Dwa problemy pojawiły się po nocnym Maintenance.1. Gra się wyłączała przy odpalaniu2. Nie dało się grać po rozłączeniu VPNDeska wrzucił nowy patch (jak zwykle świetna robota i szybka). Niestety u wielu ludzi nie działa z powodu (2.) pisze coś w stylu "nieprawidłowe ID" i zamyka grę.Siedziałem i sprawdzałem i znalazłem 1 plik który się gryzie "stringtable_cutscene_jp.xlsm" z nowym nie odpala u mnie i moich znajomych.Więc na szybko sklepałem Deski 3 pliki nowe, ze starym 1 i działa bez problemów.KLIKCi co grają na eng patchu muszą ponownie użyć go mimo że pisze tam, że mają najnowszą ver.Jeśli byłyby problemy z tym plikiem który wrzuciłem.To najpierw odpalamy eng patch, next wklejamy te pliki które wrzuciłem. Blackdesert\GameOn\BlackDesert_live\prestringtable\jp
Nic nie wiem o jakimś błędzie. Wszystkim na Ts3 działa i nikt na forum nie zgłaszał błędów. Mówie o forum na fansite
@Edit
Ten problem z ID to nie jest błąd pliku a VPN i WTFAST. Czasem się tak dzieje.
Jeśli chodzi o plik to:
stringtable_cutscene_jp.xlsm nie został zmieniony z łatką 1.3 , tak samo pozostałe dwa pliki.
Zmiany z łatką 1.3 obejmują tylko LanguageData.xlsm , ponieważ z patchem "9" dodali do tej tabeli 42 linie kodu , dlatego gra wywalała się przy starcie.
Pamiętajcie że przy każdym patchu gry, na nowo trzeba zaktualizować patcha angielksiego. Polonizacja jest wydawana tego samego dnia co patch. Aktualnie pracuje już na programem który będzie automatycznie wgrywał polonizację.
Gadałem z Lokireborn i już niedługo naprawimy resztę błędów i opcja językowa"Polski" Pojawi się w patcher.