. Jeśli Deska tego nie wrzucił jeszcze to podeśle później. PS Deska świetna strona. Dwa wyślij ktos folder JP z angielskim patchem temu koledze Iranu. Podziwiam ile się natrudzil

Jest dodane już dawno :P

http://blackdesert.com.pl/black-desert-jp-wtfast-2/

dziękuję człowieka i rozwiązywania problemów

widziałem swój plik youtube

i powiedział, trzeba dodać jeden do angielskiego patcha i tłumaczyć wiele część, to gdzie to jest? jest ta poprawka ma wszystko na twój angielski dodać?

Tutaj raczej jest na odwrót skille castuja sie instant itp ale zanim twoj skill zada jaki kolwiek dmg to musisz średnio 1.5 sec poczekać osobiście nie polecam grać mija sie to z sensem no chyba ze chciałbys poprostu przetestować czy gra ci wystartuje ogarnąć charakteryzację postaci oraz początkowe lokacje tak czy inaczej odradzam granie na dłuższa metę.

Ten ping przy graniu na WTFascie w ogóle nie przeszkadza w grze. Jedynym problemem jest tu PvP bo jednak tu ciężko jest walczyć przy takiej różnicy pingu. Poza tym gra się dobrze w szczególności wieczorem bo japończycy śpią i na serwerach grają głównie no-life'y z JP lub europejczycy.

dziękuję człowieka i rozwiązywania problemówwidziałem swój plik youtube i powiedział, trzeba dodać jeden do angielskiego patcha i tłumaczyć wiele część, to gdzie to jest? jest ta poprawka ma wszystko na twój angielski dodać?

This files you asking, are Polish Translations, so this not help you

Try this: http://blackdesert.com.pl/download/prestringtable.rar This is English Translations

Unpack this .rar and paste it to your game folder. It should look lie this:

Than start Game! :)

In this folder you got Excel files with all translations.

Dwa problemy pojawiły się po nocnym Maintenance.

1. Gra się wyłączała przy odpalaniu

2. Nie dało się grać po rozłączeniu VPN

Deska wrzucił nowy patch (jak zwykle świetna robota i szybka). Niestety u wielu ludzi nie działa z powodu (2.) pisze coś w stylu "nieprawidłowe ID" i zamyka grę.

Siedziałem i sprawdzałem i znalazłem 1 plik który się gryzie "stringtable_cutscene_jp.xlsm" z nowym nie odpala u mnie i moich znajomych.

Więc na szybko sklepałem Deski 3 pliki nowe, ze starym 1 i działa bez problemów.

KLIK

Ci co grają na eng patchu muszą ponownie użyć go mimo że pisze tam, że mają najnowszą ver.

Jeśli byłyby problemy z tym plikiem który wrzuciłem.

To najpierw odpalamy eng patch, next wklejamy te pliki które wrzuciłem. Blackdesert\GameOn\BlackDesert_live\prestringtable\jp